kacperek993 Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Może głupie pytanie, ale czy drewno stabilizowane trzeba czymś impregnować? Zauważyłem w czasie użytkowania , że jakby wysychało, bledło od wody, śłońca, wiatru....W domu nałożyłem trochę wosku pszczelego, używanego do impregnacji skóry. Odzyskało kolor, intensywność barwy. Ale na krótko. Jakie są wasze spostrzeżenia i doświadczenia.Z góry dziękuję za odpowiedzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Wrzuć zdjęcie jąk możesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 17 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Za duże pliki mi wchodzą,nie mogę wysłać, piszę z telefonu. Ale chyba tak jak każde drewno zawsze warto czymś przesmarować. Tak mi się zdaje, bo widzę różnicę. Ja kijów używam , nie oglądam w fotelu....taka obserwacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak007 Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Trzeba. Olejowanie lub lakierowanie . Wosk ok. Ale to nie trwały środek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 28 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2024 Myślę że lepiej olejowanie, w mojej wędce mam insert i na 100% nie był lakierowany tylko olejowany. Pytanie czym był wykończony Twój oryginalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 29 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2024 Myślę że lepiej olejowanie, w mojej wędce mam insert i na 100% nie był lakierowany tylko olejowany. Pytanie czym był wykończony Twój oryginalnie.Lakieru u mnie nie ma. Będę olejował. Muszę ogarnąć jakiego środka użyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 29 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2024 No są takie oleje np. do olejowania parkietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi