Skocz do zawartości

Gumy, woblery i jerki @ tomasxt - T.P

Rekomendowane odpowiedzi

Moja interpretacja woblerka z jajkiem. Nazwałem go fajka, bo to jej kształt przypadkiem był natchnieniem . +/- 3cm. Zrobiłem też kilka większych, 7 cm pod suma, jeden nawet z grzechotką, ale zaprezentuję je za jakiś czas.

attachicon.gifC360_2014-04-25-10-50-39-311.jpg

Pelykan.Powinien nazywać się pelykan.

• Like 1

• 2 miesiące temu...

Ostatnia "dłubanina" ,małe woblerki, jakies 2.5 cm

post-50993-0-07196500-1404465599_thumb.jpg

I z nudów w pracy wyskrobałem takiego a'la japan'a :) z myśla o szczupakach, ma jakieś 13-14 cm. Oklejany folią alu i malowany farbami opalizującymi. Jeszcze kilka warstw lakieru, malutki ster i można jerkować

post-50993-0-26901600-1404465845_thumb.jpg

post-50993-0-25935400-1404465808_thumb.jpg

post-50993-0-93372100-1404465829_thumb.jpg

• Like 4

Ostatnia "dłubanina" ,małe woblerki, jakies 2.5 cm

attachicon.gifCAM00241.jpg

I z nudów w pracy wyskrobałem takiego a'la japan'a :) z myśla o szczupakach, ma jakieś 13-14 cm. Oklejany folią alu i malowany farbami opalizującymi. Jeszcze kilka warstw lakieru, malutki ster i można jerkować

attachicon.gifCAM00393.jpg

Super Japan Style :) łeb rzeźbiłeś czy tylko malowany Bo jakoś na fotach wyglàda i tak i tak? ;)

Mam juz wystruganego takiego małego, bedę chciał ,żeby chodził jak cykada. Zobaczymy co z tego wyjdzie. A bezsterow boleniowych mam jakies 15-20 sztuk tylko nie mogę się zmobilizować i ich skończyć. A kilka podobnych do japana też mam więc sie nie martw :)

Boleniowe wobki mile widziane. Kolorki jeszcze są?

OK.  Specjalnie wykonczę w wolnej chwili boleniówki to dostaniesz ;) i coś jeszcze. Kolorków niestety powoli ubywa... Sporo maluję wobków ale mało wstawiam w mój temat, niestety ale mało ludzi tu zagląda :P

OK.  Specjalnie wykonczę w wolnej chwili boleniówki to dostaniesz ;) i coś jeszcze. Kolorków niestety powoli ubywa... Sporo maluję wobków ale mało wstawiam w mój temat, niestety ale mało ludzi tu zagląda :P

Więcej by zaglądało gdybyś częściej pokazywał swoje wobki :)

• Like 1

Sumowe Fajki :) 7 cm waga ok 25 gram. Bardzo mocno zamiatają.

post-50993-0-49637900-1404983187_thumb.jpg

Mam do was pytanko, po testach pracy jeden z nich (żółty) pękł. Lipa napiła się wody przy sterze. W jaki sposób zabezpieczacie miejsce na ster przed takimi "ewentualnościami" ? Prawdopodobnie słabo zalałem klejem miejsce łączenia...

post-50993-0-25795800-1404983171_thumb.jpg

Edytowane przez tomasxt

Poza tym, po wydłubaniu początkowej fazy woblerka, należy zapewnić mu obfitą i dość długotrwałą kąpiel w Caponie :)...

To chyba oczywiste... Zrobiłem już w życiu sporo wobków i to pierwszy taki mój przypadek, tym bardziej mnie to zdziwiło. A czy ktoś moczy rowek na ster. Np. Caponem ?