Kielo Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Franc może sam zaczniesz budować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 @franc ma dwie szafy materiałów i trzy skrzynie narzędzi. Czeka na emeryturę, czyli nigdy nie zacznie, bo on nie zamieni czasu na ryby, na czas warsztatowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2013 Ha hahah właśnie zrobiłem ,i to takiego cudaka że ,przynajmniej ja wcześniej nigdzie takiego nie widziałem :-) Można bardzo dużo, jednak nie wszystko. Pełny stelaż to balast, a czasem rodzaj statecznika, ale komu ja to mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) A tak sobie pomyślałem że jeszcze przydał by się filmik z malowankiem ,wcześniej pisałem ze może coś takiego nakręcę i nakręcę.Co by początkujący jak już uzyskają świadomie dana pracę woblera mogli sobie go ładnie pomalować :-).Może Pan Nowak by się przyłączył? Edytowane 24 Listopada 2013 przez Kielo 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Super sprawa. No i jak dla mnie sporo prostsze niż pierdzielenie się z rowkiem na stelaż. Chyba sie znowu uśmiechnę do znajomego o trochę topoli, bo rok temu sie odbiłem od tematu, może wrócę z kolejną próbą?A co do filmiku z malowaniem to gorąco go oczekuję! Ale, Kielo, wygrałeś jednym zdaniem."Dziecko mi płacze... No nic." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Kielo filmik super podesłałem już kilku osobą link wszyscy zachwyceni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Dziękuję ,to tylko taki instruktażowy dla początkujących :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 26 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Panowie , proszę , wyrazy wdzięczności i zadowolenia piszemy w wątkach autorskich bo tu za chwilę temat straci na swojej wartości i trzeba będzie kopać w postach aby odnaleźć właściwe . W późniejszym czasie zrobię porządki i pousuwam co nie co . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Coś dla początkujących, pomagając jednemu z nowych użytkowników stworzyłem szybkie szkice. oczko w woblerze.JPG obciążenie woblera.JPGOdważne określenie co jest dobrze, a co źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Coś dla początkujących, pomagając jednemu z nowych użytkowników stworzyłem szybkie szkice. oczko w woblerze.JPG obciążenie woblera.JPGKażde umieszczenie oczka przedniego jest prawidłowe . Zależy tylko co chcesz osiągnąć i gdzie i ile dasz ołowiu . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zrobiłem trochę czystki aby nie rozwadniać za bardzo tematu . Mam nadzieję że niektórzy poszkodowani nie będą mieli do mnie pretensji za usunięte nic nie wnoszące do tematu wpisy . Pozdrawiam . PS : W późniejszym czasie czystka będzie bardziej gruntowna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pawle, chyba nie da się tego opanować. Poza działem "filmowym" naszych kolegów - twórców, widzę wyraźną potrzebę utworzenia nowego topic'u "Linki do filmów o tworzeniu przynęt z zasobów Youtube"Chyba jedyny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Ja jednak mam nadzieję , że kiedyś będziemy lepsi nie tylko w podglądaniu ale i w dzieleniu się .Wydaje mi się , że to tylko kwestia czasu aby się przełamać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Trzeba by zmienić nazwę tego tematu na " Nasze filmy instruktażowe" i faktycznie utworzyc drugi temat o nazwie "filmy instruktażowe z sieci" Ja myślę nie jest tak że ludzie dzielić się nie chcą swoją wiedzą tylko problemem dla niektórych jest nagranie takiego filmiku bo albo nie mają sprzetu albo nie umieją zaprezentować tego co wiedzą w sposób zrozumiały i przejrzysty I zamiast kręcić nowy film wrzucają linki do tego co już jest nakręcone a pokazuje mniej więcej to co by chcieli sami pokazać Edytowane 16 Grudnia 2013 przez lolo_STG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 A macie może jakieś patenty ażeby nacięcie na ster równo wyciąć? ale już po ostatnim lakierowaniu? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Kiedyś nagrałem taki poradnik w 3 częściach dla początkujących aby mogli zobaczyć jak zabrać się do tematu budowy własnych woblerów,jeśli mogą komuś pomóc to zapraszam do obejrzenia.Wstawię tu 2 i 3 częśćmiłego oglądania 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Widziałem już kiedyś :-) nagranie pełna profeska :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 A macie może jakieś patenty ażeby nacięcie na ster równo wyciąć? ale już po ostatnim lakierowaniu? pzdrA po co sobie utrudniać życie? Zawsze mnie to zastanawiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Czyli jednak można , i bardzo dobrze . Dziękuję tym którzy już coś dali od sienie i zachęcam innych do radosnej twórczości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 No właśnie o to to chodzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 A po co sobie utrudniać życie? Zawsze mnie to zastanawiało.Po prostu jak np oklejam tkanina łatwiej jest to zrobić gdy wszystko jest już gotowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 fishbartek1, właśnie za sprawą Twoich filmów zacząłem swoje struganie dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ciesze się bardzo że mogłem ci pomóc wytrwałości życzę i łownych wobków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Sporo osób jak stosuje w woblerach oczka-wkręty a nie stelaż. Problem jednak może się zacząć gdy chcemy wypuścić oczko poza korpus woblera by było zamontowane w sterze Prowizoryczna giętarka z deski dębowej i gwoździ. Po zagięciu drutu montujemy odpowiednia cześć oczka w imadle a wystające końcówki drutu montujemy we wkrętarkę i skręcamy oczko. Aby nie porysować drutu ja zmieniłem metalowe szczęki na drewniane klocki.Film:http://www.youtube.com/watch?v=AEjPx4zAHJ0&feature=youtu.be Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Pold3k 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi