brown Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Michał świetne filmy. Z niecierpliwocią czekam na kolejne produkcje w szczególności na odcinek osterach dr i sdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mpatiaa Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ciesze się że mogę pomóc w jakimś stopniu swoim skromnym doświadczeniem . Motywuje mnie to dalszej kontynuacji vloga . Systematycznie będe starał się publikować filmy . Pozdrawiam wszystkich strugaczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mpatiaa Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Po krótkiej przerwie wracamy z publikacją . Jeżeli chcieliście lub chcielibyście oklejać woblery tkaniną a nie wiecie jak się do tego zabrać to zapraszam. Na samym końcu krótka prezentacja końcowego efektu Zdjęcia nie oddają jednak rzeczywistości więc w filmie FullHd wygląda dużo lepiej 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Profesjonalne podejście do sprawy. Bardzo fajne filmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Bardzo fajny film. Oby tak dalej!! Nie próbowałem jeszcze tkaniny mam przygotowaną ale jakoś miałem obawy przed tym. Teraz widzę że to nawet mniej skomplikowane niż folia. Pozdrawiam Qcyk!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mpatiaa Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Dokładnie Nie taki diabeł straszny jak go malują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mpatiaa Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Witam serdecznie , zapraszam do mojej kolejnej publikacji Tajniki - wygładzanie tkaniny po oklejeniu woblera: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Extra, może i ja w końcu sporóbuję z tkaniną. Wydaje się być nie nastręczające trudności a Twoje filmy bardzo dużo wnoszą w temat.Czekam na kolejne, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Mpatiaa, super pomysły, super przedstawione, krótko i na temat -to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mpatiaa Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Ciesze się jak mogłem komuś coś pomoć , bądź chociaż jakos nakierowac , gdyż sam wiem jak było mi cieżko zdobywać informacje ładnych pare lat temu. Pozdrawiam Michał Pater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Michal ile warstw lakieru nakladasz na tkanine zeby byl rewelacyjnie gładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol18 Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 @Mpatiaa dzięki Ci dobry człowieku za filmik ze sposobem na usunięcie nadmiaru tkaniny Zawsze niwelowanie nadmiaru tkaniny sprawiało mi tyle problemów że odechciewało mi się już wszystkiego z tym sposobem na pewno będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Oglądając ten film od razu pomyślałem o Tobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 A ja panowie podpowiem że jesli przytniecie tkaninę dobrymi nożyczkami przy samej krawędzi nie trzeba się już bawić z lutownicą.....Druga rzecz to wykorzystanie łapiącego kleju.Ja na ten przykład tkaniną oklejam na lakier Domaluks a końcówki łapię na tzw.cjanopanowy klej.Dobry jest taki do połaczeń elastycznych.Tkaninę przycinam przy samej krawędzi a następnie dociskam jakąś emoletowaną powierzchnią na narzędziu zwanym pilnik okrągły itp.Po dociśnięciu takim pilnikiem np.nie ma żadnych zgrubień.....Ci natomiast którzy tak jak ja oklejają kadłubki latami i tak się zgodzą że chęć uzyskania gładkiej powierzchni i tak wymaga przeszlifowania papierkiem.Następnie np.Aceton i papierowy ręcznik do przetarcia i usunięcia pyłu po szlifowaniu.......Ale ilu dłubaczy tyle metod.Pozdrawiam Fred A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mpatiaa Opublikowano 25 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam serdecznie .Zapraszam wszystkich początkujących strugaczy do kolejnej publikacji woblerowej pracowni.Tym razem prosto z wysp Karaibskich . Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Dzięki Michale za kolejny konkretny filmik . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mpatiaa Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Kiedyś oglądałem Twoje produkcje , po kilka razy jeden odcinek zapatrzony jak w Adama Słodowego z seri zrób to sam poniekąd zainspirowany . Dziś sam próbuje zrobić coś pod ten Twój wzór z myślą że komuś mogę pomóc a chociażby nakierować i jeszcze Ty tu jesteś hehe Edytowane 31 Maja 2015 przez Mpatiaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chulo Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Wczoraj nakręciłem krótki filmik w którym pokazuję jak domowym sposobem "posrebrzyć" blachę miedzianą.https://www.youtube.com/watch?v=ZjH4VEXNL1k&feature=youtu.be 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 17 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Popatrzcie jaki ciekawy patent na żabkę Do tego nowy łatwo dostępny materiał Patent ciekawy , ale w tym wątku wstawiamy filmy własnej produkcji - patrz pierwszy post . Pozdrawiam . Edytowane 19 Czerwca 2015 przez WOBLER-W1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 WitamPostanowiłem i ja wrzucić tutaj swoje "wypociny Mucha XXL-Elka. Jak ja to robię ?Może znajdą się zainteresowani techniką wykonania ?, może - naśladowcy, co cieszyłoby mnie Pozdrawiam 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Jurku takie filmy jak Twoje są bardzo potrzebne, zwłaszcza początkującym, a i zaawansowani mogą coś podpatrzeć. Proszę o więcej. Wielki szacunek za to co robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Janusz , proszę Cię o zmianę tytułu tego tematu na , "Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt" . Zrób proszę także porządek w tym temacie a ostatni filmik z następnymi odpowiadającymi mu postami przenieś do "Wyłowionych z sieci " Myślę , że teraz zgodnie z Twoją sugestią nie będzie problemu z zaśmiecaniem tego wątku . Zachęcam jednak Twórców aby dalej dzielić się swoją wiedzą poprzez zamieszczanie tutaj swoich produkcji filmowych . Dziękuję wszystkim za dotychczasowe filmiki . Pozdrawiam , Paweł B . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Jurku, jedna tylko uwaga, jeśli można . W Twoich filmikach brakuje mi Twojego sympatycznego głosu . Jakoś nie kręci mnie odgłos pracującego dremela . Przydałoby się w komentarzu, aby zwracać uwagę na to jakie można popełnić błędy. Na pewno nie od razu udało się wszystko zrobić perfekcyjnie za pierwszym razem. Były pewnie porażki i o tym też warto mówić,czego nie powinno się robić, aby wobek wyszedł poprawnie. wiem, że może to trochę rozmydlić filmik i wydłużyć. Może być podzielić na więcej etapów. Wiem, wiem ogrom pracy. Tak sobie tylko głośno myślę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 (edytowane) No cóż - trudno, Sławku. Moim sukcesem są ręce, nie głos , który czasami się myli. Porażka zazwyczaj wiąże się z pośpiechem.Ucząc się na błędach - dochodzimy do perfekcji Prezentuję kolejny film przedstawiający jak można w prosty, szybki sposób zrobić modyfikację swojej pracy, poprzez uczynienie przynęty bezzaczepowej, podwyższającej komfort połowów spinningowych i jednocześnie podwyższającej łowność woblera. Wiem, że jest to praca dla osób bardziej zaawansowanych, (formy, pianka), ale są osoby, które zaczynają wdrażać w swoje rękodzieło nowe techniki i uważam, że każda szkoła jest dobra, jeżeli chcemy się czegoś nauczyć. ŻABKA ZIELONA. Woblery przeznaczone do połowów szczupaków na płytkich, porośniętych wodach. Zaczynałem od klasycznego ich wykonania, tzn. od zbrojenia w kotwicę montowaną na brzuszku. (Widok na zdjęciu). Edytowane 4 Maja 2016 przez Harjer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 M 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi