gooral Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 witam. mam kilka kolowrotkow shimano (super gt rb i exage) oraz multika quantum. W multiku knob jest wyprofilowany do palcow, aleze w wersji LH ktos chamsko przelozyl tylko korbke z wersji RH to uwiera w czasie lowienia. Pomyslalem,, by podmienic knoby z shimano.I tutaj podwojny zonk - nie mam pojecia jak odkrecic knoba w ktorymkolwiek kolowrotku - po sciagnieciu zaslepki nie widac sruby tylko jakby plaska glowke nita - zanitowane? da sie to jakos rozebrac? moze czegos nie zauwazylem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Jak zanitowane, to tylko wiertara albo dylu-dylu, a potem trzeba założyć nową, "tiuningową" ośkę i można sobie potem do woli knoby wymieniać... Jedyny ból, to znalezienie źródła "nowych osiek"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 No właśnie. Albo dorobienie, ale to pewnie się kalkuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 nie no quantum accurist kosztowal mnie z wysylka z usa 50euro (plecionka na niego kolo 20-30 kosztowala... na pewno nie bede mu dorabial korbki chocby za 50 pln... predzej ta istniejaca potraktuje dremelkiem i lekko zdrapie uwierajace fragmenty. szkoda bo w sumiem mam kilka nieuzywanych exage'ow i mialem nadzieje, ze sie da zamienic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tengel Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Dobry wieczór wszystkim użytkownikom Czy ktoś może zerknąć na zdjęcia kołowrotka i ocenić ile kosztowałaby wymiana rączki? Myszy posiekały niemiłosiernie a i sam knob nie należy do najwygodniejszych. Nie musi być to jakiś wypaśny uchwyt z kosmicznego materiału zwykły wałek z drewna wystarczyłby spokojnie. Może ktoś z forumowiczów ćwiczy ten temat i ogranąłby to w jakiejś przystępnej cenie w ramach praktyki bo czuje że w pracowni wiecej za to zapłacę niż kołowrotki warte.Dzięki za zerknięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Napisz, albo zadzwoń do tego Pana http://allegro.pl/kolowrotek-spro-freeliner-555-i5403867813.html. Kupywałem od niego 2 korbki od Spro, po 25pln za sztukę. Powinny pasować do tej Tici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tengel Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Niestety użytkownik allegro nie był w stanie pomóc ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Hejka !!!!Powiedz mi czy ta śrubka na zdjęciach jest już tak "rozrejdana" czy to był nit ????Ktoś ją próbował odkręcać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tengel Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Hej to śrubka - troche rozjechana jest ale da sie odkręcić jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Może któraś korbka Koledze spasuje?Oddam za dyszkę wybraną sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Te ciemne korbki od jakiego młynka są. Pasowały by do zaubera, są nowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Te ciemne korbki od jakiego młynka są. Pasowały by do zaubera, są nowe ? Do Zaubera nie pasują bo mają grubszy sześciokąt. Ale do tej Tici powinny pasować, te trzy po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Szkoda, że nie pasują fajnie by pasowały kolorystycznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Kolorystycznie do Zauberka by pasowały, natomiast wielkościowo już nie - mają jak Kolega wyżej napisał grubszy sześciokąt i są o rozmiar/dwa większe.Kołowrotek miałby moc na korbie, że sandacze, czy szczupaki by z wody wyskakiwały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 To za te brązowe 2szt ile kolega woła z PP ? Rozumiem że z nakrętkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 17 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 (edytowane) To za te brązowe 2szt ile kolega woła z PP ? Rozumiem że z nakrętkami ?Niestety mam tylko dwie sztuki - dwie z lewej strony, a na drugim zdjęciu te od góry.Korbki są jak na zdjęciu z nakrętkami.Za sztukę chcę 10zł + koszt przesyłki Edytowane 17 Listopada 2015 przez Voldemort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tengel Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Podbijam temat Panowie może ktoś poradzi coś z tymi knobami, sezon idzie Oczywiście nie na 'krzywą twarz', ew. ile taki myk w pracowni kosztuje? Wolałbym jednak uniknąć siermiężnych kosztów na rzecz jaśka wędrowniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 miałeś propozycję od kolegi wyżej-lepszej trafić nie mogłeś.dobrze by było gdybyś zrobił fotę na płasko samej korby wyjętej z młynka,zmierz sześciokąt,jak ta śrubka się wykręca to zdejmij tego knoba i zmierz średnicę trzpienia i długość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tengel Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Niestety kolega Voldemort nie dysponował 2szt a ja nie chciałem mieć 2 różnych korb - kiepskie wrażenia estetyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 no tak ale za tą kasę mogłeś odzyskać samego knoba i pokombinować.jednak musisz podać jakieś wymiary-bez tego nic nie zdziałasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Koledzy może podpowiecie gdzie mogę dorobić knoba?, mam Biomastera SW z niewygodnym uchwytem i chce go zmienić przed sezonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 4 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Koledzy może podpowiecie gdzie mogę dorobić knoba?, mam Biomastera SW z niewygodnym uchwytem i chce go zmienić przed sezonem. Za 160 zł kupisz w Mefisto Fishing. Czasami trafiają się na giełdzie ale szybko znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Panowie, gdzie mogę dostać ewentualnie z którego modelu., podejdzie knob pod Twin Powera 2500 FB. Krem na komary go rozpuścił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 @michcio, z drewienka podejdzie, można wystrugać, jak chcesz to wal na PW. A cedr olejowany na gorąco raczej z płynem na komary nie bedzie miał problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Pany jak się demontuję tego knoba ? Chce go wymienic na T-knoba - jest taka opcja ? Totalnie się na tym nie znam ... Stradic ci4 4000 Edytowane 24 Maja 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi