Skocz do zawartości

Kołowrotek z wolnym przełożeniem

Krystiano99

Rekomendowane odpowiedzi

Uruchomiłem przeglądarkę, wpisałem frazę pt. Kołowrotek w rozmiarze 4000 z przełożeniem 4.4. Przeglądarce wystarczyła mniej niż sekunda, żebym otrzymał parę stron wyników. Przypuszczam, że znacznie dłużej trwało zakładanie tego temu i pisanie posta. Autor tematu to albo to jakiś troll, albo osoba cierpiąca na nadmiar wolnego czasu.

A jeżeli chcesz coś pancernego co żadna Daiwa tego mocą nie przebije to polecam na ślimaku z przełożeniem 1:4,25

To fakt tysiące godzin  nad rzekami , setki salmonidów  , nic nie nawala - poza sprężynką kabłąka.

Kiedyś, poniżej mostu w Bardach pękła mi sprężynka , a do Ząbrowa  ho ho.. Rozebrałem obrotówkę i z niej zrobiłem sprężynkę , wszystko działało jak należy.

( Owinąłem na korpusie od obrotówki reszta szczypce i po bólu )  . Moje Quicki dalej kręcą jak w  masełku 

Uruchomiłem przeglądarkę, wpisałem frazę pt. Kołowrotek w rozmiarze 4000 z przełożeniem 4.4. Przeglądarce wystarczyła mniej niż sekunda, żebym otrzymał parę stron wyników. Przypuszczam, że znacznie dłużej trwało zakładanie tego temu i pisanie posta. Autor tematu to albo to jakiś troll, albo osoba cierpiąca na nadmiar wolnego czasu.

I co ci ta przeglądarką doradziła ????? U mnie 90% to twin power pg a reszta to wynalazki do feedera forum jest po to żeby się wymieniać informacjami dlatego zapytałem bardziej doświadczonych jak nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj

Wysłane z mojego M2101K7BNY przy użyciu Tapatalka

Dragon Rock HD 840i

to młynek produkowany przez Okumę dla Dragona,

bardzo solidna i prosta konstrukcja z przełożeniem 4,5:1

Tu na forum niedawno ktoś oferował za 150 zł.

Mam trzy sztuki 830, miałem 840, ale jest dla mnie za wielki. Maszynka na prawdę wytrzymała. Gorzej z dostępnością.

I co ci ta przeglądarką doradziła ????? U mnie 90% to twin power pg a reszta to wynalazki do feedera forum jest po to żeby się wymieniać informacjami dlatego zapytałem bardziej doświadczonych jak nie masz nic do powiedzenia to się nie odzywaj

Słowo "interpunkcja" coś Ci mówi?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ojoj ktoś tu się chyba poczuł, ale dobrze spróbuję naprawić swój błąd. Wymienię Ci moje propozycje przygotowane specjalne dla Ciebie (oczywiście nie możemy zapomnieć o ogromnym wkładzie przeglądarki, która w niewiarygodnie pomocny sposób przyczyniła się do stworzenia tego zestawienia). Nie wiem tylko, czy rozmiar jest zgodny z Twoimi wytycznymi, ale za to tymi kołowrotkami wbijesz gwoździa do płotu i na rybki też się nadadzą.

- Mitchel 300

- Cardinal 44

- Quick 550

- Penn 710Z

- Daiwa SS Tournament 1300

Specjalnie nic z eski nie wystawiłem, ponieważ to 90% wyników z Twojej przeglądarki. Pozdrawiam serdecznie.

Dla mnie 4.9:1 czy 5.0:1 to już spoko, wolniejsze to chyba do kotletów po 150g - ale tutaj znowu po doświadczeniu pozrywanej skóry na wskazującym chyba bym poszedł w casta.

A jak w przełożeniu 4.9 czy 5.0 to bym coś polecił ale wolniejszych kompletnie nie znam oprócz starych konstrukcji po dziadku  :)