Skocz do zawartości

Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy sposób, nawet go wypróbuję. Dotychczas zawsze kupowałem pędzle, dobrej jakości, w sklepach dla plastyków. Nie gubią włosia, mają taką twardość, jak chcę, a po użyciu chusteczką usuwam żywicę i pędzel ląduje w słoiczku z acetonem. W ten sposób jednym pędzlem pokrywam nawet kilkaset woblerów, nim dokona żywota. Ale i tak spróbuję Twojego sposobu :D

Ciekawy sposób, nawet go wypróbuję. Dotychczas zawsze kupowałem pędzle, dobrej jakości, w sklepach dla plastyków. Nie gubią włosia, mają taką twardość, jak chcę, a po użyciu chusteczką usuwam żywicę i pędzel ląduje w słoiczku z acetonem. W ten sposób jednym pędzlem pokrywam nawet kilkaset woblerów, nim dokona żywota. Ale i tak spróbuję Twojego sposobu :D

Heh, no ja niestety nie zabawy z acetonem w domu pozwolić sobie nie mogę. Aga by mnie zatłukła  :rolleyes:

Pozdr

M

• 1 miesiąc temu...

Dzisiaj dostałem taką wiadomość na PW . Zastanawiałem się czy i gdzie ją opublikować . Postanowiłem , że zrobię to w tym temacie , bo tu możemy najwięcej zdziałać .

Cytat :

"  Wysłano dziś, 20:25

Cześć  :)

Chciałem Ci podziękować za dzielenie się wiedzą o budowie przynęt. Bardzo mi się przydała - jako dzieciak konstruowałem własne woblery, ale efekty były...mizerne. Coś około rok temu postanowiłem wziąć się za sprawę nieco poważniej. Zainwestowałem trochę pieniędzy i czasu. Efekty są bardziej niż zadowalające, łowią nawet lepiej niż kupne, a wyglądają...już ładnie i estetycznie  :)

Fajnie, że można w sieci znaleźć ludzi chcących podzielić się prawdziwą, rzetelną wiedzą a nie tylko prowadzić bezsensowne dyskusje nad wyższością produktu A nad produktem B. Moje wędkarskie wyprawy zyskały nowego smaczku od kiedy łowie na własne przynęty  :)

Jeszcze raz - wielkie dzięki.

pozdrawiam,

N.................. "

Nie podaję autora tego tekstu bo nie wiem czy życzył by sobie tego . Powiem jednak Wam wszystkim , że bardzo miło jest czytać takie podziękowania , które motywują do dalszego dzielenia się wiedzą . Wiedzą która nie służy wyłącznie temu by zarobić kolejne 5 groszy . Pozdrawiam serdecznie .

Ja już ci dziękuję za te filmiki i porady raz jeszcze serdeczne dzięki. Jesteś prawdziwym artystą z sercem na którym można polegać dzielisz się swoimi informacjami z innymi, jeśli kiedyś dojdę do takiej perfekcji na pewno będę się dzielił swoimi informacjami dla początkujących a co najważniejsze nie zapominajmy że kiedyś sami zaczynaliśmy i szukaliśmy rad u innych pozdrawiam serdecznie i raz jeszcze dzięki za super materiał z twojej strony na pewno mi pomoże w dalszej nauce handgemachte wobbler.

Super wprawa i sprawa z tą folią kuchenną. To jest zwykła cienka folia? Czy może ta grubsza grillowa, czy jak kto woli do pieczenia?

Folia po prostu aluminiowa można robić wszelkiego rodzaju folie z papierosów do pieczenia kuchenna itd po prostu można okleić woblera czym ci się podoba ważne aby był ładny i łowny.

Wstawiam filmik :-) troszkę za dużo tam yyyyyy i takie tam ale mam nadzieję że pokazałem wszystko dobrze i że pomoże to początkującym w temacie :-)

Dzięki Tomku . Ten kolejny filmik daje nadzieję , że temat będzie się rozwijał i będzie bogatym źródłem pomocy .

Bardzo fajny film szkoda tylko że nie pokazałeś gdzie rozmieszczasz te obciążenie i jak je przesuwasz było by to bardzo pomocne ale ogólnie super film.

Bardzo fajny film szkoda tylko że nie pokazałeś gdzie rozmieszczasz te obciążenie i jak je przesuwasz było by to bardzo pomocne ale ogólnie super film.

Poczytaj sobie troszkę

http://jerkbait.pl/topic/37265-o-woblerach-troszk%C4%99-inaczej-i-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych/,

a zwłaszcza cz4b.pdf i powinieneś domyśleć się co zrobił @Kielo z obciążeniem, aby uzyskać pracę typu Y oraz V.

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Ponizej kolejny wideo poradnik, tym razem maluje rainbowa  :P

Osoby nie subskrybujace mojego kanalu jeszcze zapraszam. Kolejne wideo bedzie konkursem z okazji 5 tys subskrypcji. Do wygrania beda przynety + podwodna kamera.

Pozdr

M

Ponizej kolejny wideo poradnik, tym razem maluje rainbowa  :P
Osoby nie subskrybujace mojego kanalu jeszcze zapraszam. Kolejne wideo bedzie konkursem z okazji 5 tys subskrypcji. Do wygrania beda przynety + podwodna kamera.

Pozdr

M

• Like 2

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witam.

W dobie szeroko rozwiniętej techniki, my wędkarze mamy do dyspozycji tysiące przynet do wyboru, rónego rodzaju i gatunku. Ci, którzy trudnią sie techniką połowów spinningowych najczęstczymi przynętami są tzw. miękie - gumy, potem woblery, blaszki. Ja uważam, że gdzieś daleko w kategorii przynety popularnej są popery. Trudno uwierzyć, ale ja osobiście spotkałem raz. tylko raz osobę poławiającą szczupaki na popery. A to doskonała przynęta na szczupaki, sumy.

Zaprezentuję małego popera - "Bulgotek" 8 cm z mordą jak tuba, który służy do połowu okoni. Niesamowicie łowna przynęta.

Oto technika jego wykonania. Po co wydawać pieniądze, gdy w tym trudnym, niebezpiecznym dla naszego zdrowia czasie można zająć się czymś co nas odciągnie od codziennych zmartwień, a, gdy będzie można iść nad wodę - przyniesie zadowolenie, satysfakcję.

Zapraszam do obejrzenia I części filmu.

https://www.youtube.com/watch?v=BrKck_QCJF0&feature=youtu.be

Edytowane przez Harjer
  • Like 3