Skocz do zawartości
  • 0

"Poddupek"/ siedzisko

makamba

Pytanie

Jakiś czas temu nabyłem takowy wynalazek.

Pomysł prosty a zarazem jak się okazało bardzo dobry.

Jest to lekka poduszeczka z bloczkiem,którym można przypiąć ją do szlufki w spodniach,tak by zawsze była pod ręką a właściwie pod tyłkiem.

Jak się okazało przy rozpakowywaniu w domu , posiada ona jeszcze 2 kieszonki , w które można wsunąć paczuszki z podgrzewaczem chemicznym.

Komplet 2 podgrzewaczy w zestawie.

Wiadomo,że czasem chce się gdzieś przysiąść na mokrej trawce,kłodzie lub kamieniu.

W lecie żaden problem , ale zimą groźba przeziębienia nerek,zsinienia kulek i zwiotczenia "fibaka". ;)

Przyda się też na pieszych wycieczkach lub na środkach pływających.

Siedziałem na tym wynalazku przez kilka godzin na betonowym nabrzeżu , bez użycia podgrzewaczy nawet i było cacy.

Polecam.

Można coś takiego zlecić żonie jako praca domowa z ZPT.

A może macie jakieś własne sposoby na ochronę stref intymnych? ;) :rolleyes:

post-50881-0-35323500-1354550190_thumb.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pójdźmy krok dalej http://www.medisport.pl/produkty/1407-odchudzajace-spodenki-grzewcze-z-efektem-sauny-sauna-shorts.html :lol:  ubierasz pod śpiochy, nikt nie widzi a w dupę ciepło jak w saunie;)

Co do pampersa neoprenowego to można poszukać czegoś w sklepach z akcesoriami do snowboardu, rowerów, sportów walki - jako spodenki ochronne, ochraniacz na pośladki. Ostrzegam ze niekiedy ceny są z kosmosu, ale takiego jak ten pampers powyżej nie znalazłem.

Podepnę sie przy okazji pod temat, czy ktoś z Was używa ochraniaczy na kolana podczas modlenia się o bolenia chociażby? Zastanawiałem się nad czymś takim http://allegro.pl/nakolanniki-ogrodn-pianka-kolana-greenmill-gr6990-i4147961659.html, zazwyczaj łowię w kuckach ale po paru chwilach nogi drętwieją i trzeba kombinować i nie potrzebnie się ruszać na brzegu, jak Wy sobie z tym radzicie?

Edytowane przez Pasta

• 0

foty tego poddupnika

Na łódkę nie ma lepszego, wszystkie te karimaty, poduszeczki z czego by nie były w końcu wiatr wrzuci do wody i kolejna mokra szmata w łodzi....

A jak się łazi po brzegu to zawsze się znajdzie jakiś konar czy nagrzany kamień by odpocząć  ;) i wystarczy.

• 0

2 w 1 ...

Tak i czasu nie tracisz na "pójście w krzaczki".... :lol:

Pójdźmy krok dalej http://www.medisport.pl/produkty/1407-odchudzajace-spodenki-grzewcze-z-efektem-sauny-sauna-shorts.html :lol:  ubierasz pod śpiochy, nikt nie widzi a w dupę ciepło jak w saunie;)

Co do pampersa neoprenowego to można poszukać czegoś w sklepach z akcesoriami do snowboardu, rowerów, sportów walki - jako spodenki ochronne, ochraniacz na pośladki. Ostrzegam ze niekiedy ceny są z kosmosu, ale takiego jak ten pampers powyżej nie znalazłem.

Podepnę sie przy okazji pod temat, czy ktoś z Was używa ochraniaczy na kolana podczas modlenia się o bolenia chociażby? Zastanawiałem się nad czymś takim http://allegro.pl/nakolanniki-ogrodn-pianka-kolana-greenmill-gr6990-i4147961659.html, zazwyczaj łowię w kuckach ale po paru chwilach nogi drętwieją i trzeba kombinować i nie potrzebnie się ruszać na brzegu, jak Wy sobie z tym radzicie?

Co do nakolanników to ja zakupiłem coś w tym stylu i jak na razie jest ok.

http://allegro.pl/nakolanniki-wojskowe-desert-dpm-knee-elbow-nowe-i4129753173.html

• 0

Używałem tych nakolanników, zakładać pod spodnie i jest ok, na spodniach ostre kamienie szybko je potną :).

Edytowane przez Capri

• 0

Używałem tych nakolanników, zakładać pod spodnie i jest ok, na spodniach ostre kamienie szybko je potną :).

Dzięki za info:) jeszcze kwestia czy gaci nie potargam w ten sposób;) 

poczekam az beda w lidlu w promocji bo wiem ze mieli coś takiego chyba za 25zł

• 0

Śmiejcie się ale mój kolega od ponad 30lat lata z muchą i tylko z muchą zawodniczo. Parę razy w tygodniu trenuje..Przerobił wszystko i stwierdził że papers xxl dla dorosłych jest najlepszy pod neopreny gerotexy czy normalne spodnie. Ja zaś kiedyś za granica dostałem prezent; pas z saszetka na dokumenty a w tyle zwinięte siedzisko cos w rodzaju pikowanej maty z folia allu jak na szyby samochodowe od zewnetrznej strony, jest to bardzo ergonomiczne lekkie i w niczym nie przeszkadza zwiniete wogulę nie widać a saszetkę używam do przynęt podręcznych przy okazji zrobię zdjatka. Tornado

• 0

Kiedyś dorobiłem się portek gerotexowych bo buty w piankach 3 raz nie chciałem zmieniać więc obciołem kalosze wszyłem w pionie z tyłu  zamki błyskawiczne aby dołem scisnać nogawki i ubieram je na gerotexy szczególnie na beli bouta jak pływam jesienia i jest super nawet jak woda dostanie się pod nie szybka sie nagrzewa i nie czyje zimna bo pod gerotexami mam sucho i jest fajna sprawa.

Edytowane przez tornado