Skocz do zawartości

Wymiana knoba

Rekomendowane odpowiedzi

witam. mam kilka kolowrotkow shimano (super gt rb i exage) oraz multika quantum. W multiku knob jest wyprofilowany do palcow, aleze w wersji LH ktos chamsko przelozyl tylko korbke z wersji RH to uwiera w czasie lowienia. Pomyslalem,, by podmienic knoby z shimano.

I tutaj podwojny zonk - nie mam pojecia jak odkrecic knoba w ktorymkolwiek kolowrotku - po sciagnieciu zaslepki nie widac sruby tylko jakby plaska glowke nita - zanitowane? da sie to jakos rozebrac? moze czegos nie zauwazylem?

nie no quantum accurist kosztowal mnie z wysylka z usa 50euro (plecionka na niego kolo 20-30 kosztowala... ;) na pewno nie bede mu dorabial korbki chocby za 50 pln... ;) predzej ta istniejaca potraktuje dremelkiem i lekko zdrapie uwierajace fragmenty. szkoda bo w sumiem mam kilka nieuzywanych exage'ow i mialem nadzieje, ze sie da zamienic...

• 2 lata później...

Dobry wieczór wszystkim użytkownikom :)

Czy ktoś może zerknąć na zdjęcia kołowrotka i ocenić ile kosztowałaby wymiana rączki? Myszy posiekały niemiłosiernie a i sam knob nie należy do najwygodniejszych. Nie musi być to jakiś wypaśny uchwyt z kosmicznego materiału zwykły wałek z drewna wystarczyłby spokojnie. Może ktoś z forumowiczów ćwiczy ten temat i ogranąłby to w jakiejś przystępnej cenie w ramach praktyki bo czuje że w pracowni wiecej za to zapłacę niż kołowrotki warte.

Dzięki za zerknięcie

post-50907-0-78846500-1447613099_thumb.jpg

post-50907-0-56962900-1447613124_thumb.jpg

post-50907-0-62490900-1447613144_thumb.jpg

To za te brązowe 2szt ile kolega woła z PP ?

Rozumiem że z nakrętkami ?

Niestety mam tylko dwie sztuki - dwie z lewej strony, a na drugim zdjęciu te od góry.

Korbki są jak na zdjęciu z nakrętkami.

Za sztukę chcę 10zł + koszt przesyłki

Edytowane przez Voldemort

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...