Skocz do zawartości

Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

Ha hahah właśnie zrobiłem ,i to takiego cudaka że ,przynajmniej ja wcześniej nigdzie takiego nie widziałem :-)

Można bardzo dużo, jednak nie wszystko. Pełny stelaż to balast, a czasem rodzaj statecznika, ale komu ja to mówię ;)

A tak sobie pomyślałem że jeszcze przydał by się filmik z malowankiem ,wcześniej pisałem ze może coś takiego nakręcę i nakręcę.

Co by początkujący jak już uzyskają świadomie dana pracę woblera mogli sobie go ładnie pomalować :-).

Może Pan Nowak by się przyłączył?

Edytowane przez Kielo
  • Like 5

Super sprawa. :)
No i jak dla mnie sporo prostsze niż pierdzielenie się z rowkiem na stelaż. :)
Chyba sie znowu uśmiechnę do znajomego o trochę topoli, bo rok temu sie odbiłem od tematu, może wrócę z kolejną próbą?
A co do filmiku z malowaniem to gorąco go oczekuję! :)

Ale, Kielo, wygrałeś jednym zdaniem.
"Dziecko mi płacze... No nic." :D

Panowie , proszę , wyrazy wdzięczności i zadowolenia piszemy w wątkach autorskich bo tu za chwilę temat straci na swojej wartości i trzeba będzie kopać w postach aby odnaleźć właściwe . W późniejszym czasie zrobię porządki i pousuwam co nie co . Pozdrawiam .

• 2 tygodnie później...

Coś dla początkujących, pomagając jednemu z nowych użytkowników stworzyłem szybkie szkice.

attachicon.gifoczko w woblerze.JPG

attachicon.gifobciążenie woblera.JPG

Każde umieszczenie oczka przedniego jest prawidłowe . Zależy tylko co chcesz osiągnąć i gdzie i ile dasz ołowiu .  Pozdrawiam .

Zrobiłem trochę czystki aby nie rozwadniać za bardzo tematu . Mam nadzieję że niektórzy poszkodowani nie będą mieli do mnie pretensji za usunięte nic nie wnoszące do tematu wpisy . Pozdrawiam .

PS : W późniejszym czasie czystka będzie bardziej gruntowna  :)  .

Pawle, chyba nie da się tego opanować. Poza działem "filmowym" naszych kolegów - twórców, widzę wyraźną potrzebę utworzenia nowego topic'u "Linki do filmów o tworzeniu przynęt z zasobów Youtube"

Chyba jedyny sposób.

Trzeba by zmienić nazwę tego tematu na " Nasze filmy instruktażowe" i faktycznie utworzyc drugi temat o nazwie "filmy instruktażowe z sieci"

Ja myślę nie jest tak że ludzie dzielić się nie chcą swoją wiedzą tylko problemem dla niektórych jest nagranie takiego filmiku bo albo nie mają sprzetu albo nie umieją zaprezentować tego co wiedzą w sposób zrozumiały i przejrzysty

I zamiast kręcić nowy film wrzucają linki do tego co już jest nakręcone a pokazuje mniej więcej to co by chcieli sami pokazać

Edytowane przez lolo_STG
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Sporo osób jak stosuje w woblerach oczka-wkręty a nie stelaż. Problem jednak może się zacząć gdy chcemy wypuścić oczko poza korpus woblera by było zamontowane w sterze 

Prowizoryczna giętarka  z deski dębowej i gwoździ. Po zagięciu drutu montujemy odpowiednia cześć oczka w imadle a wystające końcówki drutu montujemy we wkrętarkę i skręcamy oczko. Aby nie porysować drutu ja zmieniłem metalowe szczęki na drewniane klocki.

post-48870-0-42881500-1388876844_thumb.jpgpost-48870-0-88183100-1388876504_thumb.jpgpost-48870-0-22556800-1388876484_thumb.jpgpost-48870-0-61274000-1388876515_thumb.jpg

Film:
http://www.youtube.com/watch?v=AEjPx4zAHJ0&feature=youtu.be

Edytowane przez Pold3k
  • Like 7