klubklen Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Czy lowienie na haczyki bez zadziorow znaczaco pogarsza skutecznosc holu ryby...??? Bo ostatnio coraz czesciej mozna spotkac takie kotwiczki, ktore podobno nie maja sobie rownych pod wzgledem zaciecia gdy ryby bardzo delikatnie biorą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Bo ostatnio coraz czesciej mozna spotkac takie kotwiczki, ktore podobno nie maja sobie rownych pod wzgledem zaciecia gdy ryby bardzo delikatnie biorą... i zgadza sie, bezzadziorowe szybciej penetruja szczeke ryby ... a ryby spadaja tak samo czesto, jak z tych z zadziorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Łowie od kilku miesięcy na bezzadziorowe i nie widzę różnicy poza tym że łatwiej wypiąć przynety z małych pyszczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgadza sie, łatwiej tez zaciąć i łatwiej wyjąć gdy przypadkiem złapie sie kolege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgadza się, ja nie zauważyłem różnicy, a łowiłem na te i na te parę lat. Za to przy wyhaczniu bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 Hejo. Zadziorków pozbywam sie przy lowieniu okoni, a zwłaszcza przy troku (niezaleznie czy to zawody czy zwykle wypady). Wiadomo co to za ryba i momencik hak wyjety bez rozrywania jej wnętrzności.Odnośnie wiekszych gatunków i specyfiki łowienia niemam zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 właśnie się tak zastanawiam, czy przy małych przynętach też usuwać?przy szczupakowych przeważnie usuwam zadziory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czy lowienie na haczyki bez zadziorow znaczaco pogarsza skutecznosc holu ryby...??? Bo ostatnio coraz czesciej mozna spotkac takie kotwiczki, ktore podobno nie maja sobie rownych pod wzgledem zaciecia gdy ryby bardzo delikatnie biorą... @Kluboklen, nie wiem skąd te pytanie? Byłeś na Mistrzostwach Okręgu, łapałeś ryby, więć chyba wiesz, czy łowienie na bezzadziorowe haczyki pogarsza skuteczność holu <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klubklen Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 Lowilem bezzadziorowo na mistrzostwach okregu i zaliczylem kilka sporych ryb ktore zchodzily z haka po krotkim holu....... Zastanawialem sie czy moglo byc to przyczyna lowienia bez zadziorow??? Gdybym wyjął te kilka ryb dodatkowo to zamiast 8miejsca bylo by miejsce na podium..... I tak mam watpliwosci czy wszyscy jak ja pozaginali zadziory u wszystkich przynet, ktore brali na zawody..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2007 @klubklen - Gdybym wyjął te kilka ryb dodatkowo to zamiast 8miejsca bylo by miejsce na podium..... ...Gdyby babka miała wąsy to by była dziadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 26 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2007 hehe... Daniel krótko i na temat A tak na marginesie to gratki <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zastanawialem sie czy moglo byc to przyczyna lowienia bez zadziorow??? Jednego jestem pewien. Przy zastosowaniu kija min. o średnim ugięciu (zwłaszcza przy nierozciągliwych plecionkach) ten problem nie istnieje. Kiedy cały zestaw jest sztywny, to rzeczywiście może nie być dostatecznej amortyzacji i ryba podczas walki zluzuje na chwilę linkę i się wychaczy. Zadziory wystarczy dokładnie przygiąć kombinerkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zastanawialem sie czy moglo byc to przyczyna lowienia bez zadziorow??? Zadziory wystarczy dokładnie przygiąć kombinerkami? Ja tak robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi