Monster Opublikowano 27 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2024 Szukam kogoś kto podjął by się skopiowania woblera z drewna lipowego. Prosty sandaczowy model. Twórca odszedł i zostawił po sobie ostanie już sztuki łownego dla mnie modelu. Estetyka to sprawa drugorzędna, zależy mi na odwzorowaniu pracy woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Może nie z drewna lipowego.Ale podejdź do jakiejś firmy która zajmuje się drukarki. 3DZrobią skan, dobiorą masę odpowiedniego materiału.To najszybszą drogą.Chyba ze znajdziesz jakiegoś rzeźbiarza. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 30 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2024 Myślę że też środek ciężkości jest ważny więc pewnie jakiś wobler by trzeba było przeciąć i sprawdzić gdzie miał instalowane dociążenie. Bo kształt i ster to chyba nie wszystko. Niestety nie znam nikogo kto chętnie skopiuje woblerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 1 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2024 Daj fotkę jak to cudo wygląda?. Może coś da się zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 Daj fotkę jak to cudo wygląda?. Może coś da się zrobić.Fotkę i RTG w dwóch płaszczyznach i da się zrobić Plus Minus. Bo i lipa ma różną gęstość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 2 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2024 Ale to już chyba po temacie z tego co widzę. Kolega zapytał i zniknął 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 3 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2024 Odezwałem się do zainteresowanych na priv chętny na wykonanie kopii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2024 Odezwałem się do zainteresowanych na priv chętny na wykonanie kopii?Nieeee, bardzo dawno już nie pracowałem z drewnem. Mogę Ci ewentualnie przygotować formę na odlewy z żywicy lub piany. Niewykluczone, że wobler opracowany w ten sposób będzie równie skuteczny i łatwiejszy do zrobienia. Ale na pewno będzie korekta pod materiał, przynajmniej w przypadku żywicy i jak kolega wyżej napisał, zdjęcie RTG byłoby nieocenione. Bez tego albo wiwisekcji to zabawa na chybił-trafił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi