mariusz79 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Sam sobie poradziłem, ale facet bardzo nieprofesjonalnie podszedł do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Nie wierzę!Opisz sytuację ze szczegółami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Chciałem skasować luzy poprzeczne, skasował podłużne na za mocno nieprofesjonalną podkładką mimo że go oto nie prosiłem. Teraz wolę kręcić kołowrotkiem z fabrycznymi luzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Chciałem skasować luzy poprzeczne, skasował podłużne na za mocno nieprofesjonalną podkładką mimo że go oto nie prosiłem. Teraz wolę kręcić kołowrotkiem z fabrycznymi luzami.Trochę to brzmi- jakbyś u blacharza poprosił o wyklepanie połowy maski...?Co nazywasz "nieprofesjonalną" podkładką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Chciałem skasować luzy poprzeczne, skasował podłużne na za mocno nieprofesjonalną podkładką mimo że go oto nie prosiłem. Teraz wolę kręcić kołowrotkiem z fabrycznymi luzami.Pasuje do obsługi na ul.Waliców "Salar"...zgadza się?też Sławek,ale nie były serwisant Normarku!? Edytowane 8 Marca 2018 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 (edytowane) Prosiłem o skasowanie luzów poprzecznych na kole głównym i rotorze, kołowrotek rarenium, po odkręceniu korby i nakrętki po drugiej stronie widać było że łożyska luźno chodzą w gniazdach obudowy więc chciałem to pokasować, luz wzdłużny między zębowy mi nie przeszkadzał co podkreśliłem serwisantowi. Jak odebrałem to z rotorem nic nie było robione natomiast był skasowany luz międzyzębowy na amen, jak to pan Sławek powiedział gdyby podkładka była ciut grubsza to by się nie dało kręcić, co do podkładki to mam takie od mefisto a ta która była zastosowana w niczym jej nie przypomina. Serwis był na żelaznej. Edytowane 8 Marca 2018 przez mariusz79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Nie chce nikogo bronić ale są różne rodzaje podkładek...Np w Shimano nie raz spotałem się że były dwie miedziane i jedna stalowa w nowym młynku.Jeżeli rozmiar (średnica wew i zew) był odpowiedni to nie brał bym tego za nieprofesjnalizm.Co do odpowiednigo luzu to temat rzeka bo każdy to inaczej odbiera...i nie każdy młynek da się zrobić na pi...włos . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 (edytowane) Rarek...Luz na rotorze wynika z luzu między bieżniami łożyska i jest przypadłością większości produktów shimano,można wymienić na droższe,dodatkowy koszt ok 50zł.Podkładka z nierdzewnej dopasowana jest nawet lepsza od kolorowych,bo się nie ugniecie.Kasując luz na osi koła automatycznie zbliża się zęby do piniona.Jak będę miał w ręku to podam pełną diagnozę.Krytyczne słowa w mej opinii raczej niesłuszne. Edytowane 9 Marca 2018 przez darek1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Panowie Szanuję rozmowę Kolegów o dwóch panach Sławkach.A ja konkretnie:Czy oprócz obu Panów S, jest w Wawie jeszcze ktoś kto oganie np okrąglaka ABU? PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragonexp Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Czy ktoś posiada aktualny numer do P. Sławka z Żelaznej?Jak możecie to podrzucić na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro69 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Witam, byłem w ostatnim tygodniu u Sławka z Żelaznej, jak sie okazało mój multik używałem 8 lat bez zaglądania do jego wnętrza. Ciągle działał, ale przyzwoitość wymagała, aby go przejrzeć. Interwencja była niezbędna i co ważne skuteczna i tania. Polecam kolegom profesjonalną i miłą pomoc w/w fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Czy ktoś posiada aktualny numer do P. Sławka z Żelaznej?Jak możecie to podrzucić na pw....stronę lub strony wcześniej Kolega znajdzie... nie uległy zmianie namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 (edytowane) Cześć Potrzebuję pomocy z Stradiciem C4+. Przy obciążeniu coś szoruje. Bez chodzi w porządku (szumi trochę ale nie przeszkadza mi to choć może powinno). Czy ktoś może mi polecić siebie lub kogoś kto by go przejrzał i ewentualnie naprawił. Najchętniej w Warszawie, ale wysyłać też mogę. Czy udać síę może od razu do Pana Sławka z żelaznej? Edytowane 14 Czerwca 2018 przez pano112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Chciałbym oddać Daiwe Tatule do przesmarowania. Może ktoś podpowie do kogo warto się zwrócić w Warszawie lub okolicy? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Witam.Od jakiegoś czasu jest serwis i gość co naprawia jakieś tam złamane wędki itd.Ale najlepiej podjechać i pogadać.Serwis znajduję się dokładnie w Warszawie na skrzyżowaniu Ul. Ogrodowej i Żelaznej.Dokładnie to trochę słabo jest oznaczony ten serwis ale jeżeli to komuś coś ułatwi to szukajcie tam sklepu z częściami hydraulicznymi.Jak znajdziecie ten sklep to jesteście na miejscu bo gość ma pól tego sklepu jako serwis. Co do rzeczy które tam oddałem to na razie tylkoszczytówkę żeby wymienić przelotkę. Jak odbiorę to będe mógł się wypowiedzieć jak zostało to naprawione. Jeszcze raz podkreślam że kołowrotka tam nie oddawałemale z rozmowy z gościem wywnioskowałem że zna się na tym co robi... Jeśli ktoś odda tam krecioł to prosze napisac pare słów czy warto, i jak ogólne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 O Sławku z "Żelaznej" napisano tu naprawdę wiele, wystarczy ,że przeczytasz ten temat od początku.Mi robił wiele kołowrotków i kilka "wklejek" i jestem bardzo zadowolony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 Oddawał ktoś swoje zabawki do serwisu na Kondratowicza? Jakieś opinie?http://www.serwiskolowrotkow.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2019 (edytowane) Oddawał ktoś swoje zabawki do serwisu na Kondratowicza? Jakieś opinie?http://www.serwiskolowrotkow.pl/post # 140 http://jerkbait.pl/topic/35827-serwis-ko%C5%82owrotk%C3%B3w-w-warszawie/page-7 O tym Panu było już w kilku wątkach i raczej bez pozytywów . Osobiście też miałem z nim do czynienia i Edytowane 7 Lipca 2019 przez Pisarz.......ewski Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byku121 Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Jakoś od zawsze sam serwisuję swoje młynki, jak coś spartolę to przynajmniej wiem o tym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Trochę odkopię temat. Sławek z Żelaznej telefonów nie odbiera, wycieczka na miejsce zakończyła się niepowodzeniem gdyż go nie zastałem i dowiedziałem się, że bywa rzadko. A od czasu różnych obostrzeń to nie sądzę, by bywał częściej. Czy jest w Warszawie ktoś do kogo można się udać z młynkami do przeglądu i smarowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 A Kombajnista nie działa,? przecież PGR-y chyba tetaz pozamykane,to może po godzinach ogarnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Trochę odkopię temat. Sławek z Żelaznej telefonów nie odbiera, wycieczka na miejsce zakończyła się niepowodzeniem gdyż go nie zastałem i dowiedziałem się, że bywa rzadko. A od czasu różnych obostrzeń to nie sądzę, by bywał częściej. Czy jest w Warszawie ktoś do kogo można się udać z młynkami do przeglądu i smarowania?Zajrzyj do Łukasza:http://jerkbait.pl/topic/113828-sparta-rods/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zajrzyj do Łukasza:http://jerkbait.pl/topic/113828-sparta-rods/Łukasz jest wyjechany - niby posty lajkuje, ale zaginięty w świecie, gdzieś w krainie "Panny Nikt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Trochę odkopię temat. Sławek z Żelaznej telefonów nie odbiera, wycieczka na miejsce zakończyła się niepowodzeniem gdyż go nie zastałem i dowiedziałem się, że bywa rzadko. A od czasu różnych obostrzeń to nie sądzę, by bywał częściej. Czy jest w Warszawie ktoś do kogo można się udać z młynkami do przeglądu i smarowania?Głupio cytować samego siebie, ale w odniesieniu do tego, co napisałem powyżej chcę Wam powiedzieć, że Pan Sławek jest i ma się dobrze. Ale rozpoczął pracę na etacie i w pracowni można Go zastać jedynie pomiędzy 16:00 a 18:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Czy jest ktoś godny polecenia w Warszawie zajmujący się serwisem multików? Mam nowa tatulke do przesmarowania i podmiany tulejek na łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi