Rebus Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Jakby co to chętnie go odkupie a co do demontażu to pewnie ten dekiel jest wciśnięty 1:40 wykręca się tylko, że na tym Twoim nie widzę nacięcia pod płaski srubokręt Edytowane 24 Maja 2017 przez Rebus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Pany jak się demontuję tego knoba ? Chce go wymienic na T-knoba - jest taka opcja ? Totalnie się na tym nie znam ... Stradic ci4 4000Stawiam na to że się odkręca. Pod nim jest śrubka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Rebus - chyba ,że masz zwykłą korbkę do tego modelu z T-knobem - chętnie się zamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Jakby co to chętnie go odkupie jqk by co to mam takiego piankowego knobika z czarnym dekielkiem i srebrna tulejką jak cos to pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rebus Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Paweł niestety nie mam... Tony priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Stawiam na to że się odkręca. Pod nim jest śrubka.I to była dobra decyzja -jak byś postawil bańke to bys wygrał dwie Odkręca się - z tym,że trzeba to zrobić delikatnie - ja go porysowalem i jest do wywalenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 I to była dobra decyzja -jak byś postawil bańke to bys wygrał dwie Odkręca się - z tym,że trzeba to zrobić delikatnie - ja go porysowalem i jest do wywalenia Kiedyś Shimano robiło takie wcięcie pod monetę do odkręcenia. Teraz dla utrudnienia brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Do tych knobków był specjalny kluczyk.Kluczykiem odkręcało się "dekielek" a za nim była śrubka... JDM'y z takim knob'em miały kluczyki w zestawie...EUDM jak widać nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Da radę i bez kluczyka odkręcić. Z tym że duża szansa zrobienia rysek. U mnie w exsence poszło przez dociśnięcie i przekręcenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Można spróbować założyć na pęsetę o wąskich końcach albo na jakieś płaskoszczypy koszulkę termokurczliwą, owinąć taśmą teflonową...a może po prostu kawałek izolacji z jakiegoś przewodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rey Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Mam problem z nadmiernie wyrobionym knobem (drewniany) w sustainie 4000 FA, da się to wybić bez rozwiercania, jak zdemontować element po oddzieleniu knoba od rączki?Dorabiał ktoś może ośkę na łożyska i gniazda pod łożyska w metalowej tulei knoba? Ciekaw jestem, czy wystarczy materiału, żeby wytoczyć otwory pod łożyska. Mam dostęp do tokarek, możliwe, że udało by się coś dorobić bezkosztowo. A od którego modelu będzie pasować cała rączka do tego sustaina, obecna jest wkręcana w koło przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Koledzy, czy tutaj uda się coś uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Czy do Daiwy Certate beda pasowaly knoby z tanszych modeli np.Freams,Ninja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jak knob jest zanitowany, to trzeba za pomocą wiertarki usunąć oryginalną ośkę, na ali można dokupić ośki zarówno pod knoby shimano jak i daiwy. Montujemy i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jak knob jest zanitowany, to trzeba za pomocą wiertarki usunąć oryginalną ośkę, na ali można dokupić ośki zarówno pod knoby shimano jak i daiwy. Montujemy i działa.tylko, że to jest abu garcia a nie daiwa ani shimano. możesz podrzucić linka, albo pod jakim hasłem szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Wpisz w google - "Abu Garcia cast reel" i zwróc uwagę czy pokaże Ci jakieś Japońskie sklepy z częściami tuningowymi...może coś wybierzesz.http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/418 Pobuszuj po tej stronie może coś znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 ....możesz podrzucić linka, albo pod jakim hasłem szukać?http://www.ereplacementparts.com/abu-garcia-baitcast-reel-parts-c-187196_194578.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 kolega wcześniej napisał, że na ALI można znaleźć ośkę, w międzyczasie ugadałem się ze sprzedającym na 15$ zwrotu na naprawę tego, nie chcę przekraczać budżetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snup Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 (edytowane) kol. karkoszekpierwsze z brzegu https://pl.aliexpress.com/item/Shaft-pin-kit-for-fishing-reel-dowel-axle-pin-fishing-reel-parts-free-shipping/32289475203.html?spm=a2g17.10010108.1000013.25.3fda74d38cgFmd&traffic_analysisId=recommend_2088_13_81019_new2&scm=1007.13339.81019.0&pvid=81c2f2ac-c5a5-4ae6-b22d-9bbb4ad82362&tpp=1 Edytowane 2 Września 2017 przez snup 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bumech Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Witam,Koledzy może wie ktoś jak zdjąć knob Yumeya Karin z korby Stella 07? Aktualnie zdjęta jest zaślepka oraz odkręcona śrubka mocująca knoba do korby, jednak nie mogę go zsunąć, trzeba go wybijać z łożysk??? ) Proszę o pomoc. z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewatoR Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Witam serdecznie, szukam knoba który będzie pasować do kołowrotka abu garcia revo inshore 40, ma ktoś namiar na sklep gdzie mógłbym taki nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbogusz25 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Hej, czy orientuje się szanowne grono w jaki sposób można naprawić uszkodzony knob jak na zdjęciu ? Pękło plastikowe kółeczko wokół mocowania knoba, generalnie póki co nie przeszkadza to w użytkowaniu bo knob obraca się normalnie ale obawiam się, że jak wypadnie reszta plastiku to knob po prostu spadnie. Problem jest w tym, że nie mam pojęcia gdzie taką cześć mógłbym dokupić oraz to, że tam nie ma żadnej śrubki żeby to odkręcić i zobaczyć jak to wyglada po zdjęciu (knob jest zamontowany na jakiś nit jakby na stałe). A może po prostu ktoś z was już naprawiał taką korbę i wie jak to zrobić, to jest dual hand firmy Studio Composite. Dzięki i pozdrawiam https://zapodaj.net/d8336db0cd94e.jpg.html https://zapodaj.net/db3516bdd66f4.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 5 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2021 Orginalne https://japantackle.com/tuning-parts/handle-knobs.htmlBardziej orginalne AliExpress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi