Skocz do zawartości

Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Po krótkiej przerwie wracamy z publikacją . Jeżeli chcieliście lub chcielibyście oklejać woblery tkaniną a nie wiecie jak się do tego zabrać to zapraszam. Na samym końcu krótka prezentacja końcowego efektu ;) Zdjęcia nie oddają jednak rzeczywistości więc w filmie FullHd wygląda dużo lepiej ;)

• Like 20

A ja panowie podpowiem że jesli przytniecie tkaninę dobrymi nożyczkami przy samej krawędzi nie trzeba się już bawić z lutownicą.....Druga rzecz to wykorzystanie łapiącego kleju.Ja na ten przykład tkaniną oklejam na lakier Domaluks a końcówki łapię na tzw.cjanopanowy klej.Dobry jest taki do połaczeń elastycznych.Tkaninę przycinam przy samej krawędzi a następnie dociskam jakąś emoletowaną powierzchnią na narzędziu zwanym pilnik okrągły itp.Po dociśnięciu takim pilnikiem np.nie ma żadnych zgrubień.....Ci natomiast którzy tak jak ja oklejają kadłubki latami i tak się zgodzą że chęć uzyskania gładkiej powierzchni i tak wymaga przeszlifowania papierkiem.Następnie np.Aceton i papierowy ręcznik do przetarcia i usunięcia pyłu po szlifowaniu.......Ale ilu dłubaczy tyle metod.Pozdrawiam Fred A.

• 1 miesiąc temu...

Kiedyś oglądałem Twoje produkcje , po kilka razy jeden odcinek zapatrzony jak w Adama Słodowego z seri zrób to sam poniekąd zainspirowany . Dziś sam próbuje zrobić coś pod ten Twój wzór z myślą że komuś mogę pomóc a chociażby nakierować i jeszcze Ty tu jesteś hehe ;)

Edytowane przez Mpatiaa

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...

Janusz , proszę Cię o zmianę tytułu tego tematu na , "Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt" . Zrób proszę także porządek w tym temacie a ostatni filmik z następnymi odpowiadającymi mu postami przenieś do "Wyłowionych z sieci " Myślę , że teraz zgodnie z Twoją sugestią nie będzie problemu z zaśmiecaniem tego wątku . Zachęcam jednak Twórców aby dalej dzielić się swoją wiedzą poprzez zamieszczanie tutaj swoich produkcji filmowych . Dziękuję wszystkim za dotychczasowe filmiki . Pozdrawiam , Paweł B .

• Like 2

Jurku, jedna tylko uwaga, jeśli można  :) . W Twoich filmikach brakuje mi Twojego sympatycznego głosu  :) . Jakoś nie kręci mnie odgłos pracującego dremela  :lol: . Przydałoby się w komentarzu, aby zwracać uwagę na to jakie można popełnić błędy. Na pewno nie od razu udało się wszystko zrobić perfekcyjnie za pierwszym razem. Były pewnie porażki i o tym też warto mówić,czego nie powinno się robić, aby wobek wyszedł poprawnie. wiem, że może to trochę rozmydlić filmik i wydłużyć. Może być podzielić na więcej etapów. Wiem, wiem ogrom pracy. Tak sobie tylko głośno myślę  :whistling: .

No cóż - trudno, Sławku. Moim sukcesem są ręce, nie głos :D, który czasami się myli. Porażka zazwyczaj wiąże się z pośpiechem.

Ucząc się na błędach - dochodzimy do perfekcji ;)

Prezentuję kolejny film przedstawiający jak można w prosty, szybki sposób zrobić modyfikację swojej pracy, poprzez uczynienie przynęty bezzaczepowej, podwyższającej komfort połowów spinningowych i jednocześnie podwyższającej łowność woblera. Wiem, że jest to praca dla osób bardziej zaawansowanych, (formy, pianka), ale są osoby, które zaczynają wdrażać w swoje rękodzieło nowe techniki i uważam, że każda szkoła jest dobra, jeżeli chcemy się czegoś nauczyć.

ŻABKA  ZIELONA. Woblery przeznaczone do połowów szczupaków na płytkich, porośniętych wodach.

Zaczynałem od klasycznego ich wykonania, tzn. od zbrojenia w kotwicę montowaną na brzuszku. (Widok na zdjęciu).

post-53112-0-13157600-1462395405_thumb.jpg

Edytowane przez Harjer
  • Like 3

• 1 miesiąc temu...