mario Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Kruz, jesteś zadowolony z tej sztycy? Masz z mocowaniem do relingu?Tak, super jest, bardzo stabilna przy nawet szybszym plynięciu, mozliwa regulacja w wielu płaszczyznach. Ja mam akurat wersje na szyne z elektrycznym sterowaniem. Jedyny minus jest taki, ze jest jednak trochę tych wszystkich ostrych krawędzi. W najnowszych wersjach czesc elementow zmienili na plastikowe i to jest lepsze zdecydowanie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 Jak przełącza się między sterowaniem elektrycznym a manualnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 (edytowane) Jak przełącza się między sterowaniem elektrycznym a manualnym?Ustawiasz odpowiedni zacisk sztycy pokrętłem i możesz obracać silnikiem albo ręcznie. Można ustawić opór obrotu dowolnie, wg preferencji.Ja mam na relingu który jest nisko na burtą i pokrętła zaciskowe nie pozwalały obrócić podstawy do pionu ale je trochę zeszlifowałem i jest jak fabrycznie Edytowane 5 Czerwca 2024 przez Ardoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 18 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2024 a ja dzis zalozylem do sztycy od wedkarska sztyca , element tez jego produkcji , ktory ustawia przetwornik w lini prostej z raczka. Niby sprawa banalna , ale przesuniecie raczki wzgledem wiazki lvs34 w efekcie draznilo mnie , bo zawsze trzabylo miec na uwadze iz nie jest to w lini prostej. Teraz tam gdzie raczka jest skierowana tam rowniez idzie wiazka Do tego przelozone sa plastiki pozycjonujace/wskazujace z oryginalnego uchwytu, ktore rowniez spelniaja swoja pierwotna funkcje . Cześć , czy z tym elementem można używać trybu perspektywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Cześć , czy z tym elementem można używać trybu perspektywy?Tak, bezproblemowo. Zakres regulacji taki sam jak w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 19 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2024 Tak, bezproblemowo. Zakres regulacji taki sam jak w oryginaleRozumiem że to wyrób Krzyśka Hirscha ? Ja kupiłem uchwyt do perspektywy z Chin - wygląda jak oryginał . Tyle że są dwie blaszki jedna P a druga S i niestety nie mam instrukcji i hgw jak to ma być , wczoraj składałem na szybko i mi przystawiło . Wiem że są dwa rodzaje mocowania side i port , ale nic poza tym . Dodatkowo kitajec nie dodaje naklejki na przetwornik a by się przydała . Można ją gdzieś dokupić ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2024 (edytowane) Panowie szybkie pytanie odnośnie uchwytu perspektywy . Dzisiaj zabrałem się za montaż. I chyba coś robię nie tak . A mianowicie wydaje mi się że patrząc od góry uchwyt jest „przekoszony” względem miejsca montażu jak na foto . Co jest nie tak ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 21 Czerwca 2024 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2024 (edytowane) Panowie szybkie pytanie odnośnie uchwytu perspektywy . Dzisiaj zabrałem się za montaż. I chyba coś robię nie tak . A mianowicie wydaje mi się że patrząc od góry uchwyt jest „przekoszony” względem miejsca montażu jak na foto . Co jest nie tak ?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 22 Czerwca 2024 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malybalon Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Panowie szybkie pytanie odnośnie uchwytu perspektywy . Dzisiaj zabrałem się za montaż. I chyba coś robię nie tak . A mianowicie wydaje mi się że patrząc od góry uchwyt jest „przekoszony” względem miejsca montażu jak na foto . Co jest nie tak ?? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWszystko jest ok ten typ tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 To trochę do dupy że tak powiem . Bo i w froncie ucieka w bok a i perspektywa ciężka do ustawienia chyba . Przynajmniej ja nie mogłem sobie z tym poradzić chwilami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 malybalon Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 No musisz ustawić przetwornik względem rączki sztycy i jest ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Myślę raczej czy nie dogiąć uchwytu do kąta prostego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Myślę raczej czy nie dogiąć uchwytu do kąta prostego Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJak dogniesz to perspektywa się wykrzaczy. W lvs34 już jest to lepiej rozwiązane bo ramię jest pod kątem prostym a na mocowaniu jest kąt do perspektywy. Zamówiłem sobie również to ramię ustawiające przetwornik w linii ze sztycą. do LVS 34. W weekend montuję. Z tego co mówił mi Krzysiek Hirsch z oryginalnego ramienia muszę wydłubać te dyski z ząbkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 No właśnie Krzysiek ma w lini prostej , to wtedy się nie wykrzyczy jak założę od niego ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 No właśnie Krzysiek ma w lini prostej , to wtedy się nie wykrzyczy jak założę od niego ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalka widzisz bo w lvs 34 kąt (skos) jest zrobiony na mocowaniu do sztycy a nie na ramieniu. Zapytaj o lvs32 czy ma jakis patent na to. Bo jak rozumiem Ty masz lvs32 (z tego co widziałem po zdjęciach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 (edytowane) A no widzisz u mnie też był w oryginale uchwyt na silnik z kontem już na mocowaniu . Ten do perspektywy uchwyt dostałem z prostym mocowaniem . To już sam nie wiem o co tu chodzi . Mam trzydziestkędwójkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 26 Czerwca 2024 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brzoza Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 A no widzisz u mnie też był w oryginale uchwyt na silnik z kontem już na mocowaniu . Ten do perspektywy uchwyt dostałem z prostym mocowaniem . To już sam nie wiem o co tu chodzi .Mam trzydziestkędwójkę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Bo w oryginale zawsze jest 8 stopniowy uchwyt do mocowania na silniku, pisałem Ci chyba o tym już w watku o sztycy do przetwornika zastanawiając się jak Ty tym łowisz z tym odchyleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Generalnie teraz jest już proste mocowanie z tamtym nauczyłem się żyć . Teraz jest wersja poprawiona . Założyłem rurę precyzyjną - bezszwową oraz dodałem tulejki z brązu w miejscu zacisku oraz ogranicznik od góry zapobiegający zsuwaniu się sztycy . Jest lepiej o wiele - ale dodałem ten uchwyt perspektywy i wku**** mnie to że jest przesunięcie :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 A uchwyt silnikowy ? Jest zębatka i łatwo się reguluje zapadką. Ponadto w ustawieniach jest +/- 40stopni(PS30). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 A uchwyt silnikowy ? Jest zębatka i łatwo się reguluje zapadką. Ponadto w ustawieniach jest +/- 40stopni(PS30). Nie wiem jaki uchwyt silnikowy masz na mysli. Znalazłem takie "cuś" ale nie zapłacę za kawałek plastiku 200 $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 @Kruz a KED nie ma jakiś wynalazków do tego ?, oni tammaja tego złomu co nie miara różnej maści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jacky X Opublikowano 7 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2024 (edytowane) Nie wiem jaki uchwyt silnikowy masz na mysli. Znalazłem takie "cuś" ale nie zapłacę za kawałek plastiku 200 $ Mocowanie przetwornika echosondy na bazie uchwytu pawężowego silnika elektrycznego. (youtube.com) Taki uchwyt na którym silnik do pawęży się montuje.Chyba 60zł kosztuje. Lux mocowanie, użyteczne ustawianie zanurzenia, łatwo wyciągnąć przed przelotem na ślizgu , regulacja kąta pochylenia i wygodnie kręci się na boki. Do tego rurka fi28 nierdzewna z allegro . Ja na górze zrobiłem rączkę z pręta gwintowanego fi12 a na dole przeciąłem fleksem , nawierciłem rurę i wstawiłem płytkę montażową. Służę zdjęciami jakby filmik nie wystarczył, Edytowane 7 Lipca 2024 przez Jacky X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 @Kruz a KED nie ma jakiś wynalazków do tego ?, oni tammaja tego złomu co nie miara różnej maści Adaś, wczoraj na ich stronie znalazłem rzeczywiście jakiś taki wielki kombajn do dwóch przetworników. Podjadę do Gorzowa, może chłopaki to mają na stanie - pomacam organoleptycznie https://www.kaiser-edelstahl-design.de/KED-Fadenkreuz-Geberkonsole/SW10116 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2024 Albo z Józkiem Swedziakiem pogadaj , on tam mocno w tym siedzi i dystrybuuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio7 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Drodzy użytkownicy Panoptixa, Chciałbym zaprezentować Wam moje rękodzieło które projektowałem i budowałem ponad pół roku i wierzę że może pomóc wielu z Was. Chodzi o 100% automatyczny programowalny uchwyt do przetworników typu LiveScope. Uchwyt - przetwornik zamontowany na pewęży na stałe, automatycznie podnoszony i opuszczany podczas przemieszczania. Uchwyt przetwornika automatycznie ustawia przetwornik do wszystkich trybów pracy Panoptixa czyli:1. DownwardView - w dół2. ForwardView - do przodu3. PerspectiveView - perspektywa Uchwyt również może obracać się automatycznie wokół osi o 360 stopni co daje możliwość skanowania całej przestrzeni na około łodzi bez angażowania wędkarza. Cały system sterowany jest panelem dotykowym, pilotem, Smartfonem, przyciskami nożnymi - do obracania wokół osiJeśli irytuje was ciągłe odkręcanie śrub w celu zmiany położenia przetwornika to jest dla was alternatywa. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mario
Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?
Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...
Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS.
Top użytkownicy dla tego pytania
18
14
10
9
Popularne dni
19 Sty
15
1 Gru
10
26 Cze
10
17 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 18 odpowiedzi
Bielun22 14 odpowiedzi
rower26 10 odpowiedzi
zetika16 9 odpowiedzi
Popularne dni
19 Sty 2023
15 odpowiedzi
1 Gru 2022
10 odpowiedzi
26 Cze 2024
10 odpowiedzi
17 Wrz 2024
10 odpowiedzi
Popularne posty
gucio7
No i słowo materią się stało system wyposażyłem w żyroskop z kompasem. Obsługa banalna - namierzamy rybę wciskamy przycisk TARGET i automatyczny uchwyt przetwornika utrzymuje poziom, pion oraz wybrany
Bielun22
Tak jak zapowiedziałem. Sztyca skończona.... Koszt 425zl[emoji41] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Bielun22
Co do sztycy do przetwornika to dla mnie osobiście płacenie 1500+zl za kilka rurek i zaciski to absurd[emoji2962][emoji2357] Dlatego też niezbędne części już czekają do sztycy jak na zdjęciu. Koszt ma
Opublikowane grafiki
184 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi