Skocz do zawartości
  • 0

Sztyce i obrotnice- o wszelkich urządzeniach dla montażu przetworników Live

mario

Pytanie

Czy ktoś z użytkowników posiada zamocowany przetwornik LVS na sztycy od silnika elektrycznego Minn Kota (rufowego, nie dziobowego)?

Jeżeli tak, to czy mógłby się podzielić zdjęciem / zdjęciami? Gdzieś w sieci widziałem takie mocowanie, ale mi przepadło...

Posiadam taką sztycę (zdjęcie poniżej) i zastanawiam się nad jej wykorzystaniem do przetwornika LVS.

Geberstange-Humminbird.png.jpg

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam pytanie do użytkowników sztycy KED -  z tego co mi wiadomo styce można regulować w osi nazwijmy ja X/Y  wzdłuż lodzi( przod tyl) lecz czasami jak płyniemy na dziobówce według ustalonego kursu  to na obecnym uchwycie czasami musze zajrzeć pod łódkę czyli przestawić uchwyt w osi prostopadle to X/Y. Bądź musze odchylić uchwyt od  lodzi . ( w osi Z) 

Z tego co mi wiadomo KED nie ma takiej regulacji - wiec jak sobie z tym radzicie ??? 

KED1- regulacja od burty ok 20 stopni, KED2- praktycznie nie ma. To sprzęt do forwarda i jak chcesz "zerknąć" wiązką pod łódkę - po prostu obróć sztycę i tyle. 

• 0
  • 0

To nie jest to samo: po pierwsze nie założysz tego na reling bez rozcinania. Po drugie to wielkość: za mała powierzchnia trzymanie i wątpię, żeby utrzymało sztycę z przetwornikiem w czasie płynięcia nawet 5km/h.

• 0

Po drugie to wielkość: za mała powierzchnia trzymanie i wątpię, żeby utrzymało sztycę z przetwornikiem w czasie płynięcia nawet 5km/h.

E tam. Śmiga jak lalka. Zero stresu

https://jerkbait.pl/topic/56930-mocowanie-przetwornika-echosondy-w-pontonie/page-4#entry3265832

• 0

To nie jest to samo: po pierwsze nie założysz tego na reling bez rozcinania. Po drugie to wielkość: za mała powierzchnia trzymanie i wątpię, żeby utrzymało sztycę z przetwornikiem w czasie płynięcia nawet 5km/h.

wytrzymała głowica obrotowa 2.5" wielofunkcyjny uchwyt - Temu Poland

Jak poszukasz u majfriendów coś znajdziesz. tego tam jest mnóstwo. 

To co wkleiłeś - dokładnie to - też mi gdzieś mignęło. Ja zamówiłem gotową sztyce za 700 zł- kolega gdzieś znalazł  i na pływanie w elektrykustarcza. Do 15km/h sięnie odchyla - szybciej i tak jest takie chlapanie że nie warto.