manonegra13 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Otóż po zajechaniu dragon maxima hs spin 1020i planuje zakupić coś pod klenia , brzanę i pstrunia kijek jest konger word champion dancer 3-14g myślałem nad red arc 10200 lub 10300 jak myślicie który będzie bardziej odpowiedni i będzie dobrze wyważał kijek? Do cięższych zastosowań mam casta i curado , więc ten zestaw ma obsłużyć tylko małe woblerki i gumki na małych główkach do 7g.Mam jeszcze prośbę do posiadaczy w/w kołowrotki o zmierzenie średnicy szpuli na rancie w 10200 i 10300 , bo myślę gdzie większa średnica tym dłuższe żuty jeśli źle myślę proszę o sprostowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Weź 10300 , ładnie nawinie ci cieniutką żyłeczkę i lepiej wyważy kijka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Mam Team Dragon 3-14g łowie też podobnymi przynentami jak ty, używam 10100 i mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalspin Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Witam posiadam model blue arc 9300 i beyron alice 1000 szpula taka sama tylko płytsza, jeżeli chcesz pod klenia to w zupełności wystarczy 10200 jeżeli chodzi o rzuty to za wielkiej różnicy nie odczujesz, alice mam przy kiju 285cm i rzuty nawet niewielkich przynęt są zaskakująco dalekie. 9300 mam przy sandaczówce więc myślę że 10200 będzie odpowiedni do twojego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Do 2-13g mam podobnie jak Smasher Spro RA10100 z żyłką Dragona hm69 0,14 na drugiej szpuli Daiwa Tournament 8braid, na trzeciej hm69 0,20 . IMO do takiego patyczka jak opisujesz 10300 to już kobyła, wychodze z zalożenia że im zestaw mniej rękę męczy tym lepiej . Edytowane 3 Grudnia 2012 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dzięki , zamówiłem 10200 myślę że będę zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 ... osobiście użytkuje model 10300 i do kleniówki raczej bym go nie założył... jeśli już to model niżej... wolałbym jednak coś z shimano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Mam Team Dragon 3-14g łowie też podobnymi przynentami jak ty, używam 10100 i mi wystarcza. do takiego kijka używam spro red 1020010100 i 10200 mają taką samą wagę - 275g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Mam w/w młynki-10200 to jeszcze light-10300 to już taki średniak.Jest to moja subiektywna opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Nie będę zakładał nowego tematu tylko tutaj podpytam użytkownikom Red-Arca w wielkości 10200: 1. Czy kabłąk nie jest idealnie prosty i delikatnie podgięty czy po prostu ja trafiłem na taki egzemplarz z nie do końca doskonale wykonanym elementem, bo mam już 10400 i tam wydaje się być idealnie prosty?2. Czy w nowszych seriach tych kręciołków szpula od wewnętrznej strony jest srebrna? W mojej starszej 10400 jest złota i wydaje się być nieco inna. Takie pytanka duperele w sumie ale byłbym wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Kabłąk w 10200 jest lekko spłaszczonyMam też 10400 tam kabłąk jest w ładnym półkolu Szpula od wewnętrznej strony jest srebrna we wszystkich moich Spro Red Na pudełku mam hologram - to jest istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Na pudełku mam hologram - to jest istotne Na płytach z bazaru tez dają hologramy:)... Co do szpul to wszystkie mam srebrne od spodu Panie z Kalisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Dziękować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Na płytach z bazaru tez dają hologramy:)...Bez tego hologramy można iść do WC z gwarancją Edytowane 21 Grudnia 2012 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 witam,do jak dużych przynęt można zastosować model 10400?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacosław Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 witam,do jak dużych przynęt można zastosować model 10400?? pozdr Pewnie nawet do siedemdzesięciu centymetrów i więcej ;-)Wszystko zależy od wagi tych kolosów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 witam,do jak dużych przynęt można zastosować model 10400?? pozdr Można by tu wymieniać, ale lepiej podaj jakimi będziesz łowił to powiem czy podoła Na słoną wodę odpadają wszystkie, młynek nie lubi soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturrr Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 witam,już poczytałem na temat młynka w sieci.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi