Skocz do zawartości

Plecionki i mróz - wydzielone z Wody w okolicach Wroclawia

wedkarzyk1

Rekomendowane odpowiedzi

Tak troszkę nie na temat ale , nadeszły już mrozy dziś rano w Oławie -6 i po parunastu rzutach wróciłem do domu pletka jak rzemyk sztywna :o .

Jakie plecionki zimowe polecacie max 15lb co można we Wrocku wyrwać w przyzwoitej cenie .

Edytowane przez wedkarzyk1

Widziałem u qmpla rapali plecień,fajna może być bo śliska,spiekana,jak żyłka.Stary patent-posmarować olejem np.słonecznikowym kujawskim :D PP dobrze trzyma olejek,choć co jakiś czas trzeba polać znowu.Nie ma mrozu na ten knyf ;) Niestety plecionka jest już tylko do takiego łowienia,w lecie się już nią nie połowi.Pozdro Wro.

Widziałem u qmpla rapali plecień,fajna może być bo śliska,spiekana,jak żyłka.Stary patent-posmarować olejem np.słonecznikowym kujawskim :D PP dobrze trzyma olejek,choć co jakiś czas trzeba polać znowu.Nie ma mrozu na ten knyf ;) Niestety plecionka jest już tylko do takiego łowienia,w lecie się już nią nie połowi.Pozdro Wro.

Kiedyś stosowałem podobny wybieg nasączałem plecionkę Tuf Line plus wd40 działało rewelacyjnie nie tylko zimą , plecionka oprócz tego ze nie zamarzała zachowywała dłużej dobre parametry i mniej się mechaciła .

Sproboj psiknąć Silikonem w sprayu na linke i przelotki.

Ja stosuje zwykły w sprayu dostepny w kazdym sklepie motoryzacyjnym bądz na kazdej stacji benzynowej.

Działa bo stosuje w chłodne pory i na wyjazdach trociowych zimą.

Chociąż przy -5 stopniach już pojawiają sie problemy szczegolnie z plećką.

Plecionka, która nie była już nowa, osłabiona gdzieś pewnie, pękła...A co u Was?

A ja ostatnio zainwestowałem 38PLN za 135m najcieńszego, nowego, Mistralla i dziś przy szczupakach na lekko, za ogon, wyciągnąłem metrowego amura.

Edytowane przez FidoAngel

A ja ostatnio zainwestowałem 38PLN za 135m najcieńszego, nowego, Mistralla i dziś przy szczupakach na lekko, za ogon, wyciągnąłem metrowego amura.

Łowiłem ostatnimi metrami niedawno kupionej Daiwy; gdy na zaczepie strzeliła w połowie, musiałem odwinąć resztę. Podkładem była stara PP, prawdopodobnie 0,15, zacząłem tym łowić i to był błąd.

http://www.belonka.pl/plecionka-dega-titanit-0-25mm-15-1kg-160m.html Tutaj jest fajna plećka . Mozna łapac nia w ujemnych temperaturach . Wujek jej używał jak na dorsze jeździł sprawdzała się mu rewelacyjnie ;] Tutaj masz Cieńszą http://www.belonka.pl/plecionka-dega-titanit-0-13mm-7-8kg-160m-duplikat-1.html