MarcysTorun Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam, mam prośbę abyście doradzili mi jakąś fajną i sprawdzoną wędkę do łowienia pstragów, planuje łowić na małe woblerki i obrotówki w małej rzeczce około2-3m szerokości. dziekuje z góry za wszystkie odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 może Robinson Diaflex trout 2,55 ?kumple mają i są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 może Robinson Diaflex trout 2,55 ?kumple mają i są zadowoleni Mam ten kijek i jest bardzo fajny. Na takie ciurki to bym sobie kupił catane 180 cm ;] kiedyś miałem okazję pomacać nad wodą fajna wykałaczka za niewielką kase ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Warto określić budżet.Będzie łatwiej podpowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jeżeli to ma być budżetowy kij to polecam Robinsona Diplomata, cw 5-18gr szybki, lekki kij, uchwyt Fuji, całkiem poprawnie wykonany, łowiłem nim pstrągi przez jeden sezon, praktycznie bez spadów, najczęściej obrotówki 2 i wobki 4-6cm, przesiadłem się na kij z pracowni, ale tego Robinsona wspominam bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Myslę, że budżet jaki chce przeznaczyć to 300-400zł w maksie, chociaż jeżeli bedzie coś tańszego wartego uwagi to niepogardzę co do długości wędki sam wymysliłem, że długość 2,1m -2,4 m to max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek85 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Jeżeli to ma być budżetowy kij to polecam Robinsona Diplomata, cw 5-18gr szybki, lekki kij, uchwyt Fuji, całkiem poprawnie wykonany, łowiłem nim pstrągi przez jeden sezon, praktycznie bez spadów, najczęściej obrotówki 2 i wobki 4-6cm, przesiadłem się na kij z pracowni, ale tego Robinsona wspominam bardzo dobrze Też polecam ten patyk, bardzo przyjemnie się nim łowi, mało spadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Tylko szkło Seekera 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Konger equs tango 1-10 g 240 cm. Śmiało polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Muchowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 MuchowkePodaj jeszcze jaką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 klejonkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 noo ale chodzi mi o wedkę spinningową, może podajcie kilka tańszych propozycji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Berkley Lightening rod, najlepiej pierwsza seria (bywają na allegro), 7-21 g. 2,10 m. Łowię nim przynętami od 1 g (dżigi) do wobków 5 cm. Bardzo przyjemny patyk. No i w Twoich założeniach finansowych się zmieści. Blank ma dużo mięcha, pomimo tego, że ma grubość ołówka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Polecam ukleić coś na Batsonie RX7 ISP843F, miałem, pozbyłem się teraz znów mam Wg mnie bardzo dobra poręczna wędka do łowienia pstrągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Mogę Ci zaproponować złożony własnoręcznie kij na blanku St. Croix Avid 70MLF2 z IPC, moc 4-10lb, cw 1/8 - 3/8 oz, blank nabyłem od kolegi @yglo, który skrócił nowy blank symetrycznie z 2,13 na 2,05 m. Rekojeść korkowa, uchwyt forecast black, przelotki forecast hard, szczytowa Fuji alconite. Powinien być idealny do Twoich zastosowań.Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Ja z powodzeniem używam Team Dragon expres 240cm cw do 12g . Edytowane 7 Grudnia 2012 przez wyjec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Dużo zależy jak duże pstrągi pływają w tej rzeczce, co do mocy kija.Na takie ciurki są tylko dwie skuteczne techniki albo kij długi (tam gdzie rzeka jest mało zarośnięta albo wręcz ma charakter łąkowy) i skradanie się i nie podchodzenie do brzegu albo szczególnie jeśli rzeczka jest dość głęboka,- króciak i rzuty zza drzewa, krzaku czy innego miejsca dającego schronienie przed wzrokiem pstrąga.Rozwiązania połowiczne rzadko się sprawdzają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerpulawy Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Witam ja polecam spinning na blanku muchowym tylko i wyłącznie, w budżecie się zmieścisz. szukałem kiedyś kija w sklepach i powiem tak, nie ma nic wartego uwagi w dobrych pieniądzach.Lepiej uzbroić samemu lub zlecić komuś kto się w to bawi i wydać max 300zł niż kupić bubel na rynku lub wydać nie wiadomo ile kasy na firmę lub pracownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Na takie ciurki są tylko dwie skuteczne techniki albo kij długi (tam gdzie rzeka jest mało zarośnięta albo wręcz ma charakter łąkowy) i skradanie się i nie podchodzenie do brzegu albo szczególnie jeśli rzeczka jest dość głęboka,- króciak i rzuty zza drzewa, krzaku czy innego miejsca dającego schronienie przed wzrokiem pstrąga.Rozwiązania połowiczne rzadko się sprawdzają ... coś w tym chyba jest. sam niespiesznie szukam longera pod minnowa 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Bardzo fajne są stare Kongery Champion Dancer do 14gram- zielone, szklaki Seekera bardzo miło się holuje duże pstrągi ale tych teraz to na lekarstwo, w sumie to na koguta jedne z lepszych wędeczek, jeśli nie naj. Wbrew pozorom to że rzeka wąska nie znaczy że krótki kij będzie lepszym rozwiązaniem. Osobiście wolę dłuższe bo i jak przetrzymać w nurcie między korzeniami pracującego woblerka, no bo nie 7' wedką. Rzuty raczej wzdłuż rzeki nie w poprzek.Częściej będzie Ci brakować długości niż przeszkadzać jej nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Wykorzystując temat chciałbym się Was zapytać o kijek MHX HS 9600 ?Czy ktoś z forumowiczów używa do połowu pstrągów? Jakie są Wasze opinie o tym kijku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcysTorun Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Może mieliście styczność z tymi wedkami albo znacie opinie ludzi którzy ich uzywali, bo te 2 kije jakoś najbardziej pasują mi przez ich parametry. http://allegro.pl/black-bull-lrc-ultra-light-spin-2-10m-2-15g-i2813854161.html orazhttp://allegro.pl/cormoran-ulf-light-spin-2-10m-3-15g-i2803249517.html z góry dziękuję za opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 cormoran powergrip cm 2.70 lub 2.40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 super ciete kijaszki mozna czasem trafic niezły okaz..polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi