orkan Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Witam!Jakiś miesiąc temu byłem na Bornholmie i łażąc po plaży z aparatem zrobiłem fotkę tamtejszemu wędkarzowi: Zastanawiam się, czy można by tak samo u nas nad Bałtykiem? (mieszkam w 3mieście)Wygląda mi to na morski spinning ale nie mam pojęcia co do szczegółów: jaki kij, przynęta, pozostałe wyposażenie? Jakieś propozycje Dr. Watson? Edytowane 4 Grudnia 2012 przez orkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Można wszystko. Polecam na początek Dziwne. Nie chodzisz na plażę o tej porze roku? Zajrzyj czasami w okolice starej torpedowni. Edytowane 1 Grudnia 2012 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gadget Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, kolegę i się zastanawiam jak można być na Bornholmie i nie mieć wędki!!! czy nas u można? pewnie, że można!!!. Jak masz czas przejdź się jutro po plaży w okolicy Klifu w Orłowie lub w Mechalinkach i się wszystkiego dowiesz. Jak jesteś wędkarzem i mieszkasz w Trójmieście to dziwne, że jeszcze o tym czymś nie słyszałeś, czyli o połowach troci w morzu. Od kilku lat "cały internet" aż kipi od tego. Pozdrawiam Edytowane 1 Grudnia 2012 przez Gadget Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 milupa Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Pojedź jutro rano do Orłowa i się dowiesz o co chodzi Temat ostatnio bardzo u nas modny , połów Troci w morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skiner Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 no jest i forum poświęcone specjalne tej tematyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 orkan Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Ehh, no cóż mam powiedzieć? Trochę przypadkiem znalazłem się na Bornholmie, ale miałem na wszelki wypadek w bagażniku tele 4.5m i parę błystek. Niestety, po 2h rzucania, oprócz jakiegoś przydennego stworzenia zahaczonego przypadkiem za ogon, nic oprócz porostów nie upolowałem. Chyba pora obalić mit o bornholmskim raju? Tym bardziej, że z dwie godziny obserwowałem wyczyny tamtejszych wędkarzy na plaży po południowej stronie Ronne, ale oprócz pustego haka nie widziałem żeby coś wyciągneli z morza... Jak jutro uda mi się przekabacić moją lepszą połowę na spacer po zaśnieżonej plaży, to zobaczę jak w Orłowie chłopaki sobie radzą Mam nadzieję że lepiej niż w duńskim raju troci ! Pozdrawiam wszystkich, i dziękuję za szybkie odpowiedzi. Świetne forum! Edytowane 2 Grudnia 2012 przez orkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
orkan
Witam!
Jakiś miesiąc temu byłem na Bornholmie i łażąc po plaży z aparatem zrobiłem fotkę tamtejszemu wędkarzowi:
Zastanawiam się, czy można by tak samo u nas nad Bałtykiem? (mieszkam w 3mieście)
Wygląda mi to na morski spinning ale nie mam pojęcia co do szczegółów: jaki kij, przynęta, pozostałe wyposażenie?
Jakieś propozycje Dr. Watson?
Edytowane przez orkanOdnośnik do komentarza
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi