Skocz do zawartości

Serwis kołowrotków w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro sklep i serwis wędkarski, to na pewno odkurzacz i kombajn zbożowy "Bizon"... :rolleyes:

Tak jakoś jest,że jak wszystko w jednym to oznacza to bylejakość i niefachowość.Trzy sroki za ogon - nie da rady :lol:  :lol:  :lol: .

Ps.Mialem sporo do poprawienia z tego "serwisu".

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Edytowane przez Józef Lesniak

Pozwolę sobie uprzedzić kolegę Zorro i zapytam. Te poprawki dotyczyły odkurzaczy czy kombajnów?

Wracając do mojego wcześniejszego pytania. Może kolega homax naprawiał tam trzydziestoletniego Delfina a może najnowszą konstrukcję z Magsealem lub innymi bajerami.

Edytowane przez Pickerel

Pozwolę sobie uprzedzić kolegę Zorro i zapytam. Te poprawki dotyczyły odkurzaczy czy kombajnów?

Dziwne pytanie - w związku z coraz bardziej wybrednymi klientami lubiącymi jak im kołowrotki kręcą się jak karuzela przechodzimy na kombajny i odkurzacze i właśnie te poprawki ich dotyczą :lol:

Pozdrawiam

Wypadałoby teraz zaprosić pana Sławka na forum w celu odniesienia się do zarzutów jakby nie patrzył ze strony konkurencji.

To o kombajnie i odkurzaczu, to napisałem pod wpływem pytania "co naprawiałeś"... Nie żeby złośliwie jakoś ale tak mi się skojarzyło... No bo niby co miał tam, kurna, innego naprawiać czy serwisować jak nie graty rybkowe... :lol: :lol: :lol:

Tak jakoś jest,że jak wszystko w jednym to oznacza to bylejakość i niefachowość.Trzy sroki za ogon - nie da rady :lol:  :lol:  :lol: .

Ps.Mialem sporo do poprawienia z tego "serwisu".

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Za to Pan pewnie jest bezbłędny :lol:

Łatwo kogoś objechać.

A po Pańskich rękach też kołowrotki są poprawiane.

Na forum łatwo znaleźć niezadowolonych z Pańskiego serwisu.

Mi to bardziej podchodzi pod próbę dyskredytacji konkurencji.

Panowie każdy z was(fachowców) ma jakiś niezadowolonych klientów.

Osobiście znam po jednym nie zadowolonym kliencie Pana Józefa Leśniaka jak i Tomasza(@zorro) a obaj przez wielu jesteście uważani za speców od naszych karuzeli.

Wydaje mi się że nie na miejscu jest wystawianie opinii "koledze z branży"

Pozdrawiam.

• Like 2

A mógłbyś tak w skrócie napisać co u niego naprawiałeś?

Jednym z kołowrotków była Stella Millenium 2500. Coś w niej przeskakiwało jakby przy obrotówce pod prąd... Serwisy nie dawały rady i w końcu "Sławek Zieliński z Żelaznej" :) Teraz Malina...tzn "masło".. :)

Co do dyskusji o poprawkach po kimś... Jak to mówią medycy: "każdy lekarzyk ma swój cmentarzyk"... Nie ma ludzi nieomylnych itd.. można by przytaczać różne przysłowia.

Zwracam tylko uwagę aby nie mylić dwóch serwisów.

Na Żelaznej- Sławek Zieliński (istnieje w tym miejscu może od roku)

i Sławek Nowicki- Salar, przy Waliców, tuż przy Żelaznej!

Edytowane przez homax

Poniżej mój post z SD:

Czy ktoś z forumowiczów może naprawić lub zna kogoś kto by się podjął skomplikowanej naprawy Daiwy? 
Problem jest następujący:
Jest korbka a z drugiej strony korpusu jest nakrętka. No i ta nakrętka krzywo się wkręca bezradny.gif Po kilkuletnim rozpoznawaniu problemu sądzę że gwint albo na korbce albo na nakrętce jest krzywy i trzeba go:
-wyprostować gwint na korbce
-wyprostować gwint w nakrętce
-wymienić jedno i drugie z jakiego innego kołowrotka, może będzie pasować?

A było tak że oddałem kilka kołowrotków do serwisu kilka lat temu. Że była zima to i potrzebne nie były ale po jakimś tam czasie Daiwę chciałem użyć i zauważyłem ten problem z nakrętką, generalnie odnoszę wrażenie że jest inna (kolor) i może dlatego nie pasuje. Pewnie ze 2 lata później oddałem te same kołowrotki znajomemu do przeglądu (bez Daiwy bo nie używana) , znajomy zadzwonił po kilku dniach i pyta:

-Ty je kiedyś czyściłeś i smarowałeś?  :unsure:

To chyba nie tylko na to jedno forum bo opinia o jego cenach i "jakości" napraw jest powszechna. W moim przypadku dodatkowo całkowicie zasłużona. Dwa razy oddawałem sprzęt i dwa razy mnie zawiódł. 

Na pewno tyczy się to serwisanta o którym tutaj rozmawiamy?  Jeśli chodzi o Salar to ładnych parę lat temu naprawiałem tam wędkę i kołowrotek.  Po naprawie wędka wylądowała w śmieciach a kołowrotek na allegro :angry: 

Na pewno tyczy się to serwisanta o którym tutaj rozmawiamy?  Jeśli chodzi o Salar to ładnych parę lat temu naprawiałem tam wędkę i kołowrotek.  Po naprawie wędka wylądowała w śmieciach a kołowrotek na allegro :angry:

Jeżeli kierujesz swoje pytanie do mnie to tak, chodzi mi o Salar.

Co do serwisu na Waliców, raz korzystałem z ich usług, naprawy złamanego spinningu daiwy. Naprawa ładnie zrobiona i nie drogo z tego co pamiętam 40zł. Nie wiem może miałem farta wśród ich klientów i poskładali kij dobrze. Znajomy u nich serwisował parę lat temu Emblema to gorzej chodził niż przed serwisem.

Według mnie każdy może sam we własnym zakresie serwisować kołowrotki średniej klasy. Na forum jest wiele tutoriali/poradników jak serwisować kołowrotki. Nic trudnego.

• 3 tygodnie później...

Dzis bylem na Walicow wprawdzie nie do serwisu lecz po podkladki do regulacji luzow i kupilem je bez problemu choc w innych miejscach nie chcieli sprzedac lub nie mieli. Pan bardzo mily lecz jak serwisuje to nie wiem bo robie to sam.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

Ja powiem jedno jak odawałem gdziekolwiek w Warszawie krecki do przesmarowania to wracały w gorszym stanie technicznym niz przed przegladem. A wszystkie w koncu i tak po przegladach wysyłałem do Pana Józefa Lesniaka, i za kazdym razem Pan Józek niedowierzał w to co widział. Pamiętam jak wysłałem Twinka H to chyba ze 2 tygodnie leżał u Pana Józefa bo musiałem dokupywać zniszczona przez ten ala serwis część, a ile było z tym zachodu to tylko ja wiem. W koncu z pomoca przyszedł mi Guzu bo tak by było po krecku (mam faze ze mój krecioł musi chodzić bez błednie) To tyle co do serwisów w Stolicy, Tylko Pan Józef, no i znalazło by sie jeszcze pare osób na tym forum którym mozna by powierzyc krecki ale to juz inna historia. Ale moze kiedys sprawdze ten salar.

Edytowane przez sowos

@sowos, moja radość wynika z tego, że jako jedyny ten człowiek mi pomógł. Nikt nie był w stanie załatwić części, jedynie kilka osób miało dobre intencje za co im serdecznie dziękuję. Wiem, że niechętnie serwisanci odsprzedają części, a szczególnie te które są deficytowe, a ten wyjątkowo mi pomógł i w takim kontekście polecam ten serwis. Kołowrotka mi nie naprawiał, zrobiłem to sam.
Pozdrawiam
Kamil

• 4 tygodnie później...

Dzięki za wszystki namiary na serwisy. Ja w końcu zaniosłem swoje Red Arki do Salara na Waliców, tyle że w ostatniej chwili zamiast trzech postanowiłem zostawićtylko dwa (tak z ostrożności). Na razie z wyników konserwacji/smarowania jestem zadowolony. Ten nadżarty przez słoną wodę też ożył, chociaż pan serwisant powiedziałmi że jedno łożysko będzie wymagać wymiany, chociaż jeszcze nie koniecznie teraz. W sumie może szkoda, że tego od razu nie zrobił na zapas.