Skocz do zawartości
  • 0

Prośba o rozszyfrowanie fotki

orkan

Pytanie

Witam!

Jakiś miesiąc temu byłem na Bornholmie i łażąc po plaży z aparatem zrobiłem fotkę tamtejszemu wędkarzowi:

post-51407-0-28054500-1354396797_thumb.jpg

Zastanawiam się, czy można by tak samo u nas nad Bałtykiem? (mieszkam w 3mieście)

Wygląda mi to na morski spinning ale nie mam pojęcia co do szczegółów: jaki kij, przynęta, pozostałe wyposażenie?

Jakieś propozycje Dr. Watson?

Edytowane przez orkan

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam, kolegę i się zastanawiam jak można być na Bornholmie i nie mieć wędki!!! :) czy nas u można? pewnie, że można!!!. Jak masz czas przejdź się jutro po plaży w okolicy Klifu w Orłowie lub w Mechalinkach i się wszystkiego dowiesz. Jak jesteś wędkarzem i mieszkasz w Trójmieście to dziwne, że jeszcze o tym czymś nie słyszałeś, czyli o połowach troci w morzu. Od kilku lat "cały internet" aż kipi od tego. Pozdrawiam

Edytowane przez Gadget

• 0

Ehh, no cóż mam powiedzieć? Trochę przypadkiem znalazłem się na Bornholmie, ale miałem na wszelki wypadek w bagażniku tele 4.5m i parę błystek. Niestety, po 2h rzucania, oprócz jakiegoś przydennego stworzenia zahaczonego przypadkiem za ogon, nic oprócz porostów nie upolowałem. Chyba pora obalić mit o bornholmskim raju? ;)

Tym bardziej, że z dwie godziny obserwowałem wyczyny tamtejszych wędkarzy na plaży po południowej stronie Ronne, ale oprócz pustego haka nie widziałem żeby coś wyciągneli z morza...

post-51407-0-70398800-1354412705_thumb.jpg

Jak jutro uda mi się przekabacić moją lepszą połowę na spacer po zaśnieżonej plaży, to zobaczę jak w Orłowie chłopaki sobie radzą :) Mam nadzieję że lepiej niż w duńskim raju troci !

Pozdrawiam wszystkich, i dziękuję za szybkie odpowiedzi. Świetne forum!

Edytowane przez orkan