marycha Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Czesc ! chce skompletowac zestaw castingowy . prosze o pomoc Lowie na rzece Elba i doplywach , najczestrzym lupem padaja sandacze ., zakres przynet to woblery 10-20g ,przynety gumowe 15-30 gram glowka+guma Myslalem o ,Megabass/Destroyer 69 fast toper co do kolowrotka to nie wiem co wybrac czy Shimano Scorpion AnTares AR albo Shimano Metanium XT (Chronarch) A co sadzicie o wedzisku MAJOR CRAFT BENEYRODzeki za pomoc i pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Antares AR to chyba nadal najlepszy na świecie multik do przynęt w zakresie 10-20g. Bierz śmiało! Dystanse jakie można uzyskać z tego multika są piorunujące! radzi sobie tez dobrze z lżejszymi wabikami, ale na sandacze raczej nie będzie to potrzebne. genaralnie 100% rekomendacji!pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 marycha lowisz z lodzi czy z brzegu? jak z lodzi to vertical? brzegowe jigowanie z multikiem to nie moja dyscyplina, wiec nic tobie nie doradze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jeśli z brzegu to wybrał był dłuższy kij, może 8' lub nawet 8'6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Czesc,Jesli chodzi o multiplikator to rzeczywiscie nie mozna miec najmniejszych uwag do Antaresa Ar. To po prostu TOP shimano. W tym przypadku rowniez XT spelni Twoje wymagania. AR bedzie sie jednak lepiej komponowal z jakas japonska wedka.No wlasnie. Jesli chodzi o tego megabassa to wybralbym inna. Przede wszystkim zrezygnowalbym w wedce do gum z slant bridge, ktory akurat w tym konkretnym przypadku moze nie byc zbyt wygodny. On sie fantastycznie sprawdza kiedy lowisz wedka skierowana w lustro wody ale wtedy gdy pracujesz wedka szczytowka do gory to juz sredni pomysl. Mam w swoim arsenale wedke 6'9 i z gumami jest ciezko. Zdecydowanie polecilbym cos dluzszego jednak z konkretna porada musialbys poczekac do piatku bo teraz nie mam odpowiednich pomocy naukowych. Moim zdaniem fajna wedka byla by 7-11 f7 ale obawiam sie, ze moze byc zbyt mocna. Ja na szczupaki i gumy bede uzywal o ciut mocniejszej f7 f-77 ale ... To szczupaki. Mysle rowniez, ze moglbys pomyslec o evergreen skyscryper. Lowilem ta wedka i uwazam ja za nieslychanie uniwersalny kij. Wedka nie dosyc, ze dluga to jeszcze swietnie rzuca naajmniejsze wabiki boleniowe jak i 30g glowki. Alternatywa moga byc nowe wedki Daiko, ktore sa o dlugosci ponad 8'. Tez casting. Ale dokladnie bede mogl tobie napisac dopiero w piatek. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Randy'ego zamówiłeś/zakupiłeś???Jeśli tak ciekaw jestem wrażeń, gumy+szczupaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Randy'ego zamówiłeś/zakupiłeś???Jeśli tak ciekaw jestem wrażeń, gumy+szczupaki Czesc,Jeszcze nie zamowilem bo po Szwecji, czyli glownym szczupakowaniu mi sie nie spieszy. Zamowilem go w marcu z mysla o tym, ze bede mial na szczupaki w maju ale MB napisal mi, ze trzeba czekac na wersje THP 3 miesiace wiec podziekowalem. Teraz czekam na info czy bedzie cos na 2008 w tej klasie. Wiem jednak, ze Blaukat bedzie wysmienity! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Czyli co?? czekać na nowe modele?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Czyli co?? czekać na nowe modele?? Jesli chcesz kupic Blaukata to kupuj bo na pewno trafisz a w 2008r nie bedzie nowej wersji. Ja sie nie spiesze bo tej wedki glownie potrzebbuje w Szwecji gdzie przypada szczyt mojego szczupakowania. Teraz ... To powoli PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 ok Dzieki za informacje poczekam do piatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Musze przyznac ze to forum jest rewelacyjne , naprawde wielkie dzieki.Moze ktos mial by ochote przyjechac do Hamburga powedkowac serdecznie zapraszam ,mieszkam w HH 17 lat Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Musze przyznac ze to forum jest rewelacyjne , naprawde wielkie dzieki.Moze ktos mial by ochote przyjechac do Hamburga powedkowac serdecznie zapraszam ,mieszkam w HH 17 lat Mariusz Dzieki za dobre slowa. Atmosfere na tym forum tworza wszyscy forumowicze, a od kilku dni nalezysz do nich PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Musze przyznac ze to forum jest rewelacyjne , naprawde wielkie dzieki.Moze ktos mial by ochote przyjechac do Hamburga powedkowac serdecznie zapraszam ,mieszkam w HH 17 lat Mariusz Cześć. Dzięki za miłe słowa. Powtórzę to co Remek. To forum tworzą wszyscy forumowicze i atmosfera będzie na nim taka, jaką sami stworzymy. Troszkę z innej beczki.Czy możesz napisać kilka słów o łowiskach, na których łowisz w Hamburgu lub w jego okolicach?Jakie rybki łowisz? Itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Sorry ze moje odpowiedzi tak dlugo trwaja ,ale przyjechali znajomi z Polski , a rybka lubi plywac hi hi Lowie praktycznie w samym centrum HH Elba to ciekawa rzeka sa przyplywy odplywy co 6 godzin woda sie podnosi i opada o okolo 3 metry .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 http://cgi.ebay.de/New-Shimano-Scorpion-AnTares-AR-Left-Hand -Reel-Japan_W0QQitemZ200121512671QQihZ010QQcategoryZ36146QQr dZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem czy ten kolowrotek jest odpowiedni , i cena ?A jaka wedkie polecacie pisaliscie cos o 8 dlugosci cos mi ciezko takie znalesc !?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 http://cgi.ebay.de/New-Shimano-Scorpion-AnTares-AR-Left-Hand -Reel-Japan_W0QQitemZ200121512671QQihZ010QQcategoryZ36146QQr dZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem czy ten kolowrotek jest odpowiedni , i cena ?A jaka wedkie polecacie pisaliscie cos o 8 dlugosci cos mi ciezko takie znalesc !?pozdrawiam odpowiedni , i bardzo pewny sprzedawca. Mozesz licytować śmiało, Antares AR ma tez odpowiednik na rynku US nazywa się Calais 100A. Korbka tylko po prawej stronie. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Cześć,Z dużym opóźnieniem ale ... Jeśli chodzi o Daiko to miałem na myśli serię Dreadnought. To seria wprowadzona w maju 2007r więc mało o niej w świecie ale jak zapytasz na plat to na pewno ściągną to coś. Ogólnie seria składa się z 5 modeli. Ich charakterystyka jest następująca: - BRDC-69MH Zodiac - 1/2-1oz. 20lb, Action: Fast- BRDC-71XH Expose - 3/8-1 1/2oz 30lb, Action: Regular Slow- BRDC-73XX Strangler - 1/2-4oz 30lb, Action: Regular- BRDC-76FSX Ouraboros - 1/4-2oz 30lb, Action: Fast- BRDC-80X Dradger - 3/8-1 1/2oz 25lb, Action: Regular Długości masz podane w nazwach. Mnie osobiście podoba się ostatnia. Dwie ostatnie wykonane są w technice teleskopu - czyli coś około 20cm od górnej krawędzi dolnika jest jedno łączenie i część góry chowa się w dolnik. Rozwiązanie stosowane i w Evergreen, Megabass oraz st.Croix - inni też stosują. Dolnik korkowy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 moge polecic sidewinder firmy deps, maja kilka dluzszych modeli, jak znalazl do lowienia na gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 5 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Dzieki za informacje . Czy Shimano Scorpion AnTares AR, nie bedzie zbyt delikatny do wedek 1oz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Dzieki za informacje . Czy Shimano Scorpion AnTares AR, nie bedzie zbyt delikatny do wedek 1oz? NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Dzieki za informacje . Czy Shimano Scorpion AnTares AR, nie bedzie zbyt delikatny do wedek 1oz? Antares AR to jeden z najlepszych kołowrotków jakim miałem okazję łowić. Bardzo mi się podoba. Do wędzisk 1 oz. nie będzie za mały. Jeśli masz tylko odpowiedni budżet to nie wahaj się bo jest to najlepszy kołowrotek shimano o tradycyjnym hamulcu odśrodkowym. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Znalazlem jeszcze jedna 8'0DAY'S Bait Casting DC-802MH Line 12-20 lb Leurre 1/4-1 oz Major Craft ,co sadzicie o tej wedce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 No prosze dostalem odpowiedz z plat ! Dear Mr,Mariusz I hope you are well.Thank you very much for the e-mail. The following stock has not been investigated yet. Since there is nothing at our shop, it will check to a maker tomorrow. If in stock, it will reach coming out for after-order about three days. DAY'S DC-802MH.....21,500JPYShipping charges... 3,250(by EMS)Handling charge.... 752 (In the case of a credit card or Paypal )====================================Subtotal JPY25,502 BRDC-80X Dradger ....50,000JPYShipping charges..... 9,300(by Fedex)Handling charge...... 1,750=================================Subtotal JPY61,050 Best regards. R,Ogawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 I ... jaka decyzja? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marycha Opublikowano 12 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Pomysle jeszcze . Na urlop jade bede za 2 tygodnie to pomysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi