krzysiek.el Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 Witam, Posiadam silnik Nissan Marine 6km (to jest to samo co tohatsu).Ostatnio na rybach zaczął mi przerywać, najpierw podczas pływania później nawet bez biegu.Po powrocie do domu w beczce nawet nie odpalił.Wymieniłem świece na nową- odpalił. Ale jak miałem zdjętą pokrywę to zobaczyłem, że z zaznaczonego miejsca na zdj. leje się paliwo.Jakieś pomysły? Bo nie wiem jak to ugryźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 Nie na miejscu mam 2T. Spróbuj najpierw ogarnąć jak wyżej. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 To jest przelew paliwa. Zawiesiła się najprawdopodobniej iglica. Gaźnik do rozebrania i wyczyszczenia. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 22 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2024 (edytowane) To jest przelew paliwa. Zawiesiła się najprawdopodobniej iglica. Gaźnik do rozebrania i wyczyszczenia. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu TapatalkaAlbo coś z pływakiem nie tak. Spróbuj na początek wylać paliwo z gaźnika tak bez rozbierania( wykrecasz śrubkę z boku gaźnika) , później podpiąć linie i delikatnie podpompowac, czasem się zdarza że potrafi się pływak przywiesić. Edytowane 22 Października 2024 przez highvoltage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 23 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 Albo coś z pływakiem nie tak. Spróbuj na początek wylać paliwo z gaźnika tak bez rozbierania( wykrecasz śrubkę z boku gaźnika) , później podpiąć linie i delikatnie podpompowac, czasem się zdarza że potrafi się pływak przywiesić.Zrobiłem tak i faktycznie odpalił, chodził długo na wolnych bez ssania. Jak tylko wbiłem bieg to znowu paliwo z przelewu poszło i zgasł. Teraz problemy z odpaleniem. Ściągnąłem gaźnik i wyczyszczę tak jak polecił kolega @Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 23 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 (edytowane) Sprawdź czy pływak luźno chodzi.Czy sama iglica nie jest zużyta.Ale najczęściej pojawia się drobny nalot na tulejce z brązu w kotrwj siedzi iglica i zaczyna ja w losowych momentach klinować. Ciężko to wyłapać i ciężko wyczyścić żeby nie rozkalibrować. Ja to robię różnymi miękkimi wyciorkami. Często spotykane w silnikach które mają dłuższe przestoje.Kiedyś zalecali sprawdzenie czy pływak nie ma dziury ale ja jeszcze się nie spotkałem.Do tego silnika warto mieć zestaw naprawczy gaźnika kosztuje na aliku grosze bo tam siadają te gumki u góry też. Czasem jak się właścicielowi spieszy wymieniam. Cały gaźnik który kosztuje ok 100zł. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Października 2024 przez Tresor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 23 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2024 A masz może takie części zamienne? Zestaw naprawczy albo gaźnik cały? Mam wyjazd trzydniowy na ryby a tu silnik padł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 24 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2024 Znalazłeś problem? Bo ja dziś miałem identyczny, paliwo przelewało się przelewem. Nie zamyka iglica. Tylko silnik troszkę większy.... [emoji3]. Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysiek.el Opublikowano 26 Października 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2024 Tak, ogarnięte. Wyczyściłem gaźnik. Prawdopodobnie jedna dysza była przytkana jakimś ziarnkiem piasku. Dzisiaj pływałem cały dzień, pięknie chodzi. Dzięki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 28 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2024 I super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
krzysiek.el
Witam,
Posiadam silnik Nissan Marine 6km (to jest to samo co tohatsu).
Ostatnio na rybach zaczął mi przerywać, najpierw podczas pływania później nawet bez biegu.
Po powrocie do domu w beczce nawet nie odpalił.
Wymieniłem świece na nową- odpalił. Ale jak miałem zdjętą pokrywę to zobaczyłem, że z zaznaczonego miejsca na zdj. leje się paliwo.
Jakieś pomysły? Bo nie wiem jak to ugryźć.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi