Skocz do zawartości

Serwis kołowrotków w Warszawie

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem skasować luzy poprzeczne, skasował podłużne na za mocno nieprofesjonalną podkładką mimo że go oto nie prosiłem. Teraz wolę kręcić kołowrotkiem z fabrycznymi luzami.

Trochę to brzmi- jakbyś u blacharza poprosił o wyklepanie połowy maski...?

Co nazywasz "nieprofesjonalną" podkładką?

Chciałem skasować luzy poprzeczne, skasował podłużne na za mocno nieprofesjonalną podkładką mimo że go oto nie prosiłem. Teraz wolę kręcić kołowrotkiem z fabrycznymi luzami.

Pasuje do obsługi na ul.Waliców "Salar"...zgadza się?

też Sławek,ale nie były serwisant Normarku!?

Edytowane przez darek1

Prosiłem o skasowanie luzów poprzecznych na kole głównym i rotorze, kołowrotek rarenium, po odkręceniu korby i nakrętki po drugiej stronie widać było że łożyska luźno chodzą w gniazdach obudowy więc chciałem to pokasować, luz wzdłużny między zębowy mi nie przeszkadzał co podkreśliłem serwisantowi. Jak odebrałem to z rotorem nic nie było robione natomiast był skasowany luz międzyzębowy na amen, jak to pan Sławek powiedział gdyby podkładka była ciut grubsza to by się nie dało kręcić, co do podkładki to mam takie od mefisto a ta która była zastosowana w niczym jej nie przypomina. Serwis był na żelaznej.

Edytowane przez mariusz79

Nie chce nikogo bronić ale są różne rodzaje podkładek...

Np w Shimano nie raz spotałem się że były dwie miedziane i jedna stalowa w nowym młynku.

Jeżeli rozmiar (średnica wew i zew) był odpowiedni to nie brał bym tego za nieprofesjnalizm.

Co do odpowiednigo luzu to temat rzeka bo każdy to inaczej odbiera...i nie każdy młynek da się zrobić na pi...włos .

• Like 6

Rarek...

Luz na rotorze wynika z luzu między bieżniami łożyska i jest przypadłością większości produktów shimano,można wymienić na droższe,dodatkowy koszt ok 50zł.Podkładka z nierdzewnej dopasowana jest nawet lepsza od kolorowych,bo się nie ugniecie.

Kasując luz na osi koła automatycznie zbliża się zęby do piniona.

Jak będę miał w ręku to podam pełną diagnozę.

Krytyczne słowa w mej opinii raczej niesłuszne.

Edytowane przez darek1
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Witam, byłem w ostatnim tygodniu u Sławka z Żelaznej, jak sie okazało mój multik używałem 8 lat bez zaglądania do jego wnętrza. Ciągle działał, ale przyzwoitość wymagała, aby go przejrzeć. Interwencja była niezbędna i co ważne skuteczna i tania. Polecam kolegom profesjonalną i miłą pomoc w/w fachowca. 

• 4 tygodnie później...

Cześć

Potrzebuję pomocy z Stradiciem C4+. Przy obciążeniu coś szoruje. Bez chodzi w porządku (szumi trochę ale nie przeszkadza mi to choć może powinno). Czy ktoś może mi polecić siebie lub kogoś kto by go przejrzał i ewentualnie naprawił. Najchętniej w Warszawie, ale wysyłać też mogę. Czy udać síę może od razu do Pana Sławka z żelaznej?

Edytowane przez pano112

• 5 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...

Witam.

Od jakiegoś czasu jest serwis i gość co naprawia jakieś tam złamane wędki itd.

Ale najlepiej podjechać i pogadać.

Serwis znajduję się dokładnie w Warszawie na skrzyżowaniu Ul. Ogrodowej i Żelaznej.

Dokładnie to trochę słabo jest oznaczony ten serwis ale jeżeli to komuś coś ułatwi to szukajcie tam sklepu z częściami hydraulicznymi.

Jak znajdziecie ten sklep to jesteście na miejscu bo gość ma pól tego sklepu jako serwis. Co do rzeczy które tam oddałem to na razie tylko

szczytówkę żeby wymienić przelotkę. Jak odbiorę to będe mógł się wypowiedzieć jak zostało to naprawione. Jeszcze raz podkreślam że kołowrotka tam nie oddawałem

ale z rozmowy z gościem wywnioskowałem że zna się na tym co robi... Jeśli ktoś odda tam krecioł to prosze napisac pare słów czy warto, i jak ogólne wrażenie.

• 1 miesiąc temu...

Oddawał ktoś swoje zabawki do serwisu na Kondratowicza? Jakieś opinie?

http://www.serwiskolowrotkow.pl/

post # 140

http://jerkbait.pl/topic/35827-serwis-ko%C5%82owrotk%C3%B3w-w-warszawie/page-7

O tym Panu było już w kilku wątkach i raczej bez pozytywów . :angry:

Osobiście też miałem z nim do czynienia i :(

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr

• 9 miesięcy temu...

Trochę odkopię temat. Sławek z Żelaznej telefonów nie odbiera, wycieczka na miejsce zakończyła się niepowodzeniem gdyż go nie zastałem i dowiedziałem się, że bywa rzadko. A od czasu różnych obostrzeń to nie sądzę, by bywał częściej. Czy jest w Warszawie ktoś do kogo można się udać z młynkami do przeglądu i smarowania?

Trochę odkopię temat. Sławek z Żelaznej telefonów nie odbiera, wycieczka na miejsce zakończyła się niepowodzeniem gdyż go nie zastałem i dowiedziałem się, że bywa rzadko. A od czasu różnych obostrzeń to nie sądzę, by bywał częściej. Czy jest w Warszawie ktoś do kogo można się udać z młynkami do przeglądu i smarowania?

Zajrzyj do Łukasza:

http://jerkbait.pl/topic/113828-sparta-rods/

• Like 1

Głupio cytować samego siebie, ale w odniesieniu do tego, co napisałem powyżej chcę Wam powiedzieć, że Pan Sławek jest i ma się dobrze. Ale rozpoczął pracę na etacie i w pracowni można Go zastać jedynie pomiędzy 16:00 a 18:00. 

• 7 miesięcy temu...