TomaszSz Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 W ubiegłym tygodniu niestety złamałem kij z którym od 10, a może 12 lat przemierzałem jesienią mazowieckie odcinki Bugu i starorzecza i łowiłem typowe polskie/mazowieckie ryby – szczupak, boleń, przyłów sumka - wszystko w przedziale +/- 80cm. To był kij „no name” o długości 244 cm, cw. do 30 gr. No i teraz muszę kupić coś nowego, ale nie wiem w co celować, bo wybór na rynku jest tak duży, że aż w głowie szumi … Stąd prośba o rekomendacje – kij będzie służył do łowienia z brzegu 244cm to minimum, ale już 270 to dla mnie za dużo, łowię głównie na przynęty twarde (woblery i blachy), gumy max. 12,5cm + główka 15g, głębokość na jakiej łowię to max. 3-4 m. Budżet powiedzmy 600zł. Doradzicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 (edytowane) Dragon pro guide ? Mam używam, jest git . Edytowane 18 Sierpnia 2024 przez Paszczak007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Ja polecam Mikado Progressive 2,75m do 28gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Mikado progressive też fajny , czuły . Mam 3.05m do 16g . Fajny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Polecam : https://www.directlures.com/produkt/wedka-relax-dictator-802-2-44m/ 802 M do 28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Robinson Toshido Pro Spin 2,45m, 8-32gKonger World Champion II Kobalt 2,40m i inneplus używka 2,60m do 28g, czyli tzw. "uncjówka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszSz Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 rozumiem, że uncjjówkę wskazałeś jako używka z uwagi na ograniczony budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Jako uniwersalny kij na Wisłe polecę Prorex XR 5-30 - bardzo czuły kij dość szybki przy holu pięknie pracuje. I na dużą rzekę z brzegu to żeby wystawić zza krzaka to ja polecam 2,7m. Mega wędka bardzo fajne czucie i szeroki zakres przynęt i wagi. Wart pomacania i przemyślenia koncepcji. Możn trafić używkę w dobrych pieniądzach. https://jerkbait.pl/topic/69836-wędki-daiwa-informacje-opinie-uwagi/?p=3206314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2024 rozumiem, że uncjjówkę wskazałeś jako używka z uwagi na ograniczony budżet? Zgadza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 SG 2 Shore game, łowię wyłącznie na Wiśle, od okonia, klenia, po sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 20 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2024 weź toshido pro. fajne kije, charakter troche avid mhf. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MysticMuffin Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 SG 2 Shore game, łowię wyłącznie na Wiśle, od okonia, klenia, po sandacza.Jestem nowy i jeszcze nie złowiłem sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Jestem nowy i jeszcze nie złowiłem sandacza.Nie ma znaczenia, jak weźmie, to go zatniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 To co podpowiem, co mi bardzo mocno pomoga to zakup kija który znakomicie przewodzi zachowanie przynęty i to co ona spotyka na swojej drodze. Wcale nie musi być drogi - Daiwa Caldia Sensor mam wersję 2,3 4-18 mega czuła wędka, ten Prorex XR co pisałem wyżej też jest niesamowity pod tym względem i ostatnio zakupiona Dialuna ale ona już długaśna jest. Na każdym z nich w nurcie czuć pracę małego shadteez’a czy cannibala. Najważniejsze żeby nie kupić głuchej pały bo się zrywa dużo towaru i przy okazji zrywania płoszy to co można było złowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soccer34 Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Cześć, szukam wędki z wyższej półki pod szczupaki cw ~45. Kupiłem pierwszego graphiteleadera, bardzo pasują ale nie mają nic w tym cw. Cenowo do ~1500 zł Bez wesinów, nie pasują mi te wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 A krótki czy długi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soccer34 Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 ~240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 5 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2024 Cześć, szukam wędki z wyższej półki pod szczupaki cw ~45. Kupiłem pierwszego graphiteleadera, bardzo pasują ale nie mają nic w tym cw. Cenowo do ~1500 zł Bez wesinów, nie pasują mi te wędki.Troszkę krótszy i troszkę droższy (jak dobrze trafisz). Nie do tego stworzony ale z powodzeniem używam go na szczupaki na określonych wodach :https://www.megabass.co.jp/site/products/ckg-77ms/Mówię to o imporcie bezpośrednio z Japonii i związanych z tym konsekwencjami jak gwarancja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyanek Opublikowano 6 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2024 (edytowane) Jest nowy model do 46 g , Graphiteleader Tiro, 24GTIRS-802MH, mam polecam kijek super. Edytowane 6 Listopada 2024 przez Jacek_Dgl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2024 Cena powala, ale co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 7 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2024 Jak by budzet był bardzo elastyczny.. to mógłbyś mieć CDEXN 862M https://www.fishingcenter.com.pl/testy/nowe-blanki-composite-developments-seria-ext-nano-test Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soccer34 Opublikowano 8 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2024 Jest nowy model do 46 g , Graphiteleader Tiro, 24GTIRS-802MH, mam polecam kijek super. wiem widziałem, ale kompletnie odpada wizualnie Troszkę krótszy i troszkę droższy (jak dobrze trafisz). Nie do tego stworzony ale z powodzeniem używam go na szczupaki na określonych wodach :https://www.megabass.co.jp/site/products/ckg-77ms/Mówię to o imporcie bezpośrednio z Japonii i związanych z tym konsekwencjami jak gwarancja. widziałem wcześniej ten kijek, jest to jakieś wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi