Skocz do zawartości

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie?

Tarłoś

Rekomendowane odpowiedzi

Jako ciekawostka, mój pierwszy kij grafitowy kupiony po okresie "szklanej epoki". Prześwietne ABU. Nabyłem go w Pewex za kilkadziesiąt dolarów co stanowiło moją ponad miesięczną pensję, młodego fotografa w Instytucie Górniczym. Pewex - Kraków, ul. Grodzka chyba '84 rok. Jedna z łowniejszych muchówek jakie posiadałem. Fotki - hmmm, takie czasy...

Dzikusy...

35453778.jpg

80306274.jpg

Taaak też taki miałem i kołowrotek ten sam ;) , chociaż kupiony nieco później, też w Pewexie B) . Tylko pokoty miewałem większe, ale zdjęc nie pokażę, bo zlinczują :o

Kij pojechał do Częstochowy, a kolowrotek gdzieś na Alledrogo :wacko:

Wstawiaj, najwyżej dostaniemy bana... :D

Ryby z Pienin, było ich dużo jednak ponad czterdzieści to był okaz, mowa o lipkach. Woda mało żyzna, silny nurt. Największy lipień z tamtych czasów którego złowiłem miał 41,5 cm. Przeważnie łowiło się ryby od 31 do 39. Były też klocki ponad pięć dych, o takich tylko słyszałem. Największy jaki wpadł mi w oko i to spreparowany miał 58 cm. Miejscówka - stoi tam zapora. :P Pstrągi - niezbyt liczne, głównie lipień, dużo, bardzo dużo. Na pstrągale jeździłem do Harklowej, Knurowa, Łopusznej. Przy odrobinie szczęścia trafić można było gościa na sześć dych - nie było mi dane. Przynęta to nimfa jak palec lub streamer. Kolor podtartych gaci bacy, czyli szary. No i brzany, świnki, certy. Fajnie było. ;) Mam nadzieję, że nikt nie czuje się urażony fotkami. Inne czasy, historia...