maniek1972 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 a ja mam taki zestaw retro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 BYś sie pochwalił - jakoś nie lubie popatrzeć na takie stare zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Pochwal się i wstaw jakieś fotki.A to mój pierwszy zestaw : uchwyt amerykaniec z lat 60-tych i Shimano Bantam (rocznik 1982) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Panowie a moze by tak fotki Rybek czasem wrzucic :-) ja rozdziewiczylem mojego Rebellion'a przed wczoraj na srednin pajku. Impali i CC nikt niechcial a w sumie to skladane mi oferty byly malo interesujace i raczej zostanie bo Rebellion nie ogarnia zbytnio wobkow 10-13cm. Tzn da sie ale Impalka radzi sobie o wiele lepiej. Teraz sie szykuje na pobliska zaporowke, tak na spacerek z moimi kobitkami a przy okazji troche porzucac :-) zaporowka lerzy 50km ode mnie a jeszcze nigdy tam nie bylem :-D Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Predatorhunter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Rybki majowe z tym zestawem już wstawiałem w innym dziale (a może innym forum? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ja tam nie narzekam na brak wrażeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Hmmmm....Tomek jak zwykle daje popalić swoimi bolkami Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Piękny Pan jesteś Panie Bolesławie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Kamilu a doszła do Ciebie moja odpowiedź odnoścnie CC?? Bo pisałem z tel i mam wrażenie, że nie dotarła, bo nic potem nie odpisałeś. Ja teraz zastanawiam się czy kasiore przepuścić na CC czy Aldebarana, a może zostawić na przyszłość?? Aldek fajny lekki, ale jak patrze na niego to wydaje mi się, że to jest zwykłe Curado tyle, że zrobione z magnezu i kołem przekładni z duralu zamiast mosiądzu. Włśnie ta przekładnia nie daje mi spokoju..... PS aldek za 8 papierków z podobizną Władysława Jagiełło to chyba dobra cena, ale czy dla samej wagi warto zmieniać Curadziaka, tym bardziej, że on idealnie wyważa mi wędkę 8lb, a tak będę musiał kombinować z dociążeniem na końcu rekojeści w celu popray wyważenia. Właściwości rzutowe mają chyba podobne....szpulki od japończyków pasują zamiennie do obu, więc czy warto coś zmieniać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Przemek... jaki to Aldek ? BFS XG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dowiem się dokładnie to napisze jaki, ale były MG7 i jakieś bez 7 w nazwie i to chyba ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 BFS XG jest zaje.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Tak , tak...Raz miałem w łapie, nigdy nie łowiłem ale i tak gęba mi się sama uśmiechnęła piszę tutaj o BFS XG ! Edytowane 19 Czerwca 2014 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Miałem w łapie raz, smarowałem raz, rzucalem raz.. I każde Curado bym na niego zamienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zwykły aldek o przełożeniu 5,8....z zewnątrz wygląda jak srebrne curado..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Gwarantuje Ci Przemku...tylko tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 To w czym tkwi różnica oprócz koloru, przekładni z alu i budy z magnezu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Proszę. Porównanie z Curado/Scorpionem. http://www.tackletour.com/reviewshimanoaldebaran.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Jak biorę do łapy kijek to nie myślę o module węgla a kręcąc korbą multika o magnezie przeplatanym aluminium. Podpiełam (BFS XG)do kijka, pokręciłem i wiedziałem, że chętnie bym go kupił (tak było po krótkim używaniu Steeza). Oczywiście jest szansa na to że jakieś cudo w sklepie po miesiącu zacznie brzęczeć jak transformator ale w przypadku tego sprzętu był bym zaskoczony. Choć bywają sytuacje odwrotne. Pierwszy kontakt z ABU MGX nie był najfajniejszy ale za jakiś czas zaryzykowałem i teraz jestem supr zadowolony. ie jestem "techniczny" często kieruję się intuicją .. i często obstawiam trafnie. Oglądałem kiedyś wywiad z już bardzo leciwym konstruktorem samolotów myśliwskich. Powiedział coś ciekawego: matematyka, fizyka itd miała znaczenie w projektowaniu ale w fazie wstępnej, jak szkicował zarys, kształt samolotu to wiedział, że jak forma jest ładna to powstały z tego samolot musi dobrze latać To do mnie przemawia Edytowane 19 Czerwca 2014 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Proszę. Porównanie z Curado/Scorpionem. http://www.tackletour.com/reviewshimanoaldebaran.htmlCzytałem już wczoraj i najlepiej wygląda ta dziewczyna na foto nr1 Tylko, że to jest porównanie ze starym scorpionem 1001 / Curado 101D Nowe curado51, chronarch51 i aldebaran MG/MG7 mają praktycznie identyczne budy, tylko z rożnych materiałów, jakby je przemalować na jeden kolor i postawić koło siebie, to wizualnie są takie same. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez minecjusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 @Tomek, na wyniki tez nie narzekam. Byly brzany jazie, klenie, szczupaki jakis bolen czy sandacz. Jutro pstragi wiec mysle ze sie odpreze ;-) @Przemek nje dostalem zadnej wiadomosci, zdziwilo mnie to bo to nie w twoim stylu ale nie chcialem sie narzucac. Impalka zostaje na 90% bo nie dostalem zadnej interesujacej mnie oferty a dodam ze zaoferowano mi kombo Megabassa ;-) Ale ja jestem EvergreenBoy :-D @all przemek pisze o zwyklym aldku MG, nie byl to zly multik i jak by sie trafil a bede przy groszu to lykne nie ma go ale co porownywac z BFS xg ktorym tez lowilem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Kamilu, to czy warto zmieniać Curado na zwykłego Aldka? Bo w razie zmiany będę musiał odrobinę doważyć wędkę na końcu rękojeści Nie mam parcia, a z biegiem czasu kupka papierków z podobiznami królów Polski tylko urośnie i może coś lepszego się kupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Miałem bardzo podobne wątpliwości myśląc o wymianie Curado 201 na jakiegoś Shimaniaka z półki wyżej ale odpuściłem. Dopiero Daiwa Type R mnie skusiła (i jestem zadowolony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Czy jest sens od strony technicznej mysle ze srednio. Optyka starego aldka do mnie bardziej przemawia jak kolor ropuchy wie optycznie dla mnie na plus. Wymienic curado na CC to juz konkretna zmiana a tak to mysle ze nie warto ruszac kupki z zielonych papierkow ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi