Jumika.J Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Od dzisiaj jestem w posiadaniu kołowrotka 1130 SPRO Hypalitewaga:290g. przełożenie:5,1:1 łożyska :10+1 pojemność szpuli 180/0,33 jedna szpula.Za pół roku napisze jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Będę czekał z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) No no, wygląda dość przyzwoicie Hypalite.Porównując do red arca to IMO wyglądem wypada lepiej, możesz skrobnąć ile w nim plastiku ? Edytowane 28 Lutego 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jaka jest cena takiego kołowrotka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 O, wygląda naprawdę całkiem fajnie (dzięki Zwierzu za linka). Widzę też, że jest ciut lżejszy od modelowego odpowiednika Red Arc. Czekam cierpliwie na wyniki testu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jaka jest cena takiego kołowrotka? Praktycznie taka samo co Red Arc...widziałem za 290zł jak i za 350zł....ceny się wahają jak zawsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Możesz mi zmierzyć średnice szpuli w tym 1130? Ciekawe czym się różni od 1140... co to za 5gram katalogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ta,"carbonowo-tytanowy",tytanu to tam jest napewno duuużo........ I technologicznie też lepiej-worm shaft zastąpiono s-curve jak w niższych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 @rutra no tutaj cały czas jest pytanie ile jest cukru w cukrze , wyglądem owszem jestem za, pytanie tylko jak sie mają bebechy w stosunku do RA - lepiej czy gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jumika.J Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Średnica szpuli 1130 53mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) @rutra no tutaj cały czas jest pytanie ile jest cukru w cukrze , wyglądem owszem jestem za, pytanie tylko jak sie mają bebechy w stosunku do RA - lepiej czy gorzej. Skoro cena taka sama jak za RA to ja jestem realistą i mówię ,że nie ma tam nic lepszego:) Nie ma nic za darmo.Przynajmniej takie jest moje zdanie:) Edytowane 10 Grudnia 2012 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Średnica szpuli 1130 53mmSzersza niż redarc 10400 Edytowane 24 Lutego 2013 przez ziober Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Od dzisiaj jestem w posiadaniu kołowrotka 1130 SPRO Hypalitewaga:290g. przełożenie:5,1:1 łożyska :10+1 pojemność szpuli 180/0,33 jedna szpula.Za pół roku napisze jak się sprawuje. Witam zastanawiam się nad tym młynkiem możesz napisać: -jak nawija,układa plecionke -ma jakieś ponadnormatywne luzy czy jest. dobrze spasowany -warto wydać te 3 stówy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Miałem to na warsztacie nówkę do smarowania, powiem że to hypalite jest ciekawym kołwrotkiem.Byłem pod wrażeniem jego spasowania, idealne jak np. daiwy certate, ładnie i płynnie kręcił, nie wiem jak układanie linki ale tak na pierwszy rzut oka ciekawa alternatywa do reda czy zaubera.Prawdopodobnie czas pokaże co to jest warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Dokładnie to miałeś Jurka kołowrotek. Na razie jest u mnie do przymiarki pod kija. Trzeba przyznać że robi dobre wrażenie, na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Dokładnie to miałeś Jurka kołowrotek. Na razie jest u mnie do przymiarki pod kija. Trzeba przyznać że robi dobre wrażenie, na sucho.Wojtku wiem, a jaki kijek konstruujesz pod niego?Jak tam prace wyglądają wiesz z którym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Pierwsza sprawa nie podoba mi się w nim patent inżynierów, tuleja korby tak zwana dziurawka. Przy deszczu woda będzie spływać prosto na łożysko, wiadomo czym to grozi Edytowane 28 Lutego 2013 przez lokoko83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Dla Jurka coś ,,metalowego" z polskiej huty. Że tak powiem Nowa Huta. A drugi skórowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Dla Jurka coś ,,metalowego" z polskiej huty. Że tak powiem Nowa Huta. A drugi skórowany.To prognostyk wiosenny jest .Czyli nowy patol z Nowej Huty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Fajny ten spro.Szkoda tylko,że ślimaka nie ma...11bb-nieźle.1130 jak wypada gabarytowo przy zauberowo-redarcowcach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Hypalite 11300 290 gram, Red Arc 10300 306 gram. Ślimak jest w modelu wyżej Grand Arcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 (edytowane) Ale Grand to klon Reda, podobnie jak Gold. W grudniu kusił mnie ten Hypalite, lubię eksperymentować z nowym sprzętem, a Gold (1010 i 1030) po całosezonowych męczarniach przeszedł moje oczekiwania (ciekawe tylko czy Kolega Zorro się nie przerazi podczas otwierania tego mniejszego...?), jednak zainkasowałem trochę więcej środków i poszedłem w Mitchelle. Edytowane 1 Marca 2013 przez Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 W tamtym roku kupiłem blue arc-a 4000, dziś kręci tak samo ładnie jak w dniu zakupu czyli znacznie lepiej niż duralowo-tytanowa Stella prosto z taśmy. Nie wiem ile sezonów może wytrzymać spro ale na pewno to dobry kołowrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Chyba zamienię stellę na spro jak tak super kręcą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Aby się przekonać kupiłem i jedno i drugie, uczciwie piszę, że starsze modele stelli nie mają tak kulturalnej przekładni jak arc-ki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi