Skocz do zawartości
  • 0

Sztyce i obrotnice- o wszelkich urządzeniach dla montażu przetworników Live

mario

Pytanie

Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?

Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...

Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS.

Geberstange-Humminbird.png.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dobra.Zamówiłem Angry. KEDa obejrzałem w sklepie. No fajny. Ale w moim przypadku nie sprawdzi się. Jedyną jego wadą (w przypadku mojej łodzi) jest to, że sztyca musi być obok relingu. A reling mam krótki. Chcę wysunąć sztycę trochę do porzodu (w stronę dziobu) . Taką możliwość daje Angry. Kubek na relingu ale sztycę mogę przesunąć względem relingu na rurce do przodu.

• 0

Dobra.Zamówiłem Angry. KEDa obejrzałem w sklepie. No fajny. Ale w moim przypadku nie sprawdzi się. Jedyną jego wadą (w przypadku mojej łodzi) jest to, że sztyca musi być obok relingu. A reling mam krótki. Chcę wysunąć sztycę trochę do porzodu (w stronę dziobu) . Taką możliwość daje Angry. Kubek na relingu ale sztycę mogę przesunąć względem relingu na rurce do przodu.

Podzielę się w takim razie z Tobą moimi upgrade'ami które zrobiłem w sztycy angry fish.

1. Kupiłem uchwyt do lusterka motocyklowego, pręt nierdzewny gwintowany i gałkę nakręcaną, taką na drążki w traktorach czy maszynach budowlanych. Mam w tej chwili tak, że rączka sztycy wskazuje mi kierunek a kręcę sobie gałką na pręcie. O niebo wygodniejsze rozwiązanie. Jak płynę z podniesioną sztycą w ślizgu, odkręcam pręt , rączka sztycy skierowana jest do góry jak i przetwornik. Nic nie chlapie.

2. U Krzyśka z wędkarskiej sztycy zamówiłem ramię do lvs 34 które ustawia przetwornik w osi ze sztycą. Oryginalne mocowanie na sztycę do lvs jest dość mocno przesunięte i trudno, przynajmniej na początku, wcelować przynętą w wąską wiązkę lvs.

Może jutro wrzucę fotkę to zobaczysz co i jak. Polecam.

• 0

Dzięki. Myślałem o gałce do kręcenia kierownicą i jakimś "celowniku". Coś wykminię.

Zamówiłem na aliku jeszcze taki uchwyt

Właśnie udało mi się znaleźć to na AliExpress:

126,03zł | Dla Garmin Livescope PLUS LVS34 Wszystkie tryby Mocowanie w trybie perspektywy zero stopnia

https://a.aliexpress.com/_EwMvyVG.

Może się nada.

post-70241-0-47546900-1748493404_thumb.jpg

Edytowane przez binio1111

• 0

Dziś miałem chwile na przymiarkę.

Warunkiem zakupu panoptixa był jeden warunek postawiony przez żonę... Wiosła mają zostać. Bez wiosenne nie pływam... No i musiałem jakoś wykminić jak ominąć wiosła i zamontować dodatkowy reling.

Ps. Jak głęboko utopić lvs34? Na równo z dnem łodzi , czy głębiej?

post-70241-0-30466800-1749382322_thumb.jpg

post-70241-0-43612100-1749382336_thumb.jpg

post-70241-0-99918900-1749382351_thumb.jpg

post-70241-0-59792800-1749382367_thumb.jpg

post-70241-0-62858800-1749382378_thumb.jpg

• 0

Gdzies mi sie o uszy otarlo, ze do keda mozna kupic silnik. Ale juz wczesniej probowalem do nich napisac i nie doczekalem soe odpowiedzi. Mam 2.0 sw. Ked na swojej www ma silnik i pedaly. Ktos podpowie co trzeba kupic?

Szukasz samego napędu do zmiany kierunku przetwornika czy może napędu z aktywnym utrzymaniem kierunku?

• 0

Odezwij się do Maćka Sonary I Mapy, pomoże i fachowo wytlumaczy.

Miałem napęd do KED1 i był  ok. Dobrze działające przyciski na pedale, przekładnia plastykowa ale spokojnie realizowało się to przy łowieniu. Na stronie producenta trzeba poszukać i tyle. 

• 0

Od kilku tygodni używam Target 360. Polska produkcja, świetne wsparcie techniczne i działa tak, jak należy.

Kupiłem sobie AT2 i po kilku wypadach w pojedynkę niestety zaczęło mnie to męczyć. Obsługa AT2 i próby łowienia w czasie gdy rufa cały czas sie przemieszcza były po prostu zbyt męczące. Z Target 360 ten problem zniknął. Działa jak należy, trzyma kierunek, obraz na ekranie stabilny pomimo fali. Jak dla mnie Game Changer.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

• 0

Dzięki wielkie, na Ciebie zawsze można liczyć.

Ceny w PL sa podobne, czy lepiej w Niemcach nabyć?

Z Niemiec wysyłają do Polski max tydzień czasu. Zamawiałem 2 szt rok i dwa lata temu i wychodziło korzystniej.

• 0

Od kilku tygodni używam Target 360. Polska produkcja, świetne wsparcie techniczne i działa tak, jak należy.

Kupiłem sobie AT2 i po kilku wypadach w pojedynkę niestety zaczęło mnie to męczyć. Obsługa AT2 i próby łowienia w czasie gdy rufa cały czas sie przemieszcza były po prostu zbyt męczące. Z Target 360 ten problem zniknął. Działa jak należy, trzyma kierunek, obraz na ekranie stabilny pomimo fali. Jak dla mnie Game Changer.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Robert ja chciałem kupić tej zimy rosyjskie wydawnictwo tego typu, ale to ruletka jest, bo w razie awarii zostaje maczuga wiadomo do czego. Zdecydowałem się na współpracę z twórcami urządzenia T360, bo to nasza myśl techniczna, nie jest zbytnio przekombinowany koncepcyjnie a przede wszystkim robi to, co trzeba. Ma to potencjał na rozwój dalszy- miniaturyzacja modułu, wg mnie koncepcji regulacji kąta skanowania 90 stopni to powinien być max -a jak ktoś chce szerzej- to z ręki kręcąc sztycą. Jeśli by panowie zrobili jeszcze napęd do sterowania przetwornikiem w trybie perspektywy- to w ogóle byłoby super. Może z czasem będzie to zrobione. 

To, co jest bardzo praktyczne w tym urządzeniu to stabilizacja kierunkowa domyślna, po przerwaniu skanowania lewo-prawo w dowolny sposób- działa utrzymanie kierunkowe przetwornika, nie trzeba tego włączać osobno. 

• 0

Robert ja chciałem kupić tej zimy rosyjskie wydawnictwo tego typu, ale to ruletka jest, bo w razie awarii zostaje maczuga wiadomo do czego. Zdecydowałem się na współpracę z twórcami urządzenia T360, bo to nasza myśl techniczna, nie jest zbytnio przekombinowany koncepcyjnie a przede wszystkim robi to, co trzeba. Ma to potencjał na rozwój dalszy- miniaturyzacja modułu, wg mnie koncepcji regulacji kąta skanowania 90 stopni to powinien być max -a jak ktoś chce szerzej- to z ręki kręcąc sztycą. Jeśli by panowie zrobili jeszcze napęd do sterowania przetwornikiem w trybie perspektywy- to w ogóle byłoby super. Może z czasem będzie to zrobione.

To, co jest bardzo praktyczne w tym urządzeniu to stabilizacja kierunkowa domyślna, po przerwaniu skanowania lewo-prawo w dowolny sposób- działa utrzymanie kierunkowe przetwornika, nie trzeba tego włączać osobno.

Jest dokładnie tak, jak napisałeś. Wsparcie techniczne i gwarancja pierwsza klasa, współpraca producenta Target 360 z producentem sztyc Wedkarska Sztyca, Twoje doświadczenie i robi się top produkt.

Co do innych podobnych urządzeń to spotkałem się z elektrycznymi obrotnicami ale Target 360 jest pierwszy (z tych znanych dla mnie) ktory ma najważniejszą dla mnie funkcje: utrzymanie kierunku przetwornika.

• 0

Dante,

powiedz proszę czy jak przeszukuję ręcznie i zostawię sztycę w danym kierunku, to ona już automatycznie utrzymuje kierunek, czy trzeba coś przełączyć? Jeździsz czasem w kierunku jezior mazurskich? Pytam, bo bardzo bym chciał zobaczyć na żywo jak to działa

• 0

Dante,

powiedz proszę czy jak przeszukuję ręcznie i zostawię sztycę w danym kierunku, to ona już automatycznie utrzymuje kierunek, czy trzeba coś przełączyć? Jeździsz czasem w kierunku jezior mazurskich? Pytam, bo bardzo bym chciał zobaczyć na żywo jak to działa

Przemek, jeśli naciśniesz przycisk Program na module, to wtedy następuje odłączenie programowe silnika, pracujesz ręcznie sztycą, ponowne naciśniecie Program uruchamia funkcję utrzymania kierunku. 

• Like 1

• 0

Dante,

Moja łódka stoi na stałe na Selmencie Wielkim. Za dwa tygodnie będę w domu i możemy się spotkać. Zobaczysz na żywo jak to działa i co potrafi.

• 0

Mam pytanie do użytkowników sztycy KED -  z tego co mi wiadomo styce można regulować w osi nazwijmy ja X/Y  wzdłuż lodzi( przod tyl) lecz czasami jak płyniemy na dziobówce według ustalonego kursu  to na obecnym uchwycie czasami musze zajrzeć pod łódkę czyli przestawić uchwyt w osi prostopadle to X/Y. Bądź musze odchylić uchwyt od  lodzi . ( w osi Z) 

Z tego co mi wiadomo KED nie ma takiej regulacji - wiec jak sobie z tym radzicie ???