Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Popperze , osobiście jestem zdania , że .. nic na siłę Oczywiście wciąż jeszcze pozostają do twórczej adaptacji , także przelotki podlodówek oraz muchówek , porzucone sromotnie na pośmiewisko , tak bardzo nie przystające funkcjonalnie do cokolwiek groteskowej wykładni polskiej szkoły , zakładającej zajadłą eksterminację non stop i bez ustanku , choćby widły , żaby albo gnojówka z niebios leciały , co jest takie modne , niepowtarzalne , wyjatkowe , takie wprost zajebiste ..Bo chłop żywemu nie popuści .. Chłop potęgą jest i basta I obok kija do opadu , kij na kelty , ta nasza duma ..Oczywiście lokalnych flyfishermenów nie irytują korale na muchowym sznurze , bo przesiedli się na bliższą im mentalnie żyłkę , ale zawsze przecież można by , zatroskanie rozmiarami przelotek okazać , co z nas uczyni ludzi kumatych , wizjonerów , albo przynajmniej oryginałów przodujących w dzikim tłumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Nic na siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Szkoła polska to mówi ... zawsze i w każdych warunkach. I parcie na niezamarzające wszystko. Oporówki japońców siadają, hamerykanskie powrozy PP czy inne też przypominają liny od mostów zwodzonych w czasie tęgiej zimy a my musimy łowić. Są okresy kiedy jak dla mnie łowic się nie da. Bo mi po prostu w d.. zimno i nie bedę wiertnicy tachał żeby złowić parę jazgarów. Jak mnie już wymiecie nad wodę we mróz w grudniu to monofil, bardziej miękki kij (Seeker np) i jak się trafi to się obmaca. A jak Waldek pisał spacery są przyjemne. Przyjemne bo samotne, bez ciągłych 'a na co", "a ile' , sam z temperaturą , ze sobą i przyrodą.. Tych co w pogoni za błyskaniem wynikiem, fotką, pewnie zostanie niewielu brnących w tym śniegu. I całe szczęśie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 ........... spacery są przyjemne. Przyjemne bo samotne, bez ciągłych 'a na co", "a ile' , sam z temperaturą , ze sobą i przyrodą.. Tych co w pogoni za błyskaniem wynikiem, fotką, pewnie zostanie niewielu brnących w tym śniegu. I całe szczęście.Eeech. Jeszcze tylko kilka tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi