tomasxt Opublikowano 10 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Widocznie musiała gdzieś zrobić sie dziurka w kleju. Nieraz jest tak ,że po wklejeniu steru kiedy klej jeszcze nie złapał całkowicie na brzegu robi sie bąbelek z powietrza, być może było tak, pękł a ja nie zauważyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 10 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Dokładnie, mogło tak być... A co do Twoich wobków - bardzo śliczne, a co równie ważne - charakterystyczne ... Gratulacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Dokładnie, mogło tak być... A co do Twoich wobków - bardzo śliczne, a co równie ważne - charakterystyczne ... Gratulacje... Dzięki, staram się.A tymczasem fajka - płoć. Jak pogoda za bardzo nie spłata figla, dzisiaj oderkowe - trollingowe testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 A w jaki sposób zabezpieczyłeś drewno? Pytam, bo być może impregnacja była zbyt płytka. Jeśli nacinasz pod ster na końcu całej pacy, to tu jest problem. Klej może niedostatecznie zabezpieczyć przed przeciekiem i konieczna jest warstwa ochronna lakieru, a nawet dwie warstwy. Osobiście staram się nacinać pod ster przed impregnacją, wtedy szczelina jest zabezpieczona w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 A w jaki sposób zabezpieczyłeś drewno? Pytam, bo być może impregnacja była zbyt płytka. Jeśli nacinasz pod ster na końcu całej pacy, to tu jest problem. Klej może niedostatecznie zabezpieczyć przed przeciekiem i konieczna jest warstwa ochronna lakieru, a nawet dwie warstwy. Osobiście staram się nacinać pod ster przed impregnacją, wtedy szczelina jest zabezpieczona w 100%Bardzo prawdopodobne ,że za krótko pływały w caponie. Może to i wina mojego caponu, tzn. mam firmy śnieżka. Jest on bardziej gęsty niż capon firmy domalux przez co może gorzej penetruje i wiąże drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 O Tomek żeś sie wziął do roboty widzę. Fajne wobki zabieraj je w plecak i dawaj do mnie nad wode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Sumowe Fajki 7 cm waga ok 25 gram. Bardzo mocno zamiatają.CAM00407.jpg Mam do was pytanko, po testach pracy jeden z nich (żółty) pękł. Lipa napiła się wody przy sterze. W jaki sposób zabezpieczacie miejsce na ster przed takimi "ewentualnościami" ? Prawdopodobnie słabo zalałem klejem miejsce łączenia...Ładnie to tak zrzynać od kolegów???? Trzeba samemu ruszyć głową. Nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Ładnie to tak zrzynać od kolegów???? Trzeba samemu ruszyć głową. Nie boli.Gdzie ty widzisz zrzynanie kolego ? I od kogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) Pewnie chodzi o czaple T.Miernika, są troszkę podobne. Ale w kwestii woblerów pewnych podobieństw nie da się uniknąć, wychodzą same z siebie. Troszkę wyrozumiałości Panowie Edytowane 16 Lipca 2014 przez RUDI75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Pewnie chodzi o czaple T.Miernika, są troszkę podobne. Ale w kwestii woblerów pewnych podobieństw nie da się uniknąć, wychodzą same z siebie. Troszkę wyrozumiałości Panowie Właśnie miałem to napisać wygląd może i podobny ,ale pewnie za to dusze zgoła odmienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Rzeczywiście ta czapla jest trochę podobna. Ja jednak na niej się nie wzorowałem, mój wzór widać 2 strony wcześniej. A że jakoś tam jest podobna do czyjegoś woblera to mi to lata i Cześć jak czapka...Podobieństwa są różne i jakby na to z tej strony patrzał to 90 procent lurebuilderów tego forum "zrzynało" by wzory od firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Rzeczywiście ta czapla jest trochę podobna. Ja jednak na niej się nie wzorowałem, mój wzór widać 2 strony wcześniej. A że jakoś tam jest podobna do czyjegoś woblera to mi to lata i Cześć jak czapka...Podobieństwa są różne i jakby na to z tej strony patrzał to 90 procent lurebuilderów tego forum "zrzynało" by wzory od firm.Racja nie ma co drążyć tematu, podobieństwa były,są i będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Ostatnie ukończone prace, jerki okoń 8 cm+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Fajne mają oczyska jak żaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Bo to takie "kermity" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Patrzą na mnie te okonie tymi swoimi gałami, aż mnie ciary przeszły Fajowe, a nawet bardzo fajowe panie T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 To mniejsza wersja okonii z kilku stron wcześniej. Zrobiłem dopiero kilka na próbe. Zobaczymy co potrafią w boju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 19 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Żeby odświerzyć temat. Wobki 9 cm akcja mocne X 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 tomek pochwal się bezsterowcami... niekoniecznie tymi co są u mnie w pudełku... w końcu COŚ Ci tam jeszcze zostawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 19 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 tomek pochwal się bezsterowcami... niekoniecznie tymi co są u mnie w pudełku... w końcu COŚ Ci tam jeszcze zostawiłem No niestety, na chwilę obecną jadę na resztkach, które zostały Jak będę miał wolną chwilkę wstawię fotki łamańca, całkiem nieźle wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 całkiem nieźle wyszedł Przecież to majstersztyk. Miałem okazje zobaczyć jak to zamiata i jestem pod wielkim wrażeniem. Chciał bym mieć takie cacko w pudelku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Łamaniec płoć. Zrobiony na próbę. Teraz pora na testy szczupakowe... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysyterrorysta Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Już gryziony był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 1 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 (edytowane) Filmik pokazujący jak ruscy łowią bolenie Edytowane 1 Października 2014 przez tomasxt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi