Skocz do zawartości

Gumy, woblery i jerki @ tomasxt - T.P

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie, mogło tak być... 

A co do Twoich wobków - bardzo śliczne, a co równie ważne - charakterystyczne :)... Gratulacje...

Dzięki, staram się.

A tymczasem fajka - płoć. Jak pogoda za bardzo nie spłata figla, dzisiaj oderkowe - trollingowe testy.

post-50993-0-93826400-1405153634_thumb.jpg

A w jaki sposób zabezpieczyłeś drewno? Pytam, bo być może impregnacja była zbyt płytka. Jeśli nacinasz pod ster na końcu całej pacy, to tu jest problem. Klej może niedostatecznie zabezpieczyć przed przeciekiem i konieczna jest warstwa ochronna lakieru, a nawet dwie warstwy.

Osobiście staram się nacinać pod ster przed impregnacją, wtedy szczelina jest zabezpieczona w 100%

A w jaki sposób zabezpieczyłeś drewno? Pytam, bo być może impregnacja była zbyt płytka. Jeśli nacinasz pod ster na końcu całej pacy, to tu jest problem. Klej może niedostatecznie zabezpieczyć przed przeciekiem i konieczna jest warstwa ochronna lakieru, a nawet dwie warstwy.

Osobiście staram się nacinać pod ster przed impregnacją, wtedy szczelina jest zabezpieczona w 100%

Bardzo prawdopodobne ,że za krótko pływały w caponie. Może to i wina mojego caponu, tzn. mam firmy śnieżka. Jest on bardziej gęsty niż capon firmy domalux przez co może gorzej penetruje i wiąże drewno.

Sumowe Fajki :) 7 cm waga ok 25 gram. Bardzo mocno zamiatają.

attachicon.gifCAM00407.jpg

Mam do was pytanko, po testach pracy jeden z nich (żółty) pękł. Lipa napiła się wody przy sterze. W jaki sposób zabezpieczacie miejsce na ster przed takimi "ewentualnościami" ? Prawdopodobnie słabo zalałem klejem miejsce łączenia...

Ładnie to tak zrzynać od kolegów???? Trzeba samemu ruszyć głową. Nie boli.

Pewnie chodzi o czaple T.Miernika, są troszkę podobne. Ale w kwestii woblerów pewnych podobieństw nie da się uniknąć, wychodzą same z siebie.

Troszkę wyrozumiałości Panowie :D  ;)

Właśnie miałem to napisać  :D  wygląd może i   podobny ,ale pewnie  za to dusze zgoła odmienne  B) :rolleyes:

Rzeczywiście ta czapla jest trochę podobna. Ja jednak na niej się nie wzorowałem, mój wzór widać 2 strony wcześniej. A że jakoś tam jest podobna do czyjegoś woblera to mi to lata i Cześć jak czapka...

Podobieństwa są różne i jakby na to z tej strony patrzał to 90 procent lurebuilderów tego forum "zrzynało" by wzory od firm.

Rzeczywiście ta czapla jest trochę podobna. Ja jednak na niej się nie wzorowałem, mój wzór widać 2 strony wcześniej. A że jakoś tam jest podobna do czyjegoś woblera to mi to lata i Cześć jak czapka...

Podobieństwa są różne i jakby na to z tej strony patrzał to 90 procent lurebuilderów tego forum "zrzynało" by wzory od firm.

Racja  nie ma co drążyć  tematu, podobieństwa były,są i będą  ;)

• 1 miesiąc temu...

tomek pochwal się bezsterowcami... 

niekoniecznie tymi co są u mnie w pudełku... w końcu COŚ Ci tam jeszcze zostawiłem ;)

No niestety, na chwilę obecną jadę na resztkach, które zostały :) Jak będę miał wolną chwilkę wstawię fotki łamańca, całkiem nieźle wyszedł:)