Skocz do zawartości

A jednak stało się ... CASTINGOWA KAFEJKA :)

RafałWrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Nachodzi mi jeszcze pytanie do posiadaczy RYOGI o nastawy hamulca magnetycznego : przyjmujac dobre warunki pogodowe czy jest jakaś uniwersalna nastawa do ciezaru wabików np: woblery od 6 do 10g - hamulec od 0 do 5 , woblery od 10 do 15g - hamulec od 5 do 10 ?? czy raczej metoda na wyczucie ??

Ja przy Raptorze7 daje w CC101DC na 2 i bez problemu przy czym zasięg jest oszałamiający.Ja się zakochałem w tym multiku.Myślę że Ryoga ze złotą szpulką będzie mogła stanąć w szranki  z tym elektrykiem ale z czerwoną szpulą nie ma najmniejszych szans.

post-46714-0-02383500-1371745385_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Ten dźwięk to raczej bym określił bardziej jak brzęczenie ale przyjemne dla ucha.Ja normalnie odpadłem.Najpierw śmignąłem na 5tce no i gra.Jak już mniej więcej wyczułem maszynkę na dwójkę i po rzucie chyba stałem z rozdziawioną japą bo poszło okropnie daleko.Miałem trochę multików,żaden nie miał takich właściwości rzutowych.Praca przy zwijaniu i pod dość dużym oporem jaki stawia Raptor ściągany pod prąd super a w tym temacie ciężko mi dogodzić.Jaziówki też dobrze fruwają 2-3g ale to jeszcze sprawdzę bo w południe byłem z patykiem 10-35g który się nie ładuje pod takimi wabikami.Dla mnie maszynka jest idealna może pomyślę nad większą siostrą 201.Smarowałem ją dzisiaj w środku bardzo solidnie,pięknie metalowo.

Ten dźwięk to raczej bym określił bardziej jak brzęczenie ale przyjemne dla ucha.Ja normalnie odpadłem.Najpierw śmignąłem na 5tce no i gra.Jak już mniej więcej wyczułem maszynkę na dwójkę i po rzucie chyba stałem z rozdziawioną japą bo poszło okropnie daleko.Miałem trochę multików,żaden nie miał takich właściwości rzutowych.Praca przy zwijaniu i pod dość dużym oporem jaki stawia Raptor ściągany pod prąd super a w tym temacie ciężko mi dogodzić.Jaziówki też dobrze fruwają 2-3g ale to jeszcze sprawdzę bo w południe byłem z patykiem 10-35g który się nie ładuje pod takimi wabikami.Dla mnie maszynka jest idealna może pomyślę nad większą siostrą 201.Smarowałem ją dzisiaj w środku bardzo solidnie,pięknie metalowo.

Masz jakieś fotki bebechów ??

ja dałem sobie spokój z Ryogą i dzisiaj przyleciał Zillion PE SPecial i powiem tak, to taka lżejsza Ryoga w niskim profilu :)

szkoda, że pozamawiałem to wszystko przed wpadnięciem w dołek finansowy i pewnie i gotową Xtreme 5C71MHXF i tego Zilliona będę musiał próbować szybko sprzedać po kosztach

ale jeśli jakoś mi się uda pozszywać finanse, to Zilliona zostawię, tylko korbkę i knoby zmienię - może ktoś wtedy będzie chętny na niebieską 90mm z większymi I-knobami lekko gumowanymi - do Ryogi :) ?

Edytowane przez bazyloss

Teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłem.. :mellow: . Trzeba inne wypróbować żeby to stwierdzić. Ryogę małą i CC złotą. Jak coś - zacznie się szukanie z powrotem CC101DC. 201DC łatwiej dostać. Fajnie, że trafiła chociaż w dobre ręcę, będzie jej u Ciebie dobrze:). Hypnotic Sound - miły dźwięk.

To nie brzęczenie. To jak mówią japonce hypnotic sound. Miałem 201dc I gen. Miałem calais dc 7. Oba poszły do ludzi. Wolę svs

A może rozwiń tą myśl - co Ci nie pasuje w DC , co jest lepsze w SVS - bo tak w sumie w Aldku ten SVS chodził pieknie :) 

Mi na szczęście nie wpadła w oko ta wersja. Wszystko się okaże - ciekawe jak z tą nową pomarańczową/złotą szpulką ryoga..?

Niebawem się okaże :D Tak w ogóele to złotą szpulke zamówiła mi moja kobieta na urodziny :D 

Edytowane przez RafałWrocław