Skocz do zawartości

DAIWA ZILLION PE SPECIAL 7.9L

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

ładniutki... i jak fajnie pod kijki pasuje kolorystycznie :)

ja dluuuuuuugi czas sie bornilem przed zillionami ale... ostatnio jakoś coraz chętniej patrzę w ich kierunku...

Mefiu - ty sie chyba najbardziej orientujesz.... one maja roznej srednicy szpule czy jedna szpula pasuje do wszystkich zillionow? chodzi mi np o kompatybilnosc zwyklej szpuli z modelami np PE czy coastal...

Uf...super że udało się przekierować Ciebie na piankę i niski profil.Sam bym tego nowego Aldka łyknął.Ma tylko jedną wadę że nie ma co w nim tunigować.Wszystko jest jak należy.Przypomina mi Daiwę Steez na optykę.Cena też nie straszy a oferuje przy tym wszystko co potrzeba.Co istotne do zestawu UL-jego waga!!!Patyk też będzie "piórko" 2,40m 5-15g.Niżej w Twoim wypadku nie ma co schodzić.Narybku nie łowisz :) .

Fajnie ze to bedzie takie lekkie wszystko bo nie powiem po 6-7 godzinach machania moim 3 m patykiem z młynem 265 g czasami dawało w kość a raczej w bark ... :D Miedzy innymi dlatego sprzedałem TP4000FA zajeb.... kolowrotek ale cieżki jak cegła

• 4 miesiące temu...

No i dobra.Zillion po testach.Rzutowo masakra na plus.Świetnie z niego leci a że przeznaczony u mnie na Bolenie to mocna zaleta.Ergonomia-zawsze mi pasowały te multiki.Jak na taką moc to leży w łapie znakomicie.Można by się czepić układania grubszych linek ale to tylko wizualnie-może tak ma być.Praca-no cóż jest to Daiwa nie Shimano.Ci pierwsi powinni iść na naukę do konkurencji bo jak dotąd to mogą im przysłowiowe "buty czyścić" w tym temacie i to się tyczy każdego multlika Daiwy VS Shimano.No!może Steez jest wyjątkiem ale to też zależy jak się trafi.Inne Daiwy wymagają ułożenia,dotarcia a tak być nie powinno.Moja już chodzi bardzo dobrze.

Sparowanie z kijkiem pod Bolenie 2,40m CTS ELR.

post-46714-0-39328900-1367910901_thumb.jpgpost-46714-0-06141100-1367910925_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

trzeba przyznać ze ta przekladnia wyglada BAAAAAARDZO POWAZNIE... 

Mi ostatnio znowu zaczyna chodzic po glowie CAILAIS 201A / antares 5 lub pochodne... ;)

...a mi Ryoga 1016 anodowana na czarno.Co prawda jest gotowiec Megabassa ale moim zdaniem przedobrzyli w nim z tym kevlarem.Za dużo Panowie,za dużo i pała za zepsucie designu tego multika.No! i cena 1000 dolców to już jest żenujące.

Edytowane przez Tomy

W Ryodze 1016 napęd wodzika z tego co na necie oglądałem metalowy nie jest ale na bank to sprawdze :D hehe 

Jest teflonowy ale za to praca cichsza.Metalowy jest też w Daiwie Steez choć jest to lekki stop jak i cała przekładnia.

Optymalną konstrukcją byłby Steez z obudową z lekkich stopów i przekładnią jak w Zillionie.To by był Multik wszech czasów.Do tego lekka szpulka i jednym można by ogarnąć wszystko.

Edytowane przez Tomy

wiesz, z moja intesywnościa lowienia oraz faktem ze uzywam kilku zestawow w skali roku to... zarowno jednego jak i drugie nie zajezdze... :) 

nie mniej jednak... jakoś jesli chodzi o moje osiagi rzutowe (bolen, seatrouty, belona) to wlasnie SVS bardziej mi sprzyja niz roznego rodzaju magnetyki czy DC :)

no i ... chyba wyroslem troche juz z maszynek po 500-600$ za sztukę ;)