mario Opublikowano 4 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2022 Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 27 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja (edytowane) W AngryFish są jakieś tulejki w kubkach zaciskowych? Ile max można z nią płynąć z opuszczoną sztycą?Na Ked można płynąć szybciej niż na AngryFish czy jeden Michał? Edytowane 27 Maja przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Dobra.Zamówiłem Angry. KEDa obejrzałem w sklepie. No fajny. Ale w moim przypadku nie sprawdzi się. Jedyną jego wadą (w przypadku mojej łodzi) jest to, że sztyca musi być obok relingu. A reling mam krótki. Chcę wysunąć sztycę trochę do porzodu (w stronę dziobu) . Taką możliwość daje Angry. Kubek na relingu ale sztycę mogę przesunąć względem relingu na rurce do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 28 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja Dobra.Zamówiłem Angry. KEDa obejrzałem w sklepie. No fajny. Ale w moim przypadku nie sprawdzi się. Jedyną jego wadą (w przypadku mojej łodzi) jest to, że sztyca musi być obok relingu. A reling mam krótki. Chcę wysunąć sztycę trochę do porzodu (w stronę dziobu) . Taką możliwość daje Angry. Kubek na relingu ale sztycę mogę przesunąć względem relingu na rurce do przodu.Podzielę się w takim razie z Tobą moimi upgrade'ami które zrobiłem w sztycy angry fish. 1. Kupiłem uchwyt do lusterka motocyklowego, pręt nierdzewny gwintowany i gałkę nakręcaną, taką na drążki w traktorach czy maszynach budowlanych. Mam w tej chwili tak, że rączka sztycy wskazuje mi kierunek a kręcę sobie gałką na pręcie. O niebo wygodniejsze rozwiązanie. Jak płynę z podniesioną sztycą w ślizgu, odkręcam pręt , rączka sztycy skierowana jest do góry jak i przetwornik. Nic nie chlapie. 2. U Krzyśka z wędkarskiej sztycy zamówiłem ramię do lvs 34 które ustawia przetwornik w osi ze sztycą. Oryginalne mocowanie na sztycę do lvs jest dość mocno przesunięte i trudno, przynajmniej na początku, wcelować przynętą w wąską wiązkę lvs. Może jutro wrzucę fotkę to zobaczysz co i jak. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 29 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja (edytowane) Dzięki. Myślałem o gałce do kręcenia kierownicą i jakimś "celowniku". Coś wykminię. Zamówiłem na aliku jeszcze taki uchwyt Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress: 126,03zł | Dla Garmin Livescope PLUS LVS34 Wszystkie tryby Mocowanie w trybie perspektywy zero stopniahttps://a.aliexpress.com/_EwMvyVG. Może się nada. Edytowane 29 Maja przez binio1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 8 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Dziś miałem chwile na przymiarkę.Warunkiem zakupu panoptixa był jeden warunek postawiony przez żonę... Wiosła mają zostać. Bez wiosenne nie pływam... No i musiałem jakoś wykminić jak ominąć wiosła i zamontować dodatkowy reling. Ps. Jak głęboko utopić lvs34? Na równo z dnem łodzi , czy głębiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Gdzies mi sie o uszy otarlo, ze do keda mozna kupic silnik. Ale juz wczesniej probowalem do nich napisac i nie doczekalem soe odpowiedzi. Mam 2.0 sw. Ked na swojej www ma silnik i pedaly. Ktos podpowie co trzeba kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Gdzies mi sie o uszy otarlo, ze do keda mozna kupic silnik. Ale juz wczesniej probowalem do nich napisac i nie doczekalem soe odpowiedzi. Mam 2.0 sw. Ked na swojej www ma silnik i pedaly. Ktos podpowie co trzeba kupic?Szukasz samego napędu do zmiany kierunku przetwornika czy może napędu z aktywnym utrzymaniem kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Nie wiedzialem, ze sa opcje. Zastanawiam sie jaki e koszty. Powiedzmy manualne(tzn nozne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Nie wiedzialem, ze sa opcje. Zastanawiam sie jaki e koszty. Powiedzmy manualne(tzn nozne) Odezwij się do Maćka Sonary I Mapy, pomoże i fachowo wytlumaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Odezwij się do Maćka Sonary I Mapy, pomoże i fachowo wytlumaczy.Miałem napęd do KED1 i był ok. Dobrze działające przyciski na pedale, przekładnia plastykowa ale spokojnie realizowało się to przy łowieniu. Na stronie producenta trzeba poszukać i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Jest silnik za 130e, pedaly za 180 i jakies 2 zebatki za 24. Nigdzie nie ma opisu co do czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 15 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca Jest silnik za 130e, pedaly za 180 i jakies 2 zebatki za 24. Nigdzie nie ma opisu co do czego.no i ten zestaw trzeba brać , potrzeba jeszcze blaszki i 4 śrubek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gucio7 Opublikowano 24 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca Automatyczny uchwyt przetwornika teraz dostępna wersja dziobowa i burtowa szczegóły na www.jgrobo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yankis Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Gdzie w Niemcach mozna kupić sztyce KED? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Gdzie w Niemcach mozna kupić sztyce KED? Internetowo- KEDa stacjonarnie to nie mam pojęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 yankis Opublikowano 9 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Internetowo- KEDa stacjonarnie to nie mam pojęcia. Dzięki wielkie, na Ciebie zawsze można liczyć. Ceny w PL sa podobne, czy lepiej w Niemcach nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Od kilku tygodni używam Target 360. Polska produkcja, świetne wsparcie techniczne i działa tak, jak należy.Kupiłem sobie AT2 i po kilku wypadach w pojedynkę niestety zaczęło mnie to męczyć. Obsługa AT2 i próby łowienia w czasie gdy rufa cały czas sie przemieszcza były po prostu zbyt męczące. Z Target 360 ten problem zniknął. Działa jak należy, trzyma kierunek, obraz na ekranie stabilny pomimo fali. Jak dla mnie Game Changer. Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Dzięki wielkie, na Ciebie zawsze można liczyć. Ceny w PL sa podobne, czy lepiej w Niemcach nabyć?Z Niemiec wysyłają do Polski max tydzień czasu. Zamawiałem 2 szt rok i dwa lata temu i wychodziło korzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Od kilku tygodni używam Target 360. Polska produkcja, świetne wsparcie techniczne i działa tak, jak należy.Kupiłem sobie AT2 i po kilku wypadach w pojedynkę niestety zaczęło mnie to męczyć. Obsługa AT2 i próby łowienia w czasie gdy rufa cały czas sie przemieszcza były po prostu zbyt męczące. Z Target 360 ten problem zniknął. Działa jak należy, trzyma kierunek, obraz na ekranie stabilny pomimo fali. Jak dla mnie Game Changer. Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu TapatalkaRobert ja chciałem kupić tej zimy rosyjskie wydawnictwo tego typu, ale to ruletka jest, bo w razie awarii zostaje maczuga wiadomo do czego. Zdecydowałem się na współpracę z twórcami urządzenia T360, bo to nasza myśl techniczna, nie jest zbytnio przekombinowany koncepcyjnie a przede wszystkim robi to, co trzeba. Ma to potencjał na rozwój dalszy- miniaturyzacja modułu, wg mnie koncepcji regulacji kąta skanowania 90 stopni to powinien być max -a jak ktoś chce szerzej- to z ręki kręcąc sztycą. Jeśli by panowie zrobili jeszcze napęd do sterowania przetwornikiem w trybie perspektywy- to w ogóle byłoby super. Może z czasem będzie to zrobione. To, co jest bardzo praktyczne w tym urządzeniu to stabilizacja kierunkowa domyślna, po przerwaniu skanowania lewo-prawo w dowolny sposób- działa utrzymanie kierunkowe przetwornika, nie trzeba tego włączać osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Robert ja chciałem kupić tej zimy rosyjskie wydawnictwo tego typu, ale to ruletka jest, bo w razie awarii zostaje maczuga wiadomo do czego. Zdecydowałem się na współpracę z twórcami urządzenia T360, bo to nasza myśl techniczna, nie jest zbytnio przekombinowany koncepcyjnie a przede wszystkim robi to, co trzeba. Ma to potencjał na rozwój dalszy- miniaturyzacja modułu, wg mnie koncepcji regulacji kąta skanowania 90 stopni to powinien być max -a jak ktoś chce szerzej- to z ręki kręcąc sztycą. Jeśli by panowie zrobili jeszcze napęd do sterowania przetwornikiem w trybie perspektywy- to w ogóle byłoby super. Może z czasem będzie to zrobione. To, co jest bardzo praktyczne w tym urządzeniu to stabilizacja kierunkowa domyślna, po przerwaniu skanowania lewo-prawo w dowolny sposób- działa utrzymanie kierunkowe przetwornika, nie trzeba tego włączać osobno.Jest dokładnie tak, jak napisałeś. Wsparcie techniczne i gwarancja pierwsza klasa, współpraca producenta Target 360 z producentem sztyc Wedkarska Sztyca, Twoje doświadczenie i robi się top produkt. Co do innych podobnych urządzeń to spotkałem się z elektrycznymi obrotnicami ale Target 360 jest pierwszy (z tych znanych dla mnie) ktory ma najważniejszą dla mnie funkcje: utrzymanie kierunku przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Dante, powiedz proszę czy jak przeszukuję ręcznie i zostawię sztycę w danym kierunku, to ona już automatycznie utrzymuje kierunek, czy trzeba coś przełączyć? Jeździsz czasem w kierunku jezior mazurskich? Pytam, bo bardzo bym chciał zobaczyć na żywo jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca Dante, powiedz proszę czy jak przeszukuję ręcznie i zostawię sztycę w danym kierunku, to ona już automatycznie utrzymuje kierunek, czy trzeba coś przełączyć? Jeździsz czasem w kierunku jezior mazurskich? Pytam, bo bardzo bym chciał zobaczyć na żywo jak to działaPrzemek, jeśli naciśniesz przycisk Program na module, to wtedy następuje odłączenie programowe silnika, pracujesz ręcznie sztycą, ponowne naciśniecie Program uruchamia funkcję utrzymania kierunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 17 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca A z którą sztycą lepiej to działa - Ked czy Wędkarska Sztyca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dante Opublikowano 18 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Dante, powiedz proszę czy jak przeszukuję ręcznie i zostawię sztycę w danym kierunku, to ona już automatycznie utrzymuje kierunek, czy trzeba coś przełączyć? Jeździsz czasem w kierunku jezior mazurskich? Pytam, bo bardzo bym chciał zobaczyć na żywo jak to działaMoja łódka stoi na stałe na Selmencie Wielkim. Za dwa tygodnie będę w domu i możemy się spotkać. Zobaczysz na żywo jak to działa i co potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fxd Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Mam pytanie do użytkowników sztycy KED - z tego co mi wiadomo styce można regulować w osi nazwijmy ja X/Y wzdłuż lodzi( przod tyl) lecz czasami jak płyniemy na dziobówce według ustalonego kursu to na obecnym uchwycie czasami musze zajrzeć pod łódkę czyli przestawić uchwyt w osi prostopadle to X/Y. Bądź musze odchylić uchwyt od lodzi . ( w osi Z) Z tego co mi wiadomo KED nie ma takiej regulacji - wiec jak sobie z tym radzicie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mario
Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?
Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...
Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS.
Top użytkownicy dla tego pytania
18
14
10
9
Popularne dni
19 Sty
15
1 Gru
10
26 Cze
10
17 Wrz
10
Top użytkownicy dla tego pytania
Koza11 18 odpowiedzi
Bielun22 14 odpowiedzi
rower26 10 odpowiedzi
zetika16 9 odpowiedzi
Popularne dni
19 Sty 2023
15 odpowiedzi
1 Gru 2022
10 odpowiedzi
26 Cze 2024
10 odpowiedzi
17 Wrz 2024
10 odpowiedzi
Popularne posty
gucio7
No i słowo materią się stało system wyposażyłem w żyroskop z kompasem. Obsługa banalna - namierzamy rybę wciskamy przycisk TARGET i automatyczny uchwyt przetwornika utrzymuje poziom, pion oraz wybrany
Bielun22
Tak jak zapowiedziałem. Sztyca skończona.... Koszt 425zl[emoji41] Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Bielun22
Co do sztycy do przetwornika to dla mnie osobiście płacenie 1500+zl za kilka rurek i zaciski to absurd[emoji2962][emoji2357] Dlatego też niezbędne części już czekają do sztycy jak na zdjęciu. Koszt ma
Opublikowane grafiki
184 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi