Skocz do zawartości

Shimano Scorpion AnTares AR

marycha

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc ! chce skompletowac zestaw castingowy . prosze o pomoc

Lowie na rzece Elba i doplywach , najczestrzym lupem padaja sandacze .

, zakres przynet to woblery 10-20g ,przynety gumowe

15-30 gram glowka+guma

Myslalem o ,Megabass/Destroyer 69 fast toper

co do kolowrotka to nie wiem co wybrac czy Shimano Scorpion AnTares AR albo Shimano Metanium XT (Chronarch)

A co sadzicie o wedzisku MAJOR CRAFT BENEYRO

Dzeki za pomoc i pozdrawiam Mariusz

post-584-1348913498,3813_thumb.jpg

post-584-1348913498,471_thumb.jpg

Antares AR to chyba nadal najlepszy na świecie multik do przynęt w zakresie 10-20g. Bierz śmiało! Dystanse jakie można uzyskać z tego multika są piorunujące! radzi sobie tez dobrze z lżejszymi wabikami, ale na sandacze raczej nie będzie to potrzebne. genaralnie 100% rekomendacji!

pozd JW :D

Czesc,

Jesli chodzi o multiplikator to rzeczywiscie nie mozna miec najmniejszych uwag do Antaresa Ar. To po prostu TOP shimano. W tym przypadku rowniez XT spelni Twoje wymagania. AR bedzie sie jednak lepiej komponowal z jakas japonska wedka.

No wlasnie. Jesli chodzi o tego megabassa to wybralbym inna. Przede wszystkim zrezygnowalbym w wedce do gum z slant bridge, ktory akurat w tym konkretnym przypadku moze nie byc zbyt wygodny. On sie fantastycznie sprawdza kiedy lowisz wedka skierowana w lustro wody ale wtedy gdy pracujesz wedka szczytowka do gory to juz sredni pomysl. Mam w swoim arsenale wedke 6'9 i z gumami jest ciezko. Zdecydowanie polecilbym cos dluzszego jednak z konkretna porada musialbys poczekac do piatku bo teraz nie mam odpowiednich pomocy naukowych. Moim zdaniem fajna wedka byla by 7-11 f7 ale obawiam sie, ze moze byc zbyt mocna. Ja na szczupaki i gumy bede uzywal o ciut mocniejszej f7 f-77 ale ... To szczupaki.

Mysle rowniez, ze moglbys pomyslec o evergreen skyscryper. Lowilem ta wedka i uwazam ja za nieslychanie uniwersalny kij. Wedka nie dosyc, ze dluga to jeszcze swietnie rzuca naajmniejsze wabiki boleniowe jak i 30g glowki. Alternatywa moga byc nowe wedki Daiko, ktore sa o dlugosci ponad 8'. Tez casting. Ale dokladnie bede mogl tobie napisac dopiero w piatek.

Pozdrawiam

Remek

Randy'ego zamówiłeś/zakupiłeś???

Jeśli tak ciekaw jestem wrażeń, gumy+szczupaki

Czesc,

Jeszcze nie zamowilem bo po Szwecji, czyli glownym szczupakowaniu mi sie nie spieszy. Zamowilem go w marcu z mysla o tym, ze bede mial na szczupaki w maju ale MB napisal mi, ze trzeba czekac na wersje THP 3 miesiace wiec podziekowalem. Teraz czekam na info czy bedzie cos na 2008 w tej klasie. Wiem jednak, ze Blaukat bedzie wysmienity!

Pozdrawiam

Remek

Czyli co?? czekać na nowe modele??

Jesli chcesz kupic Blaukata to kupuj bo na pewno trafisz a w 2008r nie bedzie nowej wersji. Ja sie nie spiesze bo tej wedki glownie potrzebbuje w Szwecji gdzie przypada szczyt mojego szczupakowania. Teraz ... To powoli :D

Pozdrawiam

Remek

Musze przyznac ze to forum jest rewelacyjne , naprawde wielkie dzieki.Moze ktos mial by ochote przyjechac do Hamburga powedkowac serdecznie zapraszam ,mieszkam w HH

17 lat Mariusz

Dzieki za dobre slowa. Atmosfere na tym forum tworza wszyscy forumowicze, a od kilku dni nalezysz do nich :D

Pozdrawiam

Remek

Musze przyznac ze to forum jest rewelacyjne , naprawde wielkie dzieki.Moze ktos mial by ochote przyjechac do Hamburga powedkowac serdecznie zapraszam ,mieszkam w HH

17 lat Mariusz

Cześć.

Dzięki za miłe słowa. Powtórzę to co Remek. To forum tworzą wszyscy forumowicze i atmosfera będzie na nim taka, jaką sami stworzymy.

Troszkę z innej beczki.

Czy możesz napisać kilka słów o łowiskach, na których łowisz w Hamburgu lub w jego okolicach?

Jakie rybki łowisz? Itp. :D

Sorry ze moje odpowiedzi tak dlugo trwaja ,ale przyjechali znajomi z Polski , a rybka lubi plywac hi hi

Lowie praktycznie w samym centrum HH Elba to ciekawa rzeka

sa przyplywy odplywy co 6 godzin woda sie podnosi i opada o okolo 3 metry .Pozdrawiam

http://cgi.ebay.de/New-Shimano-Scorpion-AnTares-AR-Left-Hand -Reel-Japan_W0QQitemZ200121512671QQihZ010QQcategoryZ36146QQr dZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem

czy ten kolowrotek jest odpowiedni , i cena ?

A jaka wedkie polecacie pisaliscie cos o 8 dlugosci

cos mi ciezko takie znalesc !?

pozdrawiam

http://cgi.ebay.de/New-Shimano-Scorpion-AnTares-AR-Left-Hand -Reel-Japan_W0QQitemZ200121512671QQihZ010QQcategoryZ36146QQr dZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem

czy ten kolowrotek jest odpowiedni , i cena ?

A jaka wedkie polecacie pisaliscie cos o 8 dlugosci

cos mi ciezko takie znalesc !?

pozdrawiam

odpowiedni :huh: B) , i bardzo pewny sprzedawca. Mozesz licytować śmiało, Antares AR ma tez odpowiednik na rynku US nazywa się Calais 100A. Korbka tylko po prawej stronie. pozd JW :D

Cześć,

Z dużym opóźnieniem ale ... Jeśli chodzi o Daiko to miałem na myśli serię Dreadnought. To seria wprowadzona w maju 2007r więc mało o niej w świecie ale jak zapytasz na plat to na pewno ściągną to coś. Ogólnie seria składa się z 5 modeli. Ich charakterystyka jest następująca:

- BRDC-69MH Zodiac - 1/2-1oz. 20lb, Action: Fast

- BRDC-71XH Expose - 3/8-1 1/2oz 30lb, Action: Regular Slow

- BRDC-73XX Strangler - 1/2-4oz 30lb, Action: Regular

- BRDC-76FSX Ouraboros - 1/4-2oz 30lb, Action: Fast

- BRDC-80X Dradger - 3/8-1 1/2oz 25lb, Action: Regular

Długości masz podane w nazwach. Mnie osobiście podoba się ostatnia. Dwie ostatnie wykonane są w technice teleskopu - czyli coś około 20cm od górnej krawędzi dolnika jest jedno łączenie i część góry chowa się w dolnik. Rozwiązanie stosowane i w Evergreen, Megabass oraz st.Croix - inni też stosują. Dolnik korkowy.

Pozdrawiam

Remek

Dzieki za informacje . Czy Shimano Scorpion AnTares AR, nie bedzie zbyt delikatny do wedek 1oz?

Antares AR to jeden z najlepszych kołowrotków jakim miałem okazję łowić. Bardzo mi się podoba. Do wędzisk 1 oz. nie będzie za mały. Jeśli masz tylko odpowiedni budżet to nie wahaj się bo jest to najlepszy kołowrotek shimano o tradycyjnym hamulcu odśrodkowym.

pozdrawiam

Remek

No prosze dostalem odpowiedz z plat !

Dear Mr,Mariusz

I hope you are well.

Thank you very much for the e-mail.

The following stock has not been investigated yet.

Since there is nothing at our shop, it will check to a maker tomorrow.

If in stock, it will reach coming out for after-order about three days.

DAY'S DC-802MH.....21,500JPY

Shipping charges... 3,250(by EMS)

Handling charge.... 752 (In the case of a credit card or Paypal )

====================================

Subtotal    JPY25,502

BRDC-80X Dradger ....50,000JPY

Shipping charges..... 9,300(by Fedex)

Handling charge...... 1,750

=================================

Subtotal     JPY61,050  

Best regards.

R,Ogawa