Skocz do zawartości

Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Ja używam kebabowych. Są mocne i tanie jak barszcz. W razie awarii (a takie będą na bank) można je dość sprawnie wymienić. Tym się kierowałem budując tą suszarkę. Zrobiłem test i wymiana silniczka to max 1,5min. Nagrywałem to więc miałem ciut ograniczone ruchy i musiałem uważać na statyw a do kontaktu miałem kawałek co by robić tą wymianę bez prądu na kablach bo mogło by zaboleć. Myślę, że byłbym w stanie wymienić silniczek w minutę :)

Budując suszarkę musisz sobie zadać zajebiście trudne pytanie. Ile przynęt na raz będziesz kręcił i ile chcesz poświęcić miejsca na suszarkę.

Jak coś większego to musisz zrobić 2 suszarki. Małą suszarkę roboczą, na której bedziesz nakładał żywice i drugą, na której ów żywica bedzie się krecić aż doschnie.

W razie pytań wal.

Pozdr

M

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Nagrałem film pokazujący, jak wykonuję blaszki podlodowe. To mój pierwszy taki film, więc z góry przepraszam za niedociągnięcia i moje nieogarnięcie.

Blaszka nie została wykończona idealnie, ale nie chciałem przeciągać i myślę, że najważniejsze, czyli moją metodę pokazałem :D 

W opisie filmu na yt jest taka mała prośba, więc jakbyście chcieli pomóc, to byłbym wdzięczny :) 

https://www.youtube.com/watch?v=P5hriwIKDSY

• Like 8

• 1 miesiąc temu...

Kilka osób pytało się mnie jak robiona jest forma na żabę? W taki sam sposób jak inne formy do woblerów :) Poprzednio prezentowałem żabkę zieloną w innej mniejszej wersji i o innym nieco kształcie.

Teraz chcę zaprezentować wykonanie formy na żabkę - większą, ma długość 6,5 cm i szerokość 4,5 cm. Robione będą w wersjach: powierzchniowych i podpowierzchniowych ze sterem. 

Zamierzam zrobić kolejny wzornik żaby o tym samym kształcie, jednak z otwartą mordką :D Myślę, że w ten sposób uda mi się omijając wklejanie steru zrobić żabę powierzchniową, robiącą troszeczkę hałasu na lustrze wody ;) Zobaczę jak mi się to uda, ale to później.

Teraz mój filmik instruktażowy :)

Kolejna II część niebawem.

Zapraszam na II część :)

Edytowane przez Harjer
  • Like 6

Janusz dzięki za miłe słowa, miód na serce ;)

Jednak by nie dublować się z wstawianiem materiału, który uważam za szkoleniowy - instruktażowy, wszystkim zainteresowanym tym jak wykonać ster z poliwęglanu o grubości większej niż 2 mm, polecam obejrzenie filmu

http://jerkbait.pl/topic/88117-wycinanie-sterow/#entry2118635

chyba, że Moderator uzna, iż można zamieścić go także tutaj :)

Można :) 

Dziękuję. :)

Mam nadzieję, że niektórym osobom pomoże to w rozwiązaniu ich technicznych problemów, a szczególnie dot. to profilowania sterów na gorąco.

Edytowane przez Harjer
  • Like 2

Zapraszam do obejrzenia.

https://www.youtube.com/watch?v=17I51Q_9kYk&feature=youtu.be

Wszystkim, którzy byli ciekawi i cierpliwi oglądając filmiki - dziękuję. Mam nadzieję, że zawarte w materiale instruktażowym porady, wielu posłużą w niektórych problemach technicznych, a co niektórych natchną do twórczości i zainspirują do działania w budowie przynęt.

Pozdrawiam. Jerzy :)

Edytowane przez Harjer
  • Like 7

• 3 tygodnie później...

Kiedyś widziałem film, jak gosciu z folii termokurczliwej robił szablony do malowania woblerów. Czy ktos ma moze ten link, gdzie mozna taką folię nabyć. To jakaś grubsza forma. Z takiej chyba robi się opakowania typu blistr.

Mowisz, masz [emoji6]

https://youtu.be/N1zPPanqcFc

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...