mrWhite7 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Masa nawet dwukrotnie większa przyłożona w tym miejscu nie ma wielkiego znaczenia a nawet poprawia balans wędki Dla zobrazowania wystarczy sobie wyobrazić że kołowrotek jest cięższy o 30g i po kłopocie...Ale przyznaję że Twój pomysł podoba mi się bardzo i sam uchwyt jest po prostu jeszcze wygodniejszy a ładnie polakierowany będzie super wyglądał no i będzie to prawdziwa customowa wersja!!!No właśnie nie o to mi chodzi aby wyobrażać sobie że coś mniej waży ale żeby rzeczywiście ważyło mniej a tak na poważnie to uchwyt był w opłakanym stanie od razu sobie wyobraziłem że można coś sensownego z tego wykombinować i jak Tarłoś pomoże to wyjdzie kozacki kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Pokaż to koniecznie Artur,- może sie otworzą pomysły na bardziej customowe kolory nie tylko matagi czy inne ale własne,- niepowtarzalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Artur a nie lepiej go spolerować lub spiaskowac jak chcesz mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Cześć PiotrzeSpolerowałem go ale że tak powiem efekt nie powala chociaż uchwyt jest bardzo przyjemny w dotyku ,piaskarki nie posiadam więc zostaje lakierowanie. Parę godzin traktowania uchwytu pastą polerską niestety nie przyniosły takiego rezultatu jaki oczekiwałem , szkoda. Nie ma to jak twoje prześliczne inserty ale przydałby się jakiś insercik "sandaczowy" z wycięciem na kontakt palca z blankiem ,uszczęśliwiłbyś grono "sandaczowców" Pomyśl nad czym takim kozackim bo wierzę w twoją niezaprzeczalną kreatywność oraz mega umiejętności Edytowane 6 Grudnia 2012 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Jak w temacie.Ma ktoś doświadczenia?Malowanie musi być trwałe [gwint itd.] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 kolega Joah maluje także pogadaj z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) A z jakiego materiału jest ten uchwyt? Wszystko od tego zależy żeby dobrać odpowiedni podkład, potem dobrać farbę, wygrzać w komorze lakierniczej, potem położyć warstwę lakieru (połysk, mat itp)znów wygrzać i można montować kij. Edytowane 13 Lutego 2014 przez Joah12345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 No typowy np.Fuji ECS,ACS .Nie wiem, co to jest za materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Na zdjęciach wygląda ze jest głównie z jakiegoś plastiku tylko pierścień ma stalowy na pokrętle. Dobrać podkład pod malowanie plastików i pomalować natryskowo pistoletem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Sergiusz z FishingRod maluje uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Nie tylko Sergiusz. białas Mekamila : http://jerkbait.pl/topic/7462-kije-mekamila-wędki-ks/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tak, tylko czy Kamil się jeszcze tym zajmuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Sprayem to na 100% zlezie.Na gwincie to już kompletnie tego nie widzę.To ma być profi i niekoniecznie we własnym zakresie chcę to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Sprayem to na 100% zlezie.Na gwincie to już kompletnie tego nie widzę.To ma być profi i niekoniecznie we własnym zakresie chcę to robić Temat mnie kiedyś zainteresował i rozmawiałem z Kamilem, twierdził że nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Ok.Jak dla mnie temat już nie aktualny.Będzie inny styl.Kupiłem taki uchwyt.Rękojeść będzie z ratanu.Multik najprawdopodobniej CC51 z availem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tomy mam w swoim kijku tego typu uchwyt, tylko do lekkiej wędki spinningowej.Przy Shimano Sustain 2000, trzyma ładnie kołowrotek i prawie nie ma szczeliny między tym pierścieniem od góry a insertem. Jak go kupowałem to Daniel z Xrods doradził mi żeby foregrip nie był dużo dłuższy niż ta tuleja nakręcana od góry. Mam nadzieję że się jasno wyraziłem. Uchwyt jest bardzo ładny. Jeśli chciałeś coś kolorowego to może coś w tym stylu by Ci odpowiadało https://www.google.pl/search?q=andrews+fishing+reel+seat&client=opera&hs=E5m&channel=suggest&tbm=isch&imgil=w05K0rPbdGxPKM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn2.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcQRm0ipgvDIyR5vNl7x5S-at5irA0zSs-EKKIXUinWYNu2unrTR%253B450%253B591%253B5wMbRwC_UFmtoM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fmerricktackle.com%25252Fprodpages%25252Fwinding-checks.htm&source=iu&usg=__upO4B7o4ahZ8BpcME4jANpA6vVE%3D&sa=X&ei=SJH-UuGCJOiN4wSLsIHQCA&ved=0CDQQ9QEwAQ&biw=1247&bih=677#facrc=_&imgdii=_&imgrc=guODv4Aj-8J7vM%253A%3BdXI7tyolaukPCM%3Bhttp%253A%252F%252Fasavacustom.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2012%252F11%252Fandrews_resin_reelseat.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fasavacustom.com%252Fen%252Fnew-stuff-matagi-2012%252F%3B550%3B604 Wiem że już masz inny projekt, ale może kiedyś sie przyda nie tylko Tobie, ale też komuś innemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Czy kupowałeś oryginalny "Andrew's Fishing" w Polsce czy za pośrednictwem Matagi ?????Bardzo interesują mnie namiary nie na końcu świata. tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Przepraszam za odkopanie tematu, ale nie chce zakładać nowego. Panowie potrzebuję pomocy.Już dwukrotnie malowałem uchwyt w wędce. Wykonany jest prawdopodobnie z mat węglowych. Za każdym razem, matuje powierzchnię, nakładam właściwy kolor, na koniec bezbarwny. Za pierwszym razem używałem klaru Mobihel V5. Za drugim Novol Ultra Klarlack. Problem polega na tym, że kiedy wszystko już wyschnie, odtłuszczam powierzchnię IPA. Efekt jest taki, że to co zostało pomalowane, zostaje ściągnięte. Gdzie popełniam błąd? Maluje aerografem. Do lakierów używam dedykowanego rozcieńczalnika. Zależy mi na tym, by powierzchnia była trwała. Na innych wędkach, które mają fabrycznie pomalowane uchwyty, IPA nic nie matowi, nie ściąga koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi