mario Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2024 Drodzy użytkownicy Panoptixa, Chciałbym zaprezentować Wam moje rękodzieło które projektowałem i budowałem ponad pół roku i wierzę że może pomóc wielu z Was. Chodzi o 100% automatyczny programowalny uchwyt do przetworników typu LiveScope. Zrzut ekranu 2024-07-28 233046.png Uchwyt - przetwornik zamontowany na pewęży na stałe, automatycznie podnoszony i opuszczany podczas przemieszczania. Uchwyt przetwornika automatycznie ustawia przetwornik do wszystkich trybów pracy Panoptixa czyli:1. DownwardView - w dół2. ForwardView - do przodu3. PerspectiveView - perspektywa Uchwyt również może obracać się automatycznie wokół osi o 360 stopni co daje możliwość skanowania całej przestrzeni na około łodzi bez angażowania wędkarza. Cały system sterowany jest panelem dotykowym, pilotem, Smartfonem, przyciskami nożnymi - do obracania wokół osiJeśli irytuje was ciągłe odkręcanie śrub w celu zmiany położenia przetwornika to jest dla was alternatywa. PozdrawiamJak pisałem - zanim z giełdy ten post wyleciał- gratuluję pomysłowości i samozaparcia, natomiast pracuj nad funkcją stabilizacji żyroskopowej czy też z kompasu nmea2000 - a najlepiej w wariancie na burtę, bo popularność systemów live jest coraz większa ale do łowienia z burty a nie z rufy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio7 Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 To nie jest mój pierwszy uchwyt. Używam LiveScopa od kilku lat na rufie i nigdy nie zauważyłem aby żyroskop był konieczny. Jak rozumiem stabilizacja żyroskopowa jest konieczna właśnie dla tego że instalowany jest na burcie. Proponuję na próbę zamontować sobie na rufie i zobaczysz że będzie stabilnie. Mając w 100% zdalne sterowanie uchwytem - przetwornikiem nie potrzebujesz instalacji na burcie na tym między innymi polega przewaga mojego systemu.Impelementacja żyroskopu jest oczywiście możliwa i z pewnością w wolnej chwili to zrobię, tymczasem muszę wrócić do ryb a nie siedzenia w garażu i laptopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Jaka jest różnica między lokalizacją przetwornika na łodzi względem jej stałego obracania? Mam KED i sterowanie nożne które stale używam przy śledzeniu celu. Do tego jeszcze często muszę używać pilota silnika. Ciężko mi sobie wyobrazić obsługę Twojej sztycy z dodatkowego pilota. Rąk brakuje... Ale gdybyś pomyślał nad żyroskopem, usprawniłoby to obsługę. Oczywiście jak już się wyłowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio7 Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Chyba nie doczytałeś ale mój system też ma sterowanie nożne, wszysko co jest potrzebne do obsługi LiveScopa Garmina jest sterowane automatycznie. Łowię sumy na verta na rzece z kwokiem i właśnie dlatego że brakowało mi rąk zrobiłem ten system. Na mojej stronie dotyczącej tego systemu jest wszystko dokładnie wyjaśnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio7 Opublikowano 29 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2024 I właśnie o to przede wszystkim chodzi, ale to poziomowanie też niegłupie i może się przydawać No i słowo materią się stało system wyposażyłem w żyroskop z kompasem.Obsługa banalna - namierzamy rybę wciskamy przycisk TARGET i automatyczny uchwyt przetwornika utrzymuje poziom, pion oraz wybrany kierunek a wędkarz może się zająć tym czym powinien czyli złowieniem namierzonej ryby. Od jutra testy na wodzie, może nagram jakiś filmik. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Powiem Ci chłopie, że nie wiem czym się zajmujesz w życiu ale masz łeb i szybko działasz ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 elvis Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2024 Myślałeś o dystrybucji na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio7 Opublikowano 2 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2024 Udało mi się w końcu znaleźć trochę czasu i nakręciłem kilka filmików nad wodą.Jeśli ktoś jest zainteresowany takim systemem proszę o bezpośredni kontakt na prv. kalibracja kompasu - 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marcin1121 Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 Panowie proszę doradźcie mi dobrą sztyce do livescope na reling Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 Panowie proszę doradźcie mi dobrą sztyce do livescope na relingWdkarska sztyca , napisz do Krzyska na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 Wszystkie sztyce na tych "kubkach"dokręcanych szału nie robią. Osobiście mam taką. Pływałem ostatnio u znajomego który ma sztycę KED i to dopiero jest optymalne rozwiązanie. Spora różnica w cenie ale są używki na olx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 Ked jest spoko , też mam ,ale tu trzeba 2000-3000 dać - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 To fakt swoje trzeba dać ale jak dla mnie mega produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 Jak wygląda sztyca Ked ? Szukałem na szybko w Google ale nic nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 15 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 https://www.kaiser-edelstahl-design.de/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 Wszystkie sztyce na tych "kubkach"dokręcanych szału nie robią. Osobiście mam taką. Pływałem ostatnio u znajomego który ma sztycę KED i to dopiero jest optymalne rozwiązanie. Spora różnica w cenie ale są używki na olx.Ked ma mały zakres kątowy od i do burty, do verta to akurat słabe, bo ogranicza "szukanie" ryby pod łodzią jak dryf zniesie. Natomiast tryb front- to optymalne rozwiązanie ale korbka do kręcenia krótka i jak pas burtowy szeroki- trochę trzeba się wychylać z ręką. Używam i tego sprzętu, w wariancie zelektryfikowanym - jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 15 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2024 W tych sztycach każdy element jest przemyślany. Przestawianie przetwornika na konsoli, blokadki, różne ustawienia, korekty w perspektywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2024 Ja używam KEDa i mogę polecić. Do verta super. Bardzo precyzyjne urządzenie z opcją rozbudowania o sterowanie elektryczne. Polecam zamówić bezpośrednio od producenta z Niemiec. Przychodzi w kilka dni i kilka stówek taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2024 Mi w PL wyszło to samo co z DE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 16 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2024 Mi w PL wyszło to samo co z DEU mnie to samo. Kupowałem KED z pedałem i obrotnicą elektryczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kruz Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Ja używam KEDa i mogę polecić. Do verta super. Bardzo precyzyjne urządzenie z opcją rozbudowania o sterowanie elektryczne. Polecam zamówić bezpośrednio od producenta z Niemiec. Przychodzi w kilka dni i kilka stówek taniej.Sklepy w Polsce sprzedają to w tych samych cenach co Kaiser w Niemczech Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Mi wyszło 1600 zł ale na imadle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Sklepy w Polsce sprzedają to w tych samych cenach co Kaiser w Niemczech Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkOj chyba jednak nie. Na stronie Kaiser: Sztyca+ uchwyt na reling + konsola: 393 EUR + 10 EUR wysyłka. w PL 2200. Porównanie akcesoriów: np łapa podtrzymująca sztycę do szybkiego pływania na Kaiser 85 EUR w PL 795 zł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 (edytowane) Właśnie sprawdzałem ceny w tym polskim sklepie to taki uchwyt na imadle wyniósł mnie z wysyłką około 1600 zł. W pl 2200 a więc różnica jest spora. Nawet teraz sprawdzałem to po aktualnym kupię euro wychodzi 1590 zł. Z mocowaniem pod lvs34. Edytowane 17 Września 2024 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 17 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2024 Może coś się zmieniło. W tamtym roku płaciłem może 50zl różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mario
Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?
Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...
Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS.
Top użytkownicy dla tego pytania
18
14
10
9
Popularne dni
19 Sty
15
1 Gru
10
26 Cze
10
17 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 18 odpowiedzi
Bielun22 14 odpowiedzi
rower26 10 odpowiedzi
zetika16 9 odpowiedzi
Popularne dni
19 Sty 2023
15 odpowiedzi
1 Gru 2022
10 odpowiedzi
26 Cze 2024
10 odpowiedzi
17 Wrz 2024
10 odpowiedzi
Popularne posty
gucio7
No i słowo materią się stało system wyposażyłem w żyroskop z kompasem. Obsługa banalna - namierzamy rybę wciskamy przycisk TARGET i automatyczny uchwyt przetwornika utrzymuje poziom, pion oraz wybrany
Bielun22
Tak jak zapowiedziałem. Sztyca skończona.... Koszt 425zl[emoji41] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Bielun22
Co do sztycy do przetwornika to dla mnie osobiście płacenie 1500+zl za kilka rurek i zaciski to absurd[emoji2962][emoji2357] Dlatego też niezbędne części już czekają do sztycy jak na zdjęciu. Koszt ma
Opublikowane grafiki
184 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi