Skocz do zawartości

Filmy instruktażowe forumowiczów - budowa przynęt.

Rekomendowane odpowiedzi

To są szczypce do skręcania drutu. Takich używają w warsztatach motoryzacyjnych między innymi. Szukać najtańszych, na domowe potrzeby nic więcej nie jest potrzeba. Ceny od 110zł jak się dobrze rozejrzy. Można na allegro też znaleźć.

Z powodu używania tych szczypiec nakręciłem filmik. Zrobiłem nimi kilka tysięcy skrętów z drutu od 0,6 do 1mm. Im grubszy drut, tym jest ciężej skręcić, szczególnie jeśli drut jest sprężysty. Im dłuższy drut do skręcenia tym łatwiej się skręca.

Edytowane przez joker

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Filmik pokazujący, jak w prosty i szybki sposób uzyskać efekt łuski po oklejeniu woblera folia aluminiową.

Nie jest to może najbardziej efektowna łuska, ale na pewno nie zabiera wiele czasu i łatwą ją wykonać.

Odciśnięcie faktury od 4:50 min filmu 

Można wykonać sobie narzędzie o innej fakturze

937a68100e931dcb.jpg

Edytowane przez Kathir
  • Like 5

• 8 miesięcy temu...

Nie, nie zapomniałem. Robiąc wideo po Polsku rozumiała by je tylko Polska część widzów. Robiąc po ang rozumie je cały świat w tym duża część rodaków. Poza tym wszystko na wideo widać a jak ktoś będzie miał jakieś pytanie może je zadać na forum lub w komentarzu pod wideo, chętnie odpowiem.

Pozdrawiam

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Od dawna chodzi mi to po głowie, tylko nigdy nie miałem czasu napisac. Nie chciałem też zaśmiecać nowym wątkiem, więc napisałem tu.

Myślałem o zorganizowaniu konkursu na najlepszy film instruktazowy. Jest to luzna propozycja, jak się nie podoba to luz.

Jak wiadomo dział lurebuilding powstał zeby sie dzielić wiedza a nie ma lepszej nauki od obejrzenia dobrego wideo.

Jakby to przeszło mogę ze 2 przynęty "zasponsorować" dla zwycięzcy. Myślę, że chętnych "sponsorów" by się kilku znalazło.

Pozdrawiam

Melek

• Like 3

• 4 tygodnie później...

Witam Was. Załączam link do kanału "Woblerowa Pracownia", na którym znajomy udostępnił już kilka filmików o budowie woblerów. Będą systematycznie pojawiać się kolejne filmy

https://www.youtube.com/channel/UC5bW3qXML0P1ABQc9tNZK3w

Edytowane przez djwieczorynka
  • Like 1

Michale, na pierwszej stronie wątku jest serdeczna prośba Pawła, by zamieszczane filmiki były zamieszczane przez ich autorów. Nie kolegów, znajomych, krewnych. Może poproś swojego kolegę, by zechciał się zarejestrować na jerku, oraz samodzielnie wklejał linki do swoich produkcji? Jak sądzę, wielu (nie tylko młodych strugaczy) chętnie skorzysta z Jego pracy. Temat zapowiada się ciekawie, jest w pełni zgodny z wątkiem i nic nie stoi na przeszkodzie, by pokazać tu nie tylko link do kanału, ale po prostu wszystkie kolejne produkcje.

:)

Przepraszam, że nagiąłem lekko tą zasadę, ale sytuacja jest taka, iż znajomy mnie o to osobiście poprosił, gdyż ma awarię komputera, kolejne adnotacje dotyczące filmów na kanale będą już jego autorstwa. Konto na jerku zapewne posiada.  :D

Edytowane przez djwieczorynka
  • Like 1

Witam serdecznie. Zgodnie z ustaleniami Pana Pawła i Pana Janusza, wrzucam po kolei każdy z filmów, które pojawiły się na moim kanale, w kolejności chronologicznej. Tym bardziej doświadczonym rzemieślnikom być może te vlogi zbyt wiele nie pomogą, ale jest tu także sporo początkujących spragnionych wiedzy o tworzeniu woblerów, więc zapraszam serdecznie. Miłego oglądania.

Edytowane przez Mpatiaa
  • Like 1