Skocz do zawartości

Wymiana knoba

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Mam problem z nadmiernie wyrobionym knobem (drewniany) w sustainie 4000 FA, da się to wybić bez rozwiercania, jak zdemontować element po oddzieleniu knoba od rączki?

Dorabiał ktoś może ośkę na łożyska i gniazda pod łożyska w metalowej tulei knoba? Ciekaw jestem, czy wystarczy materiału, żeby wytoczyć otwory pod łożyska. Mam dostęp do tokarek, możliwe, że udało by się coś dorobić bezkosztowo.

A od którego modelu będzie pasować cała rączka do tego sustaina, obecna jest wkręcana w koło przekładni.

• 2 miesiące temu...

Jak knob jest zanitowany, to trzeba za pomocą wiertarki usunąć oryginalną ośkę, na ali można dokupić ośki zarówno pod knoby shimano jak i daiwy. Montujemy i działa.

tylko, że to jest abu garcia a nie daiwa ani shimano. możesz podrzucić linka, albo pod jakim hasłem szukać?

Wpisz w google - "Abu Garcia cast reel" i zwróc uwagę czy pokaże Ci jakieś Japońskie sklepy z częściami tuningowymi...może coś wybierzesz.

http://www.hedgehog-studio.co.jp/product-list/418

Pobuszuj po tej stronie może coś znajdziesz ;)

• 4 miesiące temu...

Witam,

Koledzy może wie ktoś jak zdjąć knob  Yumeya Karin z korby Stella 07?

Aktualnie zdjęta jest zaślepka oraz odkręcona  śrubka mocująca knoba do korby, jednak nie mogę go  zsunąć,

trzeba go wybijać z łożysk??? ;))

Proszę o pomoc.

z góry dziękuje

IMG_2240.jpg

IMG_2241.jpg

IMG_2245.jpg

IMG_2246.jpg

IMG_2247.jpg

IMG_2248.jpg

IMG_2249.jpg

• 3 lata później...
  • 4 miesiące temu...

Hej, czy orientuje się szanowne grono w jaki sposób można naprawić uszkodzony knob jak na zdjęciu ? Pękło plastikowe kółeczko wokół mocowania knoba, generalnie póki co nie przeszkadza to w użytkowaniu bo knob obraca się normalnie ale obawiam się, że jak wypadnie reszta plastiku to knob po prostu spadnie. Problem jest w tym, że nie mam pojęcia gdzie taką cześć mógłbym dokupić oraz to, że tam nie ma żadnej śrubki żeby to odkręcić i zobaczyć jak to wyglada po zdjęciu (knob jest zamontowany na jakiś nit jakby na stałe). A może po prostu ktoś z was już naprawiał taką korbę i wie jak to zrobić, to jest dual hand firmy Studio Composite. Dzięki i pozdrawiam https://zapodaj.net/d8336db0cd94e.jpg.html https://zapodaj.net/db3516bdd66f4.jpg.html