Diverman Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Witam, coś gubię ryby z moim GP Konceptem twich dragona 1,9 18-42 pod gumy 15g -12-15cm przy świecach szczupaków! Pytanko czy to wina holu, plecionki czy szybkiej akcji kija? Macie jakąś propozycje wędek/blanków z krótkim dolnikiem?! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Fenwick HMG 8-20lb, on teoretycznie jest do 28g/1oz, ale w rzeczywistości sporo mocniejszy. Ma krótki dolnik i nie jest kołkowaty, ale czy sprosta zadaniu nie spadania ryb ciężko powiedzieć. Sporo pewnie zależy od sposobu holu i zachowania samego wędkarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 (edytowane) A to nie jest tak że na trochę dłuższym kiju więcej miejsca na amortyzację? Nie łowie absolutnie z belly, ale taka pierwsza myśl Edytowane 8 Września 2024 przez Darek_W 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Ja pod takie gumy plus 10-20 gram mam GP concept do 60 gram, coś około 2,5 metra i trzyma rybę pięknie. Ten krótszy, mimo mniejszego cw pewnie znacznie sztywniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 A tego fenwicka z pierwszej serii (cała rękojeści z mielonego korka) na polskie przedstawicielstwo polecam. Grube ścianki i w holu pięknie amortyzuje. Tylko , że to kij chyba juz sprzed 15 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 8 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2024 Albo bezpieczny hol z kijem nisko albo efektowne świece i tracone ryby. Ja łowię z belly kijem do 100 gram , mod-fast, na haki lub kotwice bezzadziorowe i ryby nie spadają ale nie dopuszczam do wyskakiwania ryb. Rybę do powierzchni doprowadzam tylko gdy ją chce podebrać. No i następna sprawa to ja dyktuje warunki walki, ciągła presja na rybę, każdej wielkości szczupaka można zatrzymać kijem 30lb, one wcale nie są aż tak silne Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 A tego fenwicka z pierwszej serii (cała rękojeści z mielonego korka) na polskie przedstawicielstwo polecam. Grube ścianki i w holu pięknie amortyzuje. Tylko , że to kij chyba juz sprzed 15 lat...Mam takiego w jednym kawałku, kupiłem z 5 lat temu na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lokityrem Opublikowano 9 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2024 Popracuj nad technika holu, by zminimalizować świece. Skoro ryby spadają podczas świecy, przy kolejnym kiju też będą spadać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi