nixon69 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Szanowni Koledzy,Od lat planuję po cichu wyprawę na mongolskie tajmienie. W 2013 roku wyprawa powinna dojść do skutku. Czy ktoś z forumowiczów odbył taką wyprawę?? Każda cenna informacja mile widziana.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 hlehle... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixon69 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 hlehle... cenię sobie takie uwagi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 chyba nie zalapales... chodzi o naszego forumowicza ktorego nick brzmi: hlehle poszukaj w artykułach jest nawet relacja z wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 chyba nie zalapales... chodzi o naszego forumowicza ktorego nick brzmi: hlehle poszukaj w artykułach jest nawet relacja z wypadu http://jerkbait.pl/page/index.html/_/relacje/jest-takie-magiczne-miejsce-konkurs-xx-l-r253 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 mój teść był chyba w 2008 roku. był z B.Urynem który napisał fajne książki o Mongolii. polecam się z nim skontaktować. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Tu też znajdziesz kilka relacji, informacji w nich sporo..http://www.bayangol.pl/wyprawy.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 chyba nie zalapales... chodzi o naszego forumowicza ktorego nick brzmi: hlehle poszukaj w artykułach jest nawet relacja z wypaducenię sobie takie uwagi;) i tak powstała PIĘKNA ANEGDOTA do opowiadania przy pifku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Mamy też innych użytkowników, którzy mogli zostać źle "odczytani" w tym kontekście, np.:- alamakota,- animrumru,- bastard ... A dojechałem tylko do "B" . Edytowane 4 Grudnia 2012 przez marcinesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nixon69 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Sorry nie "zajarzyłem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Monitor zaplułem... Życzę aby wyprawa doszła do skutku. To jedno z moich wędkarskich marzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Poczytaj na http://www.bayangol.pl/Tam dowiesz się wszystkiego co potrzebne, a może się nawet z Nimi wybierzesz?Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Myślę ze temat jest trudny.Koledzy byli w zeszłym roku z Bayan i z łowieniem jakiś miodów nie było.Bigos byl też jakis czas temu, polowił, ale z tego co pamiętam to musiał powalczyć.Z tego co czytam i z tego co oglądałem, to temat chyba spóźniony o jakieś 10-15 lat.Sam się szczerzę na taki wyjazd, ale... nei wiem czy przy obecnych wynikach ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Kuba znaczy sie przełowione/wyniszczone łowiska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Kuba chyba ma rację, z opisów widać że Mongolia się już kończy. Teraz chyba są ciekawsze rejony gdzie można pojechać. Konkretnie myślę o Ameryce Płd.wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zależy jakie cele sobie postawimy i czego się spodziewamy.Ja chętnie do Mongolii wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ja też myślę o Ameryce Płd. :-) - może jakiś zlot / wspólna wyprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 To może być najdroższy zlot w historii jerka Co do ameryki płd to jest rewelacyjna ale też i bardzo droga .Ja już obrałem kurs na przyszły rok ,bardzo daleki wschód . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Troche późno, ale złowić "coś" da się zawsze. Myślę, że na forum żadnej konstruktywnej odpowiedzi nie dostaniesz, bo temat jest naprawdę skomplikowany i niemozliwy do zawarcia w poście, ani nawet relacji z jakiejś pojedynczej wyprawy. Tam naprawdę dużo naszych jeździ, chociaż co roku mniej. To też jakby coś znaczy.Ja byłem cztery razy, ostatni raz w 2009 roku. Odpuściłem, bo nie chcę psuć tych pozytywnych wspomnień. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez Mari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ja bylem rok temu i bylo cudownie. Tajmienia nie zlowilem, ale tez i srednio sie staralem. Na lekkie muchowki lowilem lipienie i lenoki. Nie potrzebowalem tajmienia jezeli na wielkie suche muchy lowilem kilkadziesiat sporych ryb dziennie.Pojade napewno znowu! Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ja byłem 3 razy. Pierwszy był najlepszy, drugi słabszy, trzeci był rozczarowaniem. Powiem Ci szczerze, nie nastawiaj się na wielkie ryby. Podejdź do tematu turystycznie, lekko i spokojnie. Oczywiście trzeba łowić, próbować, walczyć. Daniel najlepszym jest tego przykładem. Niestety Mongolia została zamordowana przez europejczyków i amerykanów. Tajmień to gatunek na granicy wyginięcia. Niestety dotyczy to wszystkich miejsc jego występowania.Przy okazji, z kim jesteś umówiony w Mongolii? Kto będzie Twoim przewodnikiem, generał, Suche, czy Erdene? Oczywiście napisz na priv. Z tego, co wiem, jest jeszcze 2-3 przewodników, ale nie mają dobrych recenzji. Która rzeka jest Waszym celem?Mogę spróbować pomóc, ale moim zdaniem to jest wyprawa sentymentalna, nie licz na okazy, zostały zjedzone. Powodzenia - Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi