tomasxt Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Witam. Długo się do tego zabierałem ale dzisiaj w końcu się zmobilizowałem i zakładam temat o moich ręcznie wykonywanych przynętach. Będą to głównie woblery. Wykonuję je mniej więcej od roku. Robię bo lubię, to chyba nałóg każdego strugacza Mile widziane komentarze , pozytywne bądź negatywne. Pozdrawiam forumowiczów!Początki dla każdego były trudne...Po czasie doszedłem do jakiejś tam wprawy A to przynęty jakie wykonuję aktualnie :JERKI czyli to co tygryski lubią najbardziej Edytowane 25 Listopada 2013 przez tomasxt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 I jeszcze kilka "sterowców" ostatnio zrobiłem także takie śmieszne wirujące ogonki. ( te duże kotwice to tylko do testów, z braku laku) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Bardzo fajne Wobki ;] Szczegolnie jerki , fajna kolorystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Potwierdzam , bardzo fajne wobki . Jak na 1 rok to masz już niesamowite efekty . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Dziękuję. Panie pawle w szczególności twoje internetowe porady były moja inspiracją. Tym bardziej pozytywny komentarz tak doświadczonego strugacza mnie cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Czyli praca jaką włożyłem w nakręcenie filmików nie poszła na marne . Za jakiś czas tu na forum , mam nadzieję wielu z nas będzie mogło dać coś od siebie dla nowych strugaczy . Chodzi mi po głowie pomysł na nowy temat ale to jeszcze muszę przemyśleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Twoje filmy są bezcenną pomocą dla każdego początkującego strugacza. Z tym nowym tematem na zimowe wieczory bardzo fajna sprawa. Jeżeli mogę w czymś pomóc to jestem otwarty na propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Coś tam skrobię.Cierniczki 5.5 cm i takie slideropodobne okonki i krąpiki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Sezon trociowy już tuż tuż więc strugam co nieco na ten gatunek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 bardzo fajnie wobki ;] Chcialem zapytac gdzie dostane taka Blaszke Do Wirujacych Ogonkow ? czy w wedkarskim to kupic mozna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 ja zrobilem lopatke do ogonka z puszki ^^ i dziala podobnie jak oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Masz wiele rodzajów tego na polfishing.pl/ i lunari.plNiedługo skończe resztę wirujących ogonków to zaprezentuję. Mam zrobione nawet takie mikro o dlugości 1 cm i ważą 4 gr bez blaszki Edytowane 21 Grudnia 2012 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 hyh ja tez mikro właśnie skleciłem :PP http://www.hot.jpg.pl/173960 straszna prowizorka ale działa bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Czyli praca jaką włożyłem w nakręcenie filmików nie poszła na marne . Za jakiś czas tu na forum , mam nadzieję wielu z nas będzie mogło dać coś od siebie dla nowych strugaczy . Chodzi mi po głowie pomysł na nowy temat ale to jeszcze muszę przemyśleć . Oj Paweł nie poszło to na marne Ja też zaraziłem się od Ciebie robieniem woblerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Z czasem będą wychodziły coraz lepsze. Ja moje odlewam w formie. Jak będzie chwilka wolnego czasu to zrobię taką mini fotorelacje jak zrobić takie najprostsze formy, które swoje zadanie spełniają. Wrzucę tu i do działu filmów instruktażowych. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ostatnie moje wynalazki Głównie trociowe i okoniowe. Pozostało wkleić stery i ustawić (czynności , których najbardziej nie lubię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Te mniejsze łamańce bardzo fajowe. Reszta też trzyma poziom - szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Te małe łamańce mają po 3,5- 4 cm. Mam zamiar na sezon zrobić trochę więcej takich uklejo - stynkopodobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Prze kozackie wobki!Teraz zobaczyłem dopiero,w moim typie zdecydowanie.Potwierdzam,że łamańce wyglądają zachęcająco,pewnie dla rybek też Jakie ryby pobierają takie łamane-maluchy najczęściej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) Powiem szczerze ,że dopiero pierwszy raz zrobiłem takie maluchy Dodatkowo ten ogonek stuka w korpusik przez co daje taki fajny dzwięk klikania, jak grzechotka. Dopiero będą testowane Robiłem je z myślą o okoniach Edytowane 18 Stycznia 2013 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Jestem w trakcie pracy nad seryjką takich Sdr'ów. 7,5 i 8,5 cm. waga na razie nieznana. Może Ameryki nie odkryłem ,ale znalazłem sposób jak zrobić wkręta do sdra. Nigdzie wcześniej nie widziałem żeby ktoś taki sposób gdzieś pokazał. Jak będzie ktoś chętny to pstryknę kilka fotek jak to się robi. Edytowane 24 Stycznia 2013 przez tomasxt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes79 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 no to dawaj interesujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Jutro jak będę miał w pracy chwilkę wolną to porobię zdjęcia. Tam mam cały sprzęt potrzebny do tego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Wstawiam mini instruktaż jak zrobić wkręta do sdr'a.potrzebne narzędzia : W pierwszej kolejności bierzemy kawałek drucika i wyginamy go w przyszły kształtNastępnie łapiemy szczypcami końcówke naszego przyszłego wkręta. Trzeba zwrócić uwagę na to żeby drut był mocno ściśnięty ale jednocześnie nie tak, żeby go zgniotło. Gdy będzie ściśnięty nie obruci nam sie w kleszczach.Nastepnie bierzemy wkrętarkę, drugi koniec wkręcamy tak żeby głowka wkrętarki ścisnęła drut.Skręcamyi gotowe Edytowane 25 Stycznia 2013 przez tomasxt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyzdra Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ciekawe rzeczy w pracy robisz,ciekawe co boss na to Fajny patent z tym wkrętem do sdra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi