woblery z Bielska Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ciekawy sposób, nawet go wypróbuję. Dotychczas zawsze kupowałem pędzle, dobrej jakości, w sklepach dla plastyków. Nie gubią włosia, mają taką twardość, jak chcę, a po użyciu chusteczką usuwam żywicę i pędzel ląduje w słoiczku z acetonem. W ten sposób jednym pędzlem pokrywam nawet kilkaset woblerów, nim dokona żywota. Ale i tak spróbuję Twojego sposobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Ciekawy sposób, nawet go wypróbuję. Dotychczas zawsze kupowałem pędzle, dobrej jakości, w sklepach dla plastyków. Nie gubią włosia, mają taką twardość, jak chcę, a po użyciu chusteczką usuwam żywicę i pędzel ląduje w słoiczku z acetonem. W ten sposób jednym pędzlem pokrywam nawet kilkaset woblerów, nim dokona żywota. Ale i tak spróbuję Twojego sposobu Heh, no ja niestety nie zabawy z acetonem w domu pozwolić sobie nie mogę. Aga by mnie zatłukła PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orzeszek Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Bo AGI takie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Dzisiaj dostałem taką wiadomość na PW . Zastanawiałem się czy i gdzie ją opublikować . Postanowiłem , że zrobię to w tym temacie , bo tu możemy najwięcej zdziałać .Cytat : " Wysłano dziś, 20:25Cześć Chciałem Ci podziękować za dzielenie się wiedzą o budowie przynęt. Bardzo mi się przydała - jako dzieciak konstruowałem własne woblery, ale efekty były...mizerne. Coś około rok temu postanowiłem wziąć się za sprawę nieco poważniej. Zainwestowałem trochę pieniędzy i czasu. Efekty są bardziej niż zadowalające, łowią nawet lepiej niż kupne, a wyglądają...już ładnie i estetycznie Fajnie, że można w sieci znaleźć ludzi chcących podzielić się prawdziwą, rzetelną wiedzą a nie tylko prowadzić bezsensowne dyskusje nad wyższością produktu A nad produktem B. Moje wędkarskie wyprawy zyskały nowego smaczku od kiedy łowie na własne przynęty Jeszcze raz - wielkie dzięki. pozdrawiam,N.................. "Nie podaję autora tego tekstu bo nie wiem czy życzył by sobie tego . Powiem jednak Wam wszystkim , że bardzo miło jest czytać takie podziękowania , które motywują do dalszego dzielenia się wiedzą . Wiedzą która nie służy wyłącznie temu by zarobić kolejne 5 groszy . Pozdrawiam serdecznie . Ja już ci dziękuję za te filmiki i porady raz jeszcze serdeczne dzięki. Jesteś prawdziwym artystą z sercem na którym można polegać dzielisz się swoimi informacjami z innymi, jeśli kiedyś dojdę do takiej perfekcji na pewno będę się dzielił swoimi informacjami dla początkujących a co najważniejsze nie zapominajmy że kiedyś sami zaczynaliśmy i szukaliśmy rad u innych pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze dzięki za super materiał z twojej strony na pewno mi pomoże w dalszej nauce handgemachte wobbler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Super wprawa i sprawa z tą folią kuchenną. To jest zwykła cienka folia? Czy może ta grubsza grillowa, czy jak kto woli do pieczenia?Folia po prostu aluminiowa można robić wszelkiego rodzaju folie z papierosów do pieczenia kuchenna itd po prostu można okleić woblera czym ci się podoba ważne aby był ładny i łowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Wstawiam filmik :-) troszkę za dużo tam yyyyyy i takie tam ale mam nadzieję że pokazałem wszystko dobrze i że pomoże to początkującym w temacie :-) Dzięki Tomku . Ten kolejny filmik daje nadzieję , że temat będzie się rozwijał i będzie bogatym źródłem pomocy .Bardzo fajny film szkoda tylko że nie pokazałeś gdzie rozmieszczasz te obciążenie i jak je przesuwasz było by to bardzo pomocne ale ogólnie super film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Zapraszam do obejrzenia filmiku, który ukazuje jak ukręcić najprostszego w wykonaniu koguta na główce 10 gramhttp://www.youtube.com/watch?v=EEg1gREwl5gFilm jest niedostępny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Damian83 :-) ,toż to po to chłopie jest żebyś mógł sam dojść w prosty sposób do prostych zależności :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Bardzo fajny film szkoda tylko że nie pokazałeś gdzie rozmieszczasz te obciążenie i jak je przesuwasz było by to bardzo pomocne ale ogólnie super film.Poczytaj sobie troszkę http://jerkbait.pl/topic/37265-o-woblerach-troszk%C4%99-inaczej-i-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych/, a zwłaszcza cz4b.pdf i powinieneś domyśleć się co zrobił @Kielo z obciążeniem, aby uzyskać pracę typu Y oraz V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Dzięki zassałem całość na fonie będę czytał pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 No jak tam Damian83 doszedłeś już do tego jak zrobić pracę typu Y lub V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Tak już wrzystko wiem wystarczy odpowiednio dociążyć w danym miejscu I gra gitara ????????oczywiście stery to już inna bajka pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 No jak tam Damian83 doszedłeś już do tego jak zrobić pracę typu Y lub V?ja mam małe komplikacje coś byś doradził ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 ja mam małe komplikacje coś byś doradził ? Coś więcej napiszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Oj widze tu podpuche doswiadczonych starych wyjadaczy Co chcą się troszkę Nad młodym poznęcać ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Ponizej kolejny wideo poradnik, tym razem maluje rainbowa Osoby nie subskrybujace mojego kanalu jeszcze zapraszam. Kolejne wideo bedzie konkursem z okazji 5 tys subskrypcji. Do wygrania beda przynety + podwodna kamera. PozdrM Ponizej kolejny wideo poradnik, tym razem maluje rainbowa Osoby nie subskrybujace mojego kanalu jeszcze zapraszam. Kolejne wideo bedzie konkursem z okazji 5 tys subskrypcji. Do wygrania beda przynety + podwodna kamera. Pozdr M 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Witam Odważnym i chętnym proponuję wypróbować swoich sił. Trudniej niż wykonanie klasyka, lecz warto. https://www.youtube.com/watch?v=zoa9EHt8ItM https://www.youtube.com/watch?v=f226Vz3oIbU 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zapraszam na cz. III W woblerze wywierciłem wglębienia na oczy, (zapomniałem w pierwszych fazach prac). Trzeci raz polakierowałem hartz lakiem. https://www.youtube.com/watch?v=3wpm_KqFd5c&feature=youtu.be 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intro Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Może by ktoś wstawił filmy instruktażowe z kręcenia kogutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Może by ktoś wstawił filmy instruktażowe z kręcenia kogutów. Jest tego trochę na youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHELEK Opublikowano 21 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 W opisie albo w komentarzach masz link do Ebaya [emoji6]Kupilem ale juz nie pamietam nazwy.A to nie była zwykła folia Pet tylko o odpowiedniej grubości ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Chyba najbardziej pomysłowy patent na szablony jaki widziałem. Oglądać bo instruktaż niczego nie podpowie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Bez przesady. Gość fajnie wszystko pojaśnił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 13 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2020 Ster do woblerów FDR i SDR Nacinać, czy nie ? https://www.youtube.com/watch?v=6VoMiDKON8s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 (edytowane) Witam. W dobie szeroko rozwiniętej techniki, my wędkarze mamy do dyspozycji tysiące przynet do wyboru, rónego rodzaju i gatunku. Ci, którzy trudnią sie techniką połowów spinningowych najczęstczymi przynętami są tzw. miękie - gumy, potem woblery, blaszki. Ja uważam, że gdzieś daleko w kategorii przynety popularnej są popery. Trudno uwierzyć, ale ja osobiście spotkałem raz. tylko raz osobę poławiającą szczupaki na popery. A to doskonała przynęta na szczupaki, sumy.Zaprezentuję małego popera - "Bulgotek" 8 cm z mordą jak tuba, który służy do połowu okoni. Niesamowicie łowna przynęta.Oto technika jego wykonania. Po co wydawać pieniądze, gdy w tym trudnym, niebezpiecznym dla naszego zdrowia czasie można zająć się czymś co nas odciągnie od codziennych zmartwień, a, gdy będzie można iść nad wodę - przyniesie zadowolenie, satysfakcję.Zapraszam do obejrzenia I części filmu. https://www.youtube.com/watch?v=BrKck_QCJF0&feature=youtu.be Edytowane 5 Kwietnia 2020 przez Harjer 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi