Skocz do zawartości

SPRO RED ARC 10200 czy 10300 , który wybrać?

manonegra13

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż po zajechaniu dragon maxima hs spin 1020i planuje zakupić coś pod klenia , brzanę i pstrunia kijek jest konger word champion dancer 3-14g myślałem nad red arc 10200 lub 10300 jak myślicie który będzie bardziej odpowiedni i będzie dobrze wyważał kijek? Do cięższych zastosowań mam casta i curado , więc ten zestaw ma obsłużyć tylko małe woblerki i gumki na małych główkach do 7g.

Mam jeszcze prośbę do posiadaczy w/w kołowrotki o zmierzenie średnicy szpuli na rancie w 10200 i 10300 , bo myślę gdzie większa średnica tym dłuższe żuty jeśli źle myślę proszę o sprostowanie.

Witam posiadam model blue arc 9300 i beyron alice 1000 szpula taka sama tylko płytsza, jeżeli chcesz pod klenia to w zupełności wystarczy 10200 jeżeli chodzi o rzuty to za wielkiej różnicy nie odczujesz, alice mam przy kiju 285cm i rzuty nawet niewielkich przynęt są zaskakująco dalekie. 9300 mam przy sandaczówce więc myślę że 10200 będzie odpowiedni do twojego łowienia

Do 2-13g mam podobnie jak Smasher Spro RA10100 z żyłką Dragona hm69 0,14 na drugiej szpuli Daiwa Tournament 8braid, na trzeciej hm69 0,20 :P . IMO do takiego patyczka jak opisujesz 10300 to już kobyła, wychodze z zalożenia że im zestaw mniej rękę męczy tym lepiej ;) .

Edytowane przez Zwierzu

• 2 tygodnie później...

Nie będę zakładał nowego tematu tylko tutaj podpytam użytkownikom Red-Arca w wielkości 10200:

1. Czy kabłąk nie jest idealnie prosty i delikatnie podgięty czy po prostu ja trafiłem na taki egzemplarz z nie do końca doskonale wykonanym elementem, bo mam już 10400 i tam wydaje się być idealnie prosty?

2. Czy w nowszych seriach tych kręciołków szpula od wewnętrznej strony jest srebrna? W mojej starszej 10400 jest złota i wydaje się być nieco inna.

Takie pytanka duperele w sumie ale byłbym wdzięczny za odpowiedź ;)