Skocz do zawartości

Jaki TV kupić...

Matteoo

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nadszedł czas, że i ja muszę wymienić kineskopowe 21 cali na coś większego, żart oczwywiście. No muszę coś kupić do sypialni, a ponieważ jest dość duża więc najlepiej 55 cali. Nic większego. Ponieważ to TV do telewizji i platform więc nie potrzebuję TV do gier. Szacuję koszt zakupu w granicach 2500zł i co drodzy forumowicze mi polecacie?

• 2 tygodnie później...

Tak jak pisałem, tylko programy tv i platformy, bez gier. Sypialnia jasna. Okno z boku telewizora.

najtanszy oled na allegro nowy 42-48cali  cale na pewno sie coś znajdzie do 2,5k - na allegro bo w przypadku problemów z egzemplarzem allegro "pomoze" w wymianie

ewentualnie miniled TCL  z tych mniejszych - obraz TV jest w nich troche gorszej jakości

Jak wiemy, najlepszą lokalizacją dla tv w mieszkaniu, jest wc. Ten sam poziom, tyle, że emisja odwrotną jest! Bez wątpienia, ta śmiała teza, może być nie do przyjęcia dla wyznających hiper nowoczesną wolność w myśl starodawnego powiedzenia - mój dom jest moja twierdzą - co znosi każdy nonsens, także życia wg programu telewizyjnego..

Świetnym miejscem dla tv jest balkon. Na balkonie jest dużo więcej wolności. Można na ten przykład uwolnić telewizor od kontaktu, posłać go wyżej, w stronę nieba, i niech dalej sam sobie radzi.. tak jak my..

Najczęściej, nie wraca  :)   

• Like 1

Posiadanie telewizorni nie jest równoznaczne z przesiadywaniem przed nim kilkanaście godzin na dobę czy też wysłuchiwanie się w to co ktoś komuś próbuje wmówić. Telewizor to rzecz przydatna, ot choćby po to aby sobie na dużym ekranie obejrzeć np. nagrane telefonem 100 lat dla solenizanta. Jaki kupić ? Przede wszystkim taki, którego producent w jakiś tam sposób wspiera nasz kraj, a nie np. zwalania pracowników. Może to mało popularne kryterium, ale kto ma tylko blade pojęcie o ekonomii wie, że jednak jest ważne.

• Like 1

????????????pokażcie jeden produkt elektroniczny który powstał bez udziału największych trucicieli ,czytaj Azja ,który kosztuje normalne pieniądze...no pokażcie....????dajecie się wkręcić w te wojenki ,a prawda jest taka że wszyscy kupujemy to samo gówno. Wracając do TV, 15 letnia Viera zmiata jakością jakiegoś nowego Smasunga którego kupiłem tylko dlatego że potrzebowałem telewizora na ogródek na letnią strefę kibica ????

Zuo mam i w jadalni i w sypialni.

Oba to panasoniki. Któryś jest Viera. Nic sie z nimi nie dzieje. Starszy, jeszcze plazma ma juz ponad 15 lat i się zepsuć nie chce a nie ma ani smarta ani bez przystawki nie odbiera już sam TV. Natomiast obraz żyleta. W sypialni tez pan słonik, nie był drogi super. Już z 8-10 lat.

Co do zua. Jak każde, nie tkwi w przedmiotach tylko w głowie użytkownika. Nawet karabin nie strzela do ludzi, tylko człowiek. Nie oglądam seriali, głupot i cały czas. Ale czasem fajnie obejrzeć jakiś film np na kulturze. Jak sobie przypomnę jak leżałem połamany albo chory na krztusiec to bez tv w sypialni byłaby bieda. Wtedy oglądałem wszystko. Oprócz seriali bo nie oglądam niczego co ma więcej niż 3 odcinki no i głupot. 

A propos głupot. Ten najgorszy syf puszczany w tv nie jest tam z głupoty twórców tylko oglądających. To my jewropejczycy kierujemy sie najniższymi pobudkami i tym nas paść bedą.

• Like 3