MIGOTKA Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 No więc Mikołajka sypnęła kasą prezentową i mam dylemat co wybrać.Obydwa podobne parametry wagowo nawojowe. Oczywiście różnią się półką ale chyba nie aż tak bardzo .Waga jest identyczna u obydwu 240 gram i nawój też identyko 99 cmPrzeznaczenie to łowienie z łódki na przynęty rzędu max 35 gram główka plus guma. Duży okoń i przeciętny rozmiarowo sandacz.Może ktoś jest w stanie porównać te dwa kręciołki i coś rozsądnego rzec ?A może coś podobnego ale innego?Nie ukrywam że waga kręciołków jest zachęcająca, ale jak by co jestem otwarty na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) 35g + guma - ja bym wybrał TP lub TP SW. Niedługo zrecenzuję Stellę SFE, a to podobna półka i odradzam tej klasy kołowrotki do takiej orki.Używki - Stella FA, FB, FD, TP, jest w czym przebierać.Na Daiwach się nie znam, ale popytaj Guza, coś przebąkiwał o jakiś perełkach. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez tpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam, Kręciłem dwoma i wg mnie ale nie tylko to Vanquish lepiej kręci niż Stella.Zresztą ja jestem ze starej szkoły i jak coś jest zrobione w Japonii na japoński rynek to nie można tego porównywać do czegoś zrobionego w Tailandii - myślę że Japończyk nie maiłby dylematu.Jak masz kasę to bierz Vanquish-a, co nie zmienia faktu, że Rarenium to bardzo dobry kołowrotek do którego nie ma się o co przyczepić.Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) z tymi 35 gramami to jest tak że mogę odpuścić do okolo 25 plus. Nie będę miał jakiejś krzywdy z tego powodu. Chcę wersję JDM Edytowane 6 Grudnia 2012 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jans Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Marek korba ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 No jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) W przypadku Vańka nie istnieje wersja europejska. Modele na rynku europejskim to zwykłe JDmy...czyi C3000F to C3000 i 4000F to 4000, jedynie do pudełka jest wrzucony schemat , na którym jest napisane z tymi Fkami to ewenement jak na shimano EU/US ale cena wyśmienita i jak równiez sprzedaję te vanki C3000 / 4000 z dystrybucji DE VANIEK miażdży inne młynki jak dla mnie Oczywiscie jak chcesz XG to już tyko dżapanize distribjutores Edytowane 6 Grudnia 2012 przez MefistoFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Nie znam tych nowych Shiman. Ale jak kolowrotek "lepszy od Stelii" kosztuje 399 Euro to znaczy... ze fabryki Shimano za duzo chyba tego robia http://www.ebay.de/itm/Shimano-Vanquish-4000F-Neuheit-2012-zum-Sonderpreis-/110960426965?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item19d5c1bfd5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 W przypadku Vańka nie istnieje wersja europejska. Modele na rynku europejskim to zwykłe JDmy...czyi C3000F to C3000 i 4000F to 4000, jedynie do pudełka jest wrzucony schemat , na którym jest napisane z tymi Fkami to ewenement jak na shimano EU/US ale cena wyśmienita i jak równiez sprzedaję te vanki C3000 / 4000 z dystrybucji DE VANIEK miażdży inne młynki jak dla mnie Oczywiscie jak chcesz XG to już tyko dżapanize distribjutores Czyli wszystkie xg sa robione w japan nie zaleznie kto potem kto sprzedaje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Wszsytkie Vańki są robione w Japan i tylko w Japan. Wszystkie typy są sprzedawane tylko w Japonii. Natomiast w Europie i USA w sprzedaży jest tylko C3000 i 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Śledząc wątek napotykam na małą zagwózdkę. wg. Mefista Vanquish 4000 i 4000 F to bliźniaki jednojajowe. Skąd więc tak duża różnica w pojemności szpuli.Strona Mefista podaje: 0,30mm - 150m ,katalog Shimano (papierowy i elektroniczny): 0,30mm - 120mTu pojawia się pytanie,jak wybrać ten właściwy ?. Mefisto wie,może podpowie ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 róznic e w pojemności wynikają z trudności przelicznika jednostek japońskich na metry i mm. Oni nie podają w więkkszości tego typu parametrów, tylko swoje jednostki. W Polsce się to po prostu "spolszcza", ale nigdy dokładnie to nie będzie. poza tym średnice zyłek czy plecionek w Polsce i tak sa fałszywe w 80% ( grubsze ) więc nie wiem czy to ma jakis sens...Shimano 4000 czy to catana czy stella nawija tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Troszke zeszło mi z tym zastanawianiem sie ale koniec końców wczoraj zamówilem i mister Ogawa wyśle do mnie dwa vańki 4000XG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Troszke zeszło mi z tym zastanawianiem sie ale koniec końców wczoraj zamówilem i mister Ogawa wyśle do mnie dwa vańki 4000XG. "No i w piz..u wylądował" Jakość słaba bo robione telefonem a i rezyser do dupy Edytowane 3 Maja 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ile dokładnie zapłaciłeś za te kręciołki jeśli można wiedzieć? I od kogo zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/default/language/en/cPath/22_81_83/river-lake-fishing-freshwater/reel/shimano-spinning.html cena plus cło. Nie Polskie cło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Na tym filmiku taki mały się wydaje jak na 4000. Na filmiku zabrakło testu MAKAMBY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Popatrzyłem teraz na ebay jest kilka sztuk z japonii jak wtedy sytuacja z cłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Popatrzyłem teraz na ebay jest kilka sztuk z japonii jak wtedy sytuacja z cłem? Normalnie. Beczysz i płacisz. Edytowane 3 Maja 2013 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafer Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 A jak z tą pracą Vanquish-a ? Faktycznie jeszcze lepsza od Stelki? Tak swoją drogą to bardzo mi ten kołowrotek przypomina Twin Powera FA, którego kiedyś miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 4 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 A jak z tą pracą Vanquish-a ? Faktycznie jeszcze lepsza od Stelki? Tak swoją drogą to bardzo mi ten kołowrotek przypomina Twin Powera FA, którego kiedyś miałem.Porównując do stellki 4000 f którą mam to jest chyba całkiem podobnie. Niestety na razie to tylko wrażenia z kilku chwil kręcenia na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karbusd Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Mam już drugi sezon Vanquish 4000 pod sandacza (do 20 gram) a teraz zamówiłem drugi pod szczupaka. jestem z jego pracy bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi