Tomy Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Doszedł niebawem testy jak będzie na plusie .Zostanie sparowany z CTS ELR 2,60m 6-20g,CTS ELR 270m 10-35g i CTS ELR 2,40m 10-29g.Polecą z niego wobki Jaziowe i Boleniowe.Zdam relację.Tak na oko powinna spokojnie obsługiwać woblery od 5g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 ładniutki... i jak fajnie pod kijki pasuje kolorystycznie ja dluuuuuuugi czas sie bornilem przed zillionami ale... ostatnio jakoś coraz chętniej patrzę w ich kierunku... Mefiu - ty sie chyba najbardziej orientujesz.... one maja roznej srednicy szpule czy jedna szpula pasuje do wszystkich zillionow? chodzi mi np o kompatybilnosc zwyklej szpuli z modelami np PE czy coastal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Powiem Ci jedno Mifciu.Miałem trochę Zillionów i żałowałem że sprzedałem tą wcześniejjszą niebieską wersję innych nie było żal.Te mają pracę zadowalającą.Inne średnio ale Coastala nie miałem i się nie wypowiem. Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Juz sie doczekać nie moge mojego Aldka i patyka Tomku Mefi to chyba byl jakis znak ze calcutte wycofali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Uf...super że udało się przekierować Ciebie na piankę i niski profil.Sam bym tego nowego Aldka łyknął.Ma tylko jedną wadę że nie ma co w nim tunigować.Wszystko jest jak należy.Przypomina mi Daiwę Steez na optykę.Cena też nie straszy a oferuje przy tym wszystko co potrzeba.Co istotne do zestawu UL-jego waga!!!Patyk też będzie "piórko" 2,40m 5-15g.Niżej w Twoim wypadku nie ma co schodzić.Narybku nie łowisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Fajnie ze to bedzie takie lekkie wszystko bo nie powiem po 6-7 godzinach machania moim 3 m patykiem z młynem 265 g czasami dawało w kość a raczej w bark ... Miedzy innymi dlatego sprzedałem TP4000FA zajeb.... kolowrotek ale cieżki jak cegła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Miód sprzęt! moje preferencje ograniczają się tylko do krótkich patyków ale i do tych podpisanym ten Młynek. Ciekawi mnie wynik testów polowych :-) tomy obiecałeś mi kiedyś ze pojedziemy na pstrągi. wywiążesz się z obietnicy w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Tak ale jakiejś temperaturze pow.0 .Co najmniej 10 na plusie.Kombinuje patyki pod Chronarcha51E mieszany kompozyt węgiel/szkło.A w sumie blanki od podstaw.tzn.ja obserwuje rynekj rzucam temat a kombinuje kto inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) No i dobra.Zillion po testach.Rzutowo masakra na plus.Świetnie z niego leci a że przeznaczony u mnie na Bolenie to mocna zaleta.Ergonomia-zawsze mi pasowały te multiki.Jak na taką moc to leży w łapie znakomicie.Można by się czepić układania grubszych linek ale to tylko wizualnie-może tak ma być.Praca-no cóż jest to Daiwa nie Shimano.Ci pierwsi powinni iść na naukę do konkurencji bo jak dotąd to mogą im przysłowiowe "buty czyścić" w tym temacie i to się tyczy każdego multlika Daiwy VS Shimano.No!może Steez jest wyjątkiem ale to też zależy jak się trafi.Inne Daiwy wymagają ułożenia,dotarcia a tak być nie powinno.Moja już chodzi bardzo dobrze.Sparowanie z kijkiem pod Bolenie 2,40m CTS ELR. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 trzeba przyznać ze ta przekladnia wyglada BAAAAAARDZO POWAZNIE... Mi ostatnio znowu zaczyna chodzic po glowie CAILAIS 201A / antares 5 lub pochodne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) trzeba przyznać ze ta przekladnia wyglada BAAAAAARDZO POWAZNIE... Mi ostatnio znowu zaczyna chodzic po glowie CAILAIS 201A / antares 5 lub pochodne... ...a mi Ryoga 1016 anodowana na czarno.Co prawda jest gotowiec Megabassa ale moim zdaniem przedobrzyli w nim z tym kevlarem.Za dużo Panowie,za dużo i pała za zepsucie designu tego multika.No! i cena 1000 dolców to już jest żenujące. Edytowane 7 Maja 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Fantastycznie wyglądają te koła. Jak za starych dobrych czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 WIdac ze poszli po rozum do głowy i mega przelozenie (mniejsza moc) zrekompensowali grubością przekładni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 sorry mifek, ale pod tym wzgledem, to shimano moze czyscic buty daiwie ... kultura pracy w zamian za pancernosc mechanizmow lub mowiac inaczej, metal vs. plastik ... cos za cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Masz na mysli trwalosc konstrukcji? W sensie ze Daiwa trwalsza od Shimano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 W Ryodze 1016 napęd wodzika z tego co na necie oglądałem metalowy nie jest ale na bank to sprawdze hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) W Ryodze 1016 napęd wodzika z tego co na necie oglądałem metalowy nie jest ale na bank to sprawdze hehe Jest teflonowy ale za to praca cichsza.Metalowy jest też w Daiwie Steez choć jest to lekki stop jak i cała przekładnia.Optymalną konstrukcją byłby Steez z obudową z lekkich stopów i przekładnią jak w Zillionie.To by był Multik wszech czasów.Do tego lekka szpulka i jednym można by ogarnąć wszystko. Edytowane 7 Maja 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Masz na mysli trwalosc konstrukcji? W sensie ze Daiwa trwalsza od Shimano? zauwazam potencjal do dzielenia wlosa na czworo w takim razie mifek, potraktuj moja wczesniejsza wypowiedz, jako nieistniejaca, prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 wiesz, z moja intesywnościa lowienia oraz faktem ze uzywam kilku zestawow w skali roku to... zarowno jednego jak i drugie nie zajezdze... nie mniej jednak... jakoś jesli chodzi o moje osiagi rzutowe (bolen, seatrouty, belona) to wlasnie SVS bardziej mi sprzyja niz roznego rodzaju magnetyki czy DC no i ... chyba wyroslem troche juz z maszynek po 500-600$ za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 wiem, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 (edytowane) A czemu pomiedzy 1016L a HL jest kilogram różnicy w hamulcu na kożyść Lki ? Edytowane 7 Maja 2013 przez RafałWrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi