Skocz do zawartości

Przechowywanie gum pływających TPR/TPE

Durzy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Ponieważ ostatnio zepsułem sobie parę przynęt, odkładając przez przypadek gumy pływające nie do tej przegródki co trzeba, postanowiłem zorganizować pudełko tylko na gumki  pływające. Zanim jednak poprzekładam przynęty, chciałbym się upewnić co do sposobu ich przechowywania.

Jeżeli wszystkie gumy pływające, wykonane z tworzywa TPR/TPE wsadzę do jednego pudełka, to czy mogę mieszać gumy rożnych producentów?

Czy mogą się różnić tworzywem a co za tym idzie wchodzić w reakcje między sobą?

A.

Zeżrą Ci pudełko Andrzej, albo się od niego rozpuszczą. Chyba, że już są pudełka do właśnie takich gum, ale to ja nie wiem.  
Osobiście pozostawiam takie gumy w oryginalnych opakowaniach.

Edytowane przez Dano.

Ja trzymam libry* w pudełku jednokomorowym z tego linku ( nie pamiętam czy też SG czy Mikado ale chodzi o typ pudełka ) : 

https://www.sklep-mietus.pl/organizery-pozostale/47428-zestaw-pudelek-savage-gear-pocket-box-smoke-3szt-5706301742285.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw4Oe4BhCcARIsADQ0csnNW8NrMvtTrsmXKatUDONAem0inGp7GJP0ehFWkef2kEvpObCHiBQaAkhOEALw_wcB

Nic sie nie gryzie ani pomiędzy gumami ani pomiędzy pudełkiem a gumami. Czasem odkładam spokojnie na kilka miesięcy, po otwarciu dolewam trochę tego " oleju "  z innego pudełka libry i gumki jak nowe. 

* Zaznaczam, że pisze o librach serii " pstrągowej " tych pływających robaczkach. Z tego co mi wiadomo te nowe to już inny materiał i nie powinno się ich łączyć

Edytowane przez JimbeamPK

Ja trzymam libry* w pudełku jednokomorowym z tego linku ( nie pamiętam czy też SG czy Mikado ale chodzi o typ pudełka ) : 

https://www.sklep-mietus.pl/organizery-pozostale/47428-zestaw-pudelek-savage-gear-pocket-box-smoke-3szt-5706301742285.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw4Oe4BhCcARIsADQ0csnNW8NrMvtTrsmXKatUDONAem0inGp7GJP0ehFWkef2kEvpObCHiBQaAkhOEALw_wcB

Nic sie nie gryzie ani pomiędzy gumami ani pomiędzy pudełkiem a gumami. Czasem odkładam spokojnie na kilka miesięcy, po otwarciu dolewam trochę tego " oleju "  z innego pudełka libry i gumki jak nowe. 

* Zaznaczam, że pisze o librach serii " pstrągowej " tych pływających robaczkach. Z tego co mi wiadomo te nowe to już inny materiał i nie powinno się ich łączyć

Libr jest z TPR/TPE ? Nie wiem - pytam