Skocz do zawartości
  • 0

Sztyce i obrotnice- o wszelkich urządzeniach dla montażu przetworników Live

mario

Pytanie

Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?

Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...

Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS.

Geberstange-Humminbird.png.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja kupiłem wszystko w kipp.pl bo chciałem wszystko z jednego miejsca... Jedyny "problem" to to że sprzedają tylko dla firm.

Ale są też inne firmy.

Ja kupiłem pod fi25 ale rurka jaką zastosuje będzie fi22 bo kołnierz zaciskowy z tworzywa będę dorabia. Żeby nic się nie zacierało [emoji6]

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Jak będziesz miał problem z zakupem że względu że tylko na firmę, to odezwij się do mnie na priva - pomogę

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• Like 5

• 0

Połamać od prędkości to się żaden nie połamie. Są na zaciskach, więc po prostu zacisk puszcza i sztyca zaczyna się podnosić.

Sam mam tą sztycę od Adriana, czyli ta co u Radka Włodarczaka. Jest dobra, pracuje fajnie, trzyma pion do normalnych prędkości. Jak daję w palnik to zaczyna się podnosić i chlapie wodą po twarzy. Wiem wtedy, że tego nie złożyłem :) Jestem zadowolony.

Mam też kolegę u którego ukręcały się gwinty w tych śrubach nastawnych, w ogóle mu to nie działało i nie był zadowolony.

Jeśli chodzi o tą sztycę bez tulejek to nie wiem jak to ma dobrze funkcjonować przy tej śrubie wkręcanej bezpośrednio na sztycę - barbarzyństwo i niszczenie materiału.

Jeśli chodzi o KED - nie znam nikogo niezadowolonego. Byłem teraz na targach w Berlinie i każdy Niemiec ma to na łodzi. Co ciekawe, widziałem nawet garminowski liverscope na sztycy Target Lock od Humminbird - niezła kombinacja. KED wygląda naprawdę dobrze. Jeśli będę zmieniał swoją to na niego. Na plus to, że sztyca ma małą średnicę i stawia mały opór w wodzie. Poza tym regulacja w każdym kierunku doskonała. Jeśli zdecydujesz się to zamawiać to zobacz co wchodzi w skład zestawu. Dodatkowo chyba trzeba dokupić mocowanie do odpowiedniej łodzi, a są na wszystkie szyny, powierzchnie, zaciski i relingi. Do tego chyba trzeba dokupić rączkę. Centrum wędkarstwa w Gorzowie Wlkp to ma u siebie i chyba nawet na OLX jest wystawione, sprawdź.

Też mam KEDa z silnikiem i sterowaniem pedałem noznym i nie mogę mu absolutnie nic zarzucić. Wykonanie perfekcyjne

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 0

ALe na koncu potrzebujesz grubszej rurki . Nie pamietam dokladnego fi . Lecz na tak cienka LVS32 nie dasz rady zamontowac.  Robota piekna za nieduza kase. 

Ciekawy jestem czy pordzewieje po sezonie bo uchwyty to ocynk ? Czy nierdzewka ?

Tak jak zapowiedziałem.
Sztyca skończona.... Koszt 425zl[emoji41]

aa8384f1368524f4c96cf16e60ab63cc.jpg

Edytowane przez fxd

• 0

Warto wspomnieć że cała ta konstrukcja nie jest z nierdzewki, (rurki wyglądają na nierdzewne) bo to by cenę podniosło dwukrotnie.

Sklep kipp, do wyboru do koloru. Złączki firmy elesa+ganter.

Sam poszedłem w złączki aluminiowe i rurki kwas. polerowane.

Edytowane przez thug

• 0

Warto wspomnieć że cała ta konstrukcja nie jest z nierdzewki, (rurki wyglądają na nierdzewne) bo to by cenę podniosło dwukrotnie.

Sklep kipp, do wyboru do koloru. Złączki firmy elesa+ganter.

Sam poszedłem w złączki aluminiowe i rurki kwas. polerowane.

W moim przypadku nierdzewna, aluminium i tuleje plastikowe. Więc nie rdzewieje tutaj nic[emoji41]

• Like 2

• 0

Gdzie kupiłeś te zamki z pokrętłami? Czy jest tam regulacją do/od łodzi? Sam muszę swoją sztycę trochę przerobić.

Kipp.pl

Regulacji od /do łodzi nie potrzebuje więc jej nie robilem ale jest możliwość zrobienia. Potrzeba tylko dospawać do tej krótszej rurki pod kątem 90stopni 10cm kawałek nierdzewki[emoji6]

• 0

ALe na koncu potrzebujesz grubszej rurki . Nie pamietam dokladnego fi . Lecz na tak cienka LVS32 nie dasz rady zamontowac. Robota piekna za nieduza kase.

Ciekawy jestem czy pordzewieje po sezonie bo uchwyty to ocynk ? Czy nierdzewka ?

Tak potrzebuje... Mam tuleje dorobioną z plastiku[emoji6][emoji6][emoji6]

• 0

Aaaa nie 1425zl lub 2425zl??? [emoji16] Nie brakuje nam 1 lub 2 z przodu?

Superrobota!

Jak ktoś nie potrafi liczyć swoich pieniędzy to niech płaci 1000+ za półtora metra nierdzewnej rurki która w detalu kosztuje 19zl/m i trochę aluminium[emoji6]

• Like 1

• 0

Ja zapłaciłem na uchwyt 1000+ i nie żałuję, co kto lubi.

Także z tymi komentarzami to Panowie trochę ochłońcie.

Ochłonąłem bo kilka stówek w kieszeni zostalo[emoji6]...

I tu nie chodzi o to czy kogoś stać czy nie.

Pytanie jest czy trochę "złomu" jest warte 1k+..-dla mnie nie[emoji2369]! Pozdro[emoji106]

• 0

Też stoję przed wyborem sztycy.
Myślałem o tym https://www.olx.pl/d/oferta/uchwyt-przetwornika-live-panoptix-CID767-IDU0lWc.html
ale jak pokazałeś tego keda to musze przemyśleć bo niewielkie pieniądze a moze byc to ciekawe rozwiązanie. 
Wędkarska sztyca to ma troche chore ceny, ale ponoc prowadzenie działalności ;)