PILOT Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Coś więcej o tej nowej szpulce SV do ryogi ktoś wie? Waga, pojemność... http://www.japantackle.com/Tuning_parts/tuning_spools_daiwa.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) masz na myśli tą : http://all.daiwa21.com/fishing/item/ize/op_parts_ie/rcsb_sv_s/index.html ? jeśli tak, to najbardziej ciekawią mnie te dwa bałwanki w obu szpulkach SV (Steez) - 未定 Edytowane 13 Czerwca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszch Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 ..a ja bym się tynku mógł nawpierniczać za ryogę.Z tego co widziałem to zarezerwowałeś sobie HL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszch Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Ja już swoją dotarłem , piękna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Tak o tą szpulkę - co Cię niepokoi? Czym się różni od RCSB 1012? Edytowane 14 Czerwca 2013 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 nie określona waga przede wszystkim różni się pierścieniem hamulca magnetycznego, wsadzając ją do Ryogi masz Ryogę SV, tak jak wkładając tą dla Steeza do np. Steeza 103 - masz nowego Steeza SV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 nie określona waga przede wszystkim różni się pierścieniem hamulca magnetycznego, wsadzając ją do Ryogi masz Ryogę SV, tak jak wkładając tą dla Steeza do np. Steeza 103 - masz nowego Steeza SV A dokładnie jak różnica w tym pierścieniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 to pytanie raczej do inżynierów z Daiwy, którzy swojego Know How raczej i tak by nie zdradzili zarówno Steez SV jak i szpule RCS SV są dostępne praktycznie od dwóch tygodni, więc różnic z placu boju raczej nikt jeszcze nie opisał w deklaracjach różnica użytkowa jest taka, że szpula/kołowrotek obsłuży bezpiecznie rzutowo większy zakres przynęt - i + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Pożyjemy zobaczymy Jak kolega @benq229 odezwie sie jutro bo zdecydował sie na zakup mojego Aldka za 1200 zł to zamawiam czerwona szpulke RCS knoby ZPI i czerwona nakrętke do mojej RYOGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Kolega @benq229 rozmyślił sie jak ktoś inny chętny to pozostawie juz go w cenie 1200 zł niech strace ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Świetna cena za tego Aldka - pójdzie na pewno... Jak już twoja Ryoga będzie po tuningu to fotki zapodaj i Tomy też niech tak zrobi. Znalazłem w necie swego czasu fajnie zrobioną Ryogę właśnei z czerwonymi wstawkami + korba RCS - i nawet fajnie wyglądała - jak znajdę to tu wkleję - może to będzie jakaś inspiracja dla was:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Świetna cena za tego Aldka - pójdzie na pewno... Jak już twoja Ryoga będzie po tuningu to fotki zapodaj i Tomy też niech tak zrobi. Znalazłem w necie swego czasu fajnie zrobioną Ryogę właśnei z czerwonymi wstawkami + korba RCS - i nawet fajnie wyglądała - jak znajdę to tu wkleję - może to będzie jakaś inspiracja dla was:) SPRZEDANY Edytowane 15 Czerwca 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) megabass dość fajnie wyglada taka alternatywa Edytowane 15 Czerwca 2013 przez mario6565 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) Fajnie to jest mało powiedziane Edytowane 15 Czerwca 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 tomy tylko spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Megabass troche przekozaczony , chociaz ten lewy panel wyglada czadowo Tomek już zamówiłem szpulke czerwona jednak zeby pasowała do uchwytów ZPI tych co miales w CC51 i nakretke do korby w czerwonym kolorze hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 jak będziesz miał to foty obowiązkowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Megabass troche przekozaczony , chociaz ten lewy panel wyglada czadowo Tomek już zamówiłem szpulke czerwona jednak zeby pasowała do uchwytów ZPI tych co miales w CC51 i nakretke do korby w czerwonym kolorze hehe No!i to jest dobry plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 No!i to jest dobry plan. A Ty masz już jakiś plan na swoja RYOGE po za szpulka SV czy zostawisz ja fabryczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 (edytowane) niestety jak się okazuje trudno dostępne, jak się człowiek namyśli, to Zirconia na lewą rękę praktycznie w tej chwili nie dostępna (no chyba, że za 1100$) może to i dobrze, bo pewnie byłby to pierwszy kołowrotek, który nie wyjechał by na ryby i leżał u mnie w gablotce temu się udało : http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=24&t=43279&sid=6e65193a123c16e88f27e43b39076d5f&start=15 Edytowane 15 Czerwca 2013 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 niestety jak się okazuje trudno dostępne, jak się człowiek namyśli, to Zirconia na lewą rękę praktycznie w tej chwili nie dostępna (no chyba, że za 1100$) może to i dobrze, bo pewnie byłby to pierwszy kołowrotek, który nie wyjechał by na ryby i leżał u mnie w gablotce temu się udało : http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=24&t=43279&sid=6e65193a123c16e88f27e43b39076d5f&start=15Trzeba przyznać ze Lin ma zaje.... spust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Tak z tymi rurkami Ryoga wygląda fantastycznie.Pasuje to do jej dość prostego designu.Po za tym mają jeszcze inna zaletę a mianowicie świetnie przekazują co przynętą.Działają na zasadzie rezonansu.To że są nie wygodne to bzdura. niestety równie skutecznie przekazują wszelkie, nawet najmniejsze niedoskonałości przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 niestety równie skutecznie przekazują wszelkie, nawet najmniejsze niedoskonałości przekładni Tego to obawiałbym się jak bym chciał je kupić do Shimano Exage ale nie do RYOGi hehe ona raczej nie ma niedoskonałości na przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zamówiłem jeszcze dwa łożyska SIC ZPI maszyna bedzie smigać aż miło hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 niestety jak się okazuje trudno dostępne, jak się człowiek namyśli, to Zirconia na lewą rękę praktycznie w tej chwili nie dostępna (no chyba, że za 1100$) może to i dobrze, bo pewnie byłby to pierwszy kołowrotek, który nie wyjechał by na ryby i leżał u mnie w gablotce temu się udało : http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=24&t=43279&sid=6e65193a123c16e88f27e43b39076d5f&start=15Tu można kupić za 2tyś PLN z hakiem (dostępny) + koszta sprowadzenia. jakby poszukał to znajdzie się jeszcze taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi